פורום סכיזופרניה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
סכיזופרניה פוגעת באחד מכל 100 אנשים. אנשים המתמודדים עם סכיזופרניה נמצאים בינינו וחיים כמו כל אחד מאיתנו. טיפול נכון במחלה בשלב מוקדם, מאפשר לאדם לחזור למצב של חיים רגילים והשתלבות בחברה. עד היום לא היה לחולי הסכיזופרניה ולבני משפחותיהם מקום בו יוכלו להתבטא, לשאול ולהתפתח. על כן הוקם פורום זה, אשר יהווה את הבית של הסכיזופרניה ברשת האינטרנט הישראלית. פורום זה נועד בכדי לרכז את כל האינפורמציה החשובה בנושא סכיזופרניה, לייצר מקום של שיח ותמיכה וכן לאפשר למתמודדים עם המחלה ובני משפחותיהם להתייעץ עם מומחים באמצעות פורום מקצועי ופעיל. דרך המידע המתפרסם והפורום הפעיל ניתן להכיר את מחלת הסכיזופרניה על צדדיה השונים, להבין מהן דרכי הטיפול הקיימות ולהעלות את המודעות החברתית לגבי למעלה מ-70,000 איש המתמודדים עם סכיזופרניה בישראל.
2251 הודעות
2079 תשובות מומחה

מנהל פורום סכיזופרניה

שלום וברכה, כמה שאלות ידוע שלוסטרל מעכבת אורגזמה בתופעת הלוואי שלה רציתי לדעת האם כמה שהמינון יהיה גבוה יותר - כך האורגזמה בעצם תתעכב יותר? או שזה לא משנה אם אקח מינון של 50 או 150 מ"ג? עוד שאלה אם פאקסט 60 מ"ג גרם לי לאפיזודה פסיכוטית - האם גם לוסטרל 200 מ"ג יגרום לפסיכוזה? או שאלו תרופות אחרות? הרי שניהם SSRI.. (יש לציין שהלוסטרל נלקח יחד עם 150 מ"ג למיקטל) ושאלה אחרונה האם יש סיכוי גבוה יותר להשמנה כשאתה נוטל לוסטרל ואבילפיי יחד מאשר שאתה נוטל רק לוסטרל? (מדובר על מינון 5 מ"ג אבילפיי ו150 מ"ג לוסטרל) תודה מראש ושבוע טוב

תופעות הלוואי המיניות של תרופות ממשפחת SSRI הן תלויות מינון. אין מחקרים המוכיחים בברור שתרופות מקבוצת SSRI גורמות לפסיכוזה, הן כן יכולות להביא לפריצה של אפיזודה מאנית, ואם סרוקסט גרם לכך, גם לוסטרל עלול לגרום לכך. באנשים עם הפרעה דו-קוטבית לא מומלץ לתת תרופות נוגדות דיכאון בלי מייצב מצב רוחה. למיקטל הוא מייצב מצב רוח, אולם הוא פחות יעיל במניעה של אפיזודות מאניות. גם לוסטרל וגם אביליפיי עלולים לגרום לעליה במשקל אולם בשכיחות נמוכה מאוד, יחד עם זאת הסיכוי לתופעות לוואי מצטבר.

07/10/2016 | 17:16 | מאת: RAFEL

איך יודעים שסכיזופרניה בנסיגה

מצב של רמיסיה (הפוגה) מתבטא בהיעדר סימפטומים. הכוונה בדרך כלל לסימפטומים החיוביים - מחשבות שווא והזיות.

אבא שלי עבר בדייקה בעבר (בשנת 2005-6 בארך) בדיקה בברזילי ואובחן בסכיזופרניה אבל בגלל המחלה הוא העלים תתופס.. (הוא חושב שכל העולם נגדו.. ומנסים להרוג אותו כל מיני אנשים חשובים מהעולם..) ואנחנו במשפחה רוצים לעזור לו כי החיים שלו הדרדרו.. הוא היה חיי ברחוב. מתקשה להחזיק בעבודה .. הוא גם עבר אירוע לב ואני מפחד שישאר בחוץ בזקנה .. האם יש איזה שו דרך להוציא תטופס .. מבית החולים ? כי הוא בחובות גדולים ורוצים לעזור לו ואני מאמין שהטופס הזה יעזור לו. ---- וגם איך אפשר להגיד לבן אדם שחושב שהכל טוב איתו לכחת טיפול.. ??

אחד הקשיים בטיפול במצב פסיכוטי הוא העובדה שהאדם מאמין למציאות הפנימית שלו ואין לו תובנה לכך שיש לו בעיה. אם יש מישהו שהוא סומך עליו אולי הוא יכול לשכנע אותו להגיע לפסיכיאטר. אפשר לבקש מבית החולים סיכום מחלה, אבל לשם כך אביך צריך לפנות בעצמו או לחתום על ויתור סודיות עבורך כי המידע מוגן בחיסיון רפואי. אם הוא סובל ממחלה גופנית ומזניח את בריאותו עד כדי סכנה לחייו אפשר לפנות לפסיכיאטר המחוזי ולבקש להוציא הוראה לבדיקה פסיכיאטרית כפויה.

07/10/2016 | 11:42 | מאת: אני

אני נוטל תרופות פסיכיאטריות לוסטרל 100 מ"ג למיקטל 150 מ"ג אביליפיי 5 מ"ג אני עושה בדיקות דם לראות את התפקוד של הגוף שלי עם התרופה ובלי התרופה על אילו ערכים בבדיקת הדם צריך להסתכל אם הם משתנים? מה קשור להשמנה\הרזיה\חילוף חומרים? יש מלא ערכים בבדיקת דם.. על מה צריך לשים לב בעיקר? תודה מראש

לוסטרל מצריכה ניטור של תפקודי כבד. למיקטל מצריכה ניטור של תפקודי כיליה. אביליפיי מצריכה ניטור של ספירת דם, סוכר בצום ומשקל.

07/10/2016 | 08:20 | מאת: X

איך רופא קובע אם איש מסויים הוא פסיכוטי עכשיו מבדיל בין רע לטוב ואחראי למה שעשה ?

07/10/2016 | 14:11 | מאת: א

לא רופא קובע, פסיכיאטר קובע על סמך שיחה. גם הוא לא יכול לדעת בוודאות אם מישהו אחראי למעשיו. לדוגמא, יבוא אדם ויגיד שהיה אלים כלפי מישהו כי הוא חשב שהוא נאצי, אם הפסיכיאטר מאמין לו אז הוא יכול לקבוע שזה נעשה בגלל מחלה נפשית.

פסיכיאטר קובע את המצב הנוכחי בבדיקה, מצב פסיכוטי מתבטא בפגיעה בבוחן המציאות, כלומר ביכולת להבדיל בין המציאות החיצונית לפנימית.

06/10/2016 | 07:00 | מאת: מקס

אני עשיתי עיכוב הליכים ביועץ המשפטי לממשלה ובמשפט שהיה התביעות אמרו לשופט שהם לא יתנו המלצה להם ( היועץ ) עד שאני יעשה בדיקה לכשירות משפטית בפסיכיאטר המחוזי אז אם אני ייצא לא כשיר השופט יכול לדחות את הגז"ד עד שיגיע תשובה על הלעכב הליכים ? זה רלוונטי לבדוק אותי על פשע ישן מבחינה נפשית ?

לא בטוחה שהבנתי את השאלה, אם הוגש כתב אישום אבל עדיין לא היה משפט אז רלוונטי לבדוק את הכשירות המשפטית היום ובמועד ביצוע העבירה.

06/10/2016 | 06:08 | מאת: איתן

מה יקרה לאדם שבורח מטיפול בכפייה במרפאה שבימ"ש שלח אותו לשם בגלל שהוא לא מסתדר עם התרופות ? וכנ"ל כי זה מפריע לעבודה שלו

06/10/2016 | 18:59 | מאת: א

אם זה טיפול בכפייה ב"מרפאה", כתוצאה מעבירה פלילית יכול להיות בעייתי. אם לא בוצעה עבירה פלילית וכדורים מפריעים מבחינת תופעות לוואי ועבודה, לדעתי עדיף לא להגיע. בשני המקרים ניתן לפנות לסיוע משפטי של המדינה.

אם בית משפט הוציא צו לטיפול מרפאתי כפוי והאדם אינו מגיע למרפאה הפסיכיאטר המחוזי יכול להודיע למשטרה כדי שתביא אותו למרפאה. אם אין שיתוף פעולה עם הטיפול יש פחות סיכוי שהועדה הפסיכיאטרית תשחרר אותו מן הצו.

04/10/2016 | 22:38 | מאת: יורם

שלום רב, יש לי מס' שאלות.. האם מבחינת ביטוח לאומי אתה חייב להיות מטופל תרופתית בכדי לקבל קצבת נכות? האם יש אנשים שלא לוקחים תרופות ומקבלים קצבת נכות? האם ביטוח לאומי רשאי לדלות עלייך מידע מקופת החולים שלך ישירות ללא ידיעתך? ז"א האם הוא יכול לדעת אילו תרופות אתה קונה? האם אתה רוכש את תרופות המרשם שלך? או שלא? או כמה פעמים אתה מבקר את הפסיכיאטר שלך בלי שתאמר להם? האם הוא יכול להוציא את המידע הזה בלעדייך וישירות דרך הקופת חולים\בית חולים בו אתה מטופל? יש לציין שכרגע אני מקבל קצבת נכות זמנית 40 אחוז רפואי ו100 אחוז אי כושר. אני זוכר שכשהגשתי את התביעה חתמתי על הסכם ויתור סודיות - האם הם יכולים לעשות בו שימוש ולהוציא את המידע שכתבתי הנ"ל? תודה מראש

הכרה בנכות לא תלויה בטיפול התרופתי, גם לא בתדירות המעקב הפסיכיאטרי. אם הנכות שלך זמנית לקראת הועדה הבאה יבקשו ממך להביא מכתב על מצבך הנוכחי מן הפסיכיאטר המטפל, ואם לא הגעת באופן סדיר לפסיכיאטר הוא לא יוכל לתת לך מכתב. שרותי שיקום תלויים בשיתוף הפעולה ולכן עלולים לא להגיש אותך לועדת סל שיקום או שהועדה תדחה את הבקשות שלך. חתמת על ויתור סודיות כשהגשת את הטפסים להכרה בנכות, אבל לביטוח לאומי אין אינטרס להוציא מידע רפואי מכיוון שאתה זה שמעוניין להוכיח שיש לך בעיה נפשית כדי לקבל נכות, אם לא תוכיח לא תקבל הכרה בנכות.

29/09/2016 | 16:31 | מאת: אניי

שלום וברכה רציתי לדעת בבקשה תוך כמה זמן חולפות תופעות הלוואי של הפסקת נטילת תרופות? מדובר על מינון של 100 מג סרנדה + אביליפיי 2.5 מ"ג שהופסקו בבת אחת (אני יודע שזו לא הדרך להפסיק טיפול אך בכל זאת אשמח לתשובה לשאלתי..) התופעות שאני מרגיש הן אי שקט, עצבנות, חרדה, "ראייה שהכול אפור", כאילו ענדתי "משקפיים אפורות", מתח.. קצת סחרחורות, האם אלו תופעות לוואי של הפסקת תרופה או שזה יישאר ככה לעד ובעצם התמכרתי לתרופה? פשוט לא יכול לסבול את תופעות הלוואי של התרופות עצמן, בולמוסי אכילה, עלייה במשקל של 20 ק"ג (למרות הקפדה על פעילות גופנית ודיאטה, לא מצליח לרדת במשקל), עם הרופא אין מה לדבר בכלל, הוא לא מעוניין לשמוע על שינוי תרופתי.. אבל אני מרגיש כ"כ רע עם זה, לכן החלטתי לנסות שינוי על דעת עצמי.. אשמח לתשובות לגבי שאלותיי הנ"ל תודה מראש

04/10/2016 | 01:05 | מאת: אניי

כבר בערך כמעט שבוע ללא התרופות שהפסקתי במכה (סרנדה 100 מג אביליפיי 2.5 מג ולמיקטל 150 מג) מרגיש ערפול וסחרחורות שכמעט לא פוסקות וגם כן השפעה על שיווי המשקל.. כאילו אני "פה ולא פה", אומנם די מתפקד (מבשל משוחח עם אנשים מנסה לצאת לעבוד ויוזם) אך הסחרחורות והתופעות לוואי של הפסקת התרופה לא עוזבות אותי, האם הן אמורות לחלוף מתי שהוא? אם כן מתי בערך מה טווח שזה אמור להסתיים? זה פשוט בלתי נסבל, או שכן האם בגלל שהפסקתי במכה זה יישאר ככה? תודה

28/09/2016 | 19:23 | מאת: אני

שלום וברכה ידוע ש-ssri לעתים גורם לדחף לסוכרים/פחמימות ראיתי את זה קצת על עצמי רציתי לשאול אם אני מפסיק לקחת את התרופה - מתי ההשפעה על הרצון\דחף לפחמימות מפסיקה? האם מידית עם הפסקת נטילת התרופה? או שלוקח לזה זמן? אם כן - כמה זמן? והאם לוסטרל ואביליפיי יחדיו גורמים ליותר תיאבון מאשר רק אם אני נוטל לוסטרל? כמה זמן לוקח לתרופות הנ"ל להתנקות מהגוף? מדובר במינונים 2.5 עד 5 מ"ג אריפליי 100 מ"ג סרנדה וגם נוטל למיקטל 150 מ"ג תודה מראש

בדרך כלל תופעות לוואי של תרופות חולפות עם הפסקת התרופה, במקרה של SSRI רוב התופעות חולפות לגמרי, אם כי דווח שההשפעה על התפקוד המיני יכולה להישאר. לחומר הפעיל לוקח מספר ימים להתפנות מהגוף, להשפעה לוקח יותר זמן, כמו שלוקחים מספר שבועות עד ש-SSRI משפיעים על דיכאון או חרדה, כך גם לוקח זמן להשפעה לרדת. אביליפיי בדרך כלל לא גורם לעליה בתיאבון אבל ההשפעה היא אישית.

25/09/2016 | 14:54 | מאת: פחדנית

היי, אני לוקחת פרפנאן 8 מג מזה כשבועיים. אתמול הייתה לי תחושה שהשפתיים נתפסות.. דיברתי עם הרופא הוא אמר להפסיק. האם אני פשוט מפסיקה לקחת את הכדור של ה8 מג או שצריך להפסיק בהדרגה?

אי אפשר לתת המלצה על טיפול תרופתי ללא בדיקה, כדאי להתקשר לרופא שוב כדי לשאול או לפנות למיון לבדיקה.

23/09/2016 | 17:19 | מאת: זיו

הסניגור שלי אמר לי שהבדיקה הפסיכאטרית במשרד הבריאות זה לא כמו הסתכלות אז אני רוצה לדעת מה זה אומר כי אף פעם לא הייתי בזה

צו הסתכלות של שופט יכול להפנות נאשם לבדיקה במהלך אשפוז בבית חולים פסיכיאטרי או לבדיקה אמבולטורית אצל הפסיכיאטר המחוזי, אז מדובר בהגעה לבדיקה במרפאה ללא אשפוז.

23/09/2016 | 15:40 | מאת: רינת

שלום רב. אני בת 35 חולה בסכיזופרניה ונוטלת 6 מ"ג ריספרדל, 20 מ"ג סרוקסט ו- 750 מ"ג דפלפט כרונו (לאפילפסיה שנגרמה מלפונקס). 1.לאחרונה עברתי מזיפרקסה לריספרדל אך היא גורמת לי לחוסר תיאבון והדבר מאוד מפריע לי. מה אפשר לעשות בנידון? 2. לקחתי תרופות אנטיפסיכוטיות רבות אך ללא הועיל באפקט הטיפולי או בתופעות הלוואי שלהן (פרפנן, הלידול, רידזין, גאודון, זיפרקסה, לפונקס, סרוקוול, אביליפיי, אינווגה,פנפט וכעת הריספרדל כאמור). גם תרופות אנטי דיכאוניות (כגון: ציפרלקס, לוסטרל וויאפקס) לא עזרו. התרופה האטיפית (מעדיפה מקבוצה זו בגלל התסמינים השליליים של המחלה מהן סובלת שנים) היחידה שנחשבת ליעילה שלא לקחתי היא הסוליאן. החשש שלי ממנה היא יצירת פרכוסים (שכן, יש לי אפילפסיה מהלפונקס), וגם משום שרשום בעלון לצרכן שלה שעלולה לגרום לירידה בתאי דם לבנים. היתה לי לויקופניה עקב הלפונקס ולכן היא הופסקה לי וכעת הלויקוציטים מאוד גבוליים גם ככה (רמה של 4.8). האם החששות אכן מוצדקים ויש או אין מקום לחשוב על אופציה של מעבר לסוליאן במצבי זה? 3. האם במינונים גבוהים הסוליאן אינו עוזר כלל לתסמינים שליליים? בתודה מראש, רינת.

אי אפשר לתת המלצה לטיפול תרופתי ללא בדיקה, בוודאי במקרה מורכב כמו שאת מתארת. במקרים מורכבים מקובל לבקש התייעצות עם כל צוות המרפאה לפני החלטה על שינוי בטיפול. סוליאן נמצא כמשפר סימנים שליליים במידה קטנה או יותר אצל כחצי מהאנשים בבדיקה של שלושה מחקרים על סוליאן, השיפור הגדול ביותר נמצא אצל אנשים עם מצב חמור יותר (יותר סימנים שליליים).

22/09/2016 | 14:14 | מאת: סהר

איך יוצאים ממעקב רפואי בכפייה וכמה זמן הוא נמשך ?

24/09/2016 | 06:49 | מאת: אלי

מהרופא המטפל שלך במרפאות חוץ שיגיש אותך לועדה רפואית כי רק דרך ועדה ניתן לכפות ואו לבטל טיפול מרפאתי כפוי כמובן שצריך שהרופא שלך ימליץ על שחרור מבחינתו.

הוראה לטיפול מרפאתי כפוי שמוציא הפסיכיאטר המחוזי תקפה לחצי שנה, לאחר חצי שנה מנהל המרפאה צריך לשלוח המלצה לשחרור או הארכה. צו לטיפול מרפאתי כפוי שהוציא שופט תקף עד לשחרור ע"י ועדה פסיכיאטרית מחוזית, יש להציג בפני ועדה לפחות פעם בחצי שנה. הועדה מתחשבת בבדיקה ביום הועדה, בדוח של הרופא המטפל, בבקשת המטופל ובני משפחתו.

20/09/2016 | 01:47 | מאת: דניאל

איך יסתכל בית משפט על נאשם עם פרנויה שקיבל אישור מקליניקה פסיכיאטרית שמתעסקת בהמלצות לכשירות משפטית וששם כתוב שהוא מבין מה זה עו"ד ופרקליטות אבל השיפוט שלו גרוע ולא מבדיל בין אסור למותר ? גרוע

בית המשפט שולח מטעמו לחוות דעת ע"י הפסיכיאטר המחוזי ולרוב לא מסתפק בחוות דעת פרטית.

20/09/2016 | 01:05 | מאת: יוגב

לאיזה אנשים תופס התיקון לחוק האשפוז הפסיכיאטרי שדיברו עליו לפני כמה חודשים בתקשורת ?

לאיזה תיקון אתה מתכוון? לפני שנתיים תוקן החוק לטיפול בחולי נפש לגבי אנשים שביצעו עבירות חמורות כמו רצח שמשנה את הביטול האוטומטי של העמדה לדין במקרה שהנאשם נמצא לא כשיר לעמוד לדין.

19/09/2016 | 19:17 | מאת: לירן

אם תרופה זמנית לבחילות בגלל רגישות לדברים מגעילים שאני הרבה זמן סובל מזה לא עזר וזה נראה שזה ימשיך ככה כי אני לא מרוצה מהרופאה שלי אז איך יוצאים מזה ? הפסיכיאטרית לא

אם אתה לא מרוצה מהרופאה כדאי לבקש מהמרפאה להחליף אותה.

19/09/2016 | 13:35 | מאת: יצחק

איש עם סכיזופרניה שהיום בסדר / לא עושה שטויות ולפני המחלה הזכרון היה מצויין ועם הזמן זה קצת הידרדר בגלל התרופות שהוא לקח כי הוא לא יכול להתרכז , אם הוא יחזור למעקב פסיכאטרי אז הסימפטומים האלה יחזרו ?

קשה לדעת מראש, תלוי מה הסיבה לפגיעה בזיכרון. מעקב פסיכיאטרי מומלץ כשיש מחלה, כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל לגבי תופעות הלוואי האלו כדי לבחור טיפול תרופתי מתאים.

17/09/2016 | 04:47 | מאת: נתן

לקחתי פעם סרוקוול והפסקתי ועכשיו הרופא רוצה ללהפוך את זה למודיקט ואני לא רוצה אז איך עושים שלא יהיה עייפות ובעיות בזכרון בגללו ?

לסרוקוול השפעה אנטיכולינרגית משמעותית ולכן הוא גורם לעייפות, מודיקט גורם הרבה פחות לעייפות ממנו. בכל מקרה התופעות הללו הן תלויות מינון ואפשר להפחית מינון אם הן קורות, כדאי להתייעץ על כך עם הרופא המטפל.

15/09/2016 | 22:28 | מאת: פחדנית

היי, לאחרונה הרופא הוסיף לי 8 מג פרפנאן וקראתי באינטרנט תגובות על תופעות לוואי נוירולוגיות וזה מאוד מלחיץ ומפחיד אותי. רציתי לשאול מהן תופעות הלוואי שיכולות להתעורר והאם זה נכון אני ממש בחרדה ולא יודעת מה לעשות

פרפנן היא תרופה חוסמת רצפטורים לדופמין וניתנת באינדיקציה למצבים פסיכוטיים, אבל גם כתרופה נוגדת בחילות. תופעות הלוואי יכולות להיות הפרעות תנועה, מה שנקרא תופעות לוואי אקסטרפירמידליות, כגון נוקשות שרירים, רעד או אי שקט. תופעות הלוואי תלויות במינון. אם את מודאגת כדאי להתייעץ עם הרופא שנתן לך את התרופה ולשקול התחלה במינון יותר נמוך ועליה הדרגתית.

15/09/2016 | 16:55 | מאת: יגאל

מה גורם לפסיכולוג / פסיכיאטר לקבוע שיפוט לקוי ולא מבדיל בין טוב לרע ?

שיפוט הוא אחד הדברים שמעריכים בבדיקה הפסיכיאטרית, על סמך תיאור התנהגות בעבר ועל סמך ההתנהגות בבדיקה.

10/09/2016 | 18:10 | מאת: יורם

שלום דוקטור ושלום ליתר הגולשים בפורום החשוב הזה.נחשפתי למידע על מחקרים שבהם נתנו ריכוזים של 800 מיליגרם עד 1500 מיליגרם (תלוי באיזה מחקר אחד בברזיל אחד בגרמניה...) קאנבידיול שהוא אחד מהקאנבידואידים שיש בצמח הקאנביס ואינו (הוא לא)חומר פסיכו אקטיבי שנתן תוצאות טובות ברוב החולים שאינם (שהם לא)עמידים לתרופות פסכאטריות "קונבנציונליות" ולפי דבריו של פרופסור רפי משולם (זוכה פרס ישראל ועוד כל מיני פרסים במדינות אחרות... המדען הראשון בעולם שעסק בחקר הקאנביס והפריד חלק מהחומרים הפעילים שישנם בצמח אחד מהשני)לא סבלו מתופעות לוואי קשות שנלוות לתרופות שאנחנו חולי הסכיסופרניה משתמשים קראתי באנטרנט נכון לזמן פרסום החומר הכתוב שישנם בארץ 5 חולי סכיסופרניה שקיבלו אישור לקאנביס רפואי (כנראה משתמשים בזני קאנביס בהם אחוז הקאנבידיול גבוה ואחוז החומר הפסיכו אקטיבי הוא כמעט אפסי (ישנם כאלה) האם ברשותך דוקטור יכולה להוסיף או לומר משהו בנושא?

13/09/2016 | 17:54 | מאת: יורם

בויקיפדיה תחת הנושא: "השפעות של קנביס" יש מחקר באנגלית שנמצא תחת תת הנושא "הקשר למחלות נפש" שורה שלישית מלמעלה קישור מספר 27.לאלה שנבהלים מהמילה קאנביס שיבינו קנבדיול הוא אחד הקנבידואידים בקאנביס וניתן באופן טהור לסכיזופרניה זאת אומרת לאחר שהפרידו אותו מה thc שהוא גם אחד הקנבידואידים אבל בניגוד לcbd קנבידיול ה thc הוא חומר פסיכו אקטיבי שעלול לעורר פסיכוטיות והוא גם אחראי על הרגשת ההיי אצל משתמשים קנבידיול cbd הראה תוצאות לא פחות טובות מתרופות אנטי פסיכוטיות לא טיפוסיות עם הקלה בתופעות הלוואי

במחקרים נמצא שריכוז גבוה של קנבידיול בקנאביס מפחית את ההשפעה הפסיכוטית של קנאבינול (THC). לפני חודש פורסם מחקר בחולדות על הפחתת פעילות דופמינרגית שגרם אמפטמין ע"י קנבידיול מה שיכול להסביר השפעה אנטיפסיכוטית. במחקרים בבני אדם נעשו עד כה: מחקר על 6 אנשים עם פרקינסון שפיתחו פסיכוזה הראה שיפור, מחקר על אנשים במאניה לא הראה שיפור, מחקר על 42 אנשים עם סכיזופרניה הראה שיפור. עדיין לא נעשו מחקרים בגודל שמקובל לעשות לפני אישור חומר כתרופה.

לדר ענת שלום יש לי שאלה איזה זריקת הלידול דקונאט שוות ערך לזריקת קספליון 75 ולכמה שווה קספליון 75 מג לזיפרקסה פומית תודה איתי

קשה לתת מספרים מדוייקים, במחקרים שלקחו בחשבון יעילות אנטי פסיכוטית, המינון הממוצע שניתן ע"י רופאים, דעות של מומחים והמלצות של חברת תרופות חישבו ש-2-2.5 מ"ג הלידול שווה בערך ל-5 מ"ג זיפרקסה ול-1.5-2 מ"ג ריספרדל. בזריקות ארוכות טווח הלידול דקנואט 100 מ"ג בחודש שווה בערך לריספרדל קונסטה 25 מ"ג בשבועיים ששוה בערך ל-80 מ"ג קספליון בחודש. חשוב לזכור שההשפעה היא אישית וכדאי להחליט על המינון לפי התגובה ותופעות הלוואי.

10/09/2016 | 13:15 | מאת: יורם

שלום דוקטור האם יש חוסמי בטא בציפרלקס או סרוקוול ? האם יש תרופות פסיכאטריות שיש בהן חוסמי בטא?

13/09/2016 | 17:58 | מאת: יורם

10/09/2016 | 00:42 | מאת: צ'רלי

איזה תרופות יש לעייפות קבועה אם אמביין לא עוזר וגם אני לא מצליח לישון מספיק ?

קודם כדאי להעריך מה גורם לקושי בשינה ולטפל בסיבה, אם אתה מתקשה בשינה כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל. יש הרבה תרופות שיכולות לעזור לשינה, אי אפשר לתת יעוץ תרופתי ללא בדיקה.

10/09/2016 | 00:05 | מאת: טום

שמשתחררים ממאסר הקצבה של הנכות נפשית חוזרת אוטומטית לזה שהיה שם או צריך וועדות ?

הכרה בנכות לא מתבטלת עם הכניסה לכלא, רק הקצבה. אחרי השחרור יש להגיש טפסים לקבלת הקצבה מחדש. אם הנכות צמיתה אין צורך באישור מחדש, אם הנכות היתה זמנית ועבר זמן ההכרה יהיה צורך בועדה חדשה.

09/09/2016 | 23:57 | מאת: יעקב

איך פסיכיאטר קובע אם לאיזה איש מסוים יש סכיזופרניה / דיכאונות ?

פסיכיאטר לוקח היסטוריה רפואית ועורך בדיקה של המצב הנפשי הנוכחי ולפי התסמינים והסימנים מחליט על אבחנה לפי קריטריונים שמפורסמים בספרים כמו DSM ו-ICD.

09/09/2016 | 23:52 | מאת: ווילי

אני רוצה לדעת אם הרפורמה הזאת של משרד הבריאות לקצר אישפוזים בגלל שהבתי חולים ( הפסיכיאטרים ) לא יכולים להחזיק אותם הרבה זמן כי התקציב מוגבל והמוטו זה לשחרר אותם כמה שיותר מהר כבר תופסת עכשיו ?

הרפורמה בבריאות הנפש נכנסה לתוקפה ב-1 ביולי 2015.

09/09/2016 | 23:44 | מאת: מישהו

טיפול כפוי במרפאה זה לכל החיים ?

הוראה לטיפול מרפאתי כפוי תקפה לשישה חודשים, בתום התקופה מנהל המרפאה צריך להעריך האם להאריך את ההוראה או לא ולכתוב לפסיכיאטר המחוזי את ההמלצה. צו לטיפול מרפאתי כפוי תקף עד לשחרור של ועדה פסיכיאטרית, יש להציג את המטופל לועדה לפחות פעם בחצי שנה.

09/09/2016 | 10:48 | מאת: יוסף

אני לוקח מודיקט / קלופסיקול ויש קצת בעייה להיות מרוכז ולשבת במקום אחד כל הזמן וגם רועד - איך מטפלים בזה ?

תופעות לוואי של אי שקט ורעד אופייניות גם למודיקט וגם לקלופיקסול, הן תלויות במינון התרופה, אם לוקחים שתי תרופות הסיכוי לתופעות לוואי עולה. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי הפחתת מינון או טיפול לתופעות הלוואי.

09/09/2016 | 08:27 | מאת: ברי

איך מערערים על עונש של בית משפט לשלוח אותי לאשפוז בבי"ח פסיכיאטרי בגלל שאני לא יכול לעמוד למשפט בגלל מחלת נפש ואיזה מסמכים צריך להראות בשביל להצליח בזה ?

ערעור על החלטה של שופט אפשר להגיש בבית המשפט בערכאה גבוהה יותר ע"י עורך הדין שמייצג אותך.

שלום רב דר ענת שאלתי היא כזו אני מטופל בזריקת קספליון 100 ועכשו הורידו לי את המינון ל75 מג פעם בחודש, מלבד זאת אני נוטל כדור קמדרין אחד ביום האם במינון 75 מג צריך במינון כזה לקחת קמדרין ואיזה מינון אני יכול להישאר רק עם זריקה בלי כדורים נגד תופעות לוואי על פי מה שידוע לך אודה לך מאוד אם תוכלי לענות על שאלתי והאם נגד תופעת לוואי של אי שקט אפשר לתת בונסרין עם הקספליון או כדור אחר ,שלא פוגע בקוגנטיביות אם כן מה הוא תודה רבה על הקריאה והסבלנות יום טוב אני מאובחן כסכיזואפקטיב f25

אין אפשרות לתת המלצה ללא בדיקה. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל, יכול להיות שבמינון כזה אין צורך בטיפול. מבין התרופות שניתן לקחת לטיפול באקטיזיה חוסמי בטא (דרלין) אינם גורמים לפגיעה בחדות כמו בנזודיאזפינים או תרופות אנטיכולינרגיות (קמדרין).

08/09/2016 | 20:56 | מאת: גיא

אם מביאים לבימ"ש אישור על זה שאיש עם בעיה נפשית שעשה עבירה מסוימת בגלל שהסכיזופרניה גרמה לו לעשות את זה אבל היום המצב שלו OK ואין סיכוי שזה יקרה עוד פעם ( גם על זה יש המלצה ) אז הבימ"ש יכול לתת טיפול מרפאתי איפה שהנאשם גר ועם אותם תרופות במקום לשלוח אותו להסתכלות ? הסניגור שלו גם רוצה שזה ייגמר ככה ובלי להגיע בכלל לפסיכיאטר המחוזי

בדרך כלל בית המשפט מבקש חוות דעת פסיכיאטרית מן הפסיכיאטר המחוזי ולא מסתפק בחוות דעת פרטית.

02/09/2016 | 01:28 | מאת: א

שלום וברכה רציתי לשאול האם אריפליי במינון של 2.5 מ"ג גורם להאטה בקצב של ירידה במשקל? ואם כן עד כמה? והאם ככל שעולים במינון - כך מואט קצב הירידה במשקל? (בנוסף אני נוטל 150 מ"ג למיקטל ו100 מ"ג סרנדה) תודה מראש וסופ"ש נעים.

לאריפליי אין השפעה קבועה על המשקל, בדיקה של 13 מחקרים יחד מצאה בטווח הקצר עליה של 0.3 ק"ג ואחרי שנתיים ירידה של 1.5 ק"ג. אנשים שעברו מטיפול בתרופות אנטיפסיכוטיות אחרות לעתים יורדים במשקל כי יש לו השפעה מועטה על תיאבון ושינויים מטבוליים.

02/09/2016 | 01:27 | מאת: ר

כפי הידועה הרספירדל היא תרופה משמינה מאוד שאלה מה ההבדל בין הזריקה לכדור האם מבחינת השמנה כדאי לקחת את הזריקה

לכל התרופות האנטיפסיכוטיות שחוסמות את הקולטנים גם לדופמין וגם לסרוטונין יש תופעות לוואי מטבוליות כמו עליה בתיאבון ובמשקל, עליה ברמת סוכר בצום ושינוי ברמת השומנים בדם. היתרון בזריקה הוא גם שמירה על רמה יציבה של חומר פעיל בדם וגם מניעה של מעבר בכבד. קספליון מכילה פליפרידון היא המטבוליט הפעיל של ריספרידון, כך שהתרופה אינה עוברת פירוק בכבד.

28/08/2016 | 20:34 | מאת: תומר

שלום רב, אני נוטל 600 מ"ג סרוקוול XR ב-18.00 בערב (חולה סכיזופרניה). בחלק מהאתרים מצוין כי עדיף לקחת את התרופה כשעה לפני האוכל. האם זה נכון לצורך ספיגה מקסימלית של התרופה או שעדיף לבלוע אותה עם מזון? בנוסף, כמה שבועות בקירוב עד שחשים בשיפור? האם מומלץ להוסיף תרופה נוספת ליעילות מקסימלית? (הפגישה הבאה שלי עם הפסיכיאטרית שלי תתקיים בעוד חודש והייתי שמח להגיע מוכן...) תודה, תומר

לארוחה קלה אין השפעה על ספיגה של סרוקוול XR, אבל לארוחה עשירה בשומן נמצאה השפעה של עליה בספיגה, לכן מומלץ לקחת את הכדור בלי אוכל או עם ארוחה קלה. בדרך כלל ההשפעה האנטי פסיכוטית של תרופות חוסמות דופמין מופיעה לאחר כשבועיים עם מינון טיפולי, 600 מ"ג נחשב למינון טיפולי אנטי פסיכוטי.

22/08/2016 | 04:00 | מאת: ערן

היי אני בן 36 רווק יש לי סכיזופרניה אני חי חיים נורמטיביים יוצא לעיתים עם בחורות שלא מתמודדות, הייתי רוצה ושמח להכיר בחורות שגם מתמודדות כמוני, בדגש על אינטרנט חוץ מנפש אל נפש יש עוד אתרים שידוע לך או לגולשים כאן. תודה מראש

31/08/2016 | 20:22 | מאת: adi

יש את אתר lovedavka

02/09/2016 | 18:46 | מאת: ערן

תודה adi

21/08/2016 | 20:37 | מאת: תומר

אני נוטל אריפליי מזה 3 שבועות ולא מרגיש שיפור ניכר בתסמינים, גם בשליליים וגם בחיוביים. המינון הנוכחי הוא 20 מ"ג. למען האמת, אני מרגיש שהמחלה שלי היא קשה ביותר, ויהיה קשה עד בלתי אפשרי לטפל בה, אני מיואש ורואה את העולם בצורה מאוד מוזרה, ותמיד ראיתי. הבנתי שאריפליי היא תרופה עדינה, אבל אפשר לקבל מושג לגבי כמה זמן פחות או יותר היא מתחילה באמת לעבוד? חשוב לציין שאני במעקב רפואי צמוד עם פסיכיאטר מומחה. ביום רביעי כנראה יעלה לי ל-25 מ"ג. תודה מראש!

בדרך כלל תרופות אנטי פסיכוטיות משפיעות על סימינים חיוביים תוך כשבועיים ממתן מינון טיפולי. כתרופה אנטי פסיכוטית אביליפיי פחות יעילה מתרופות שהן חוסמות מלאות של הרצפטור לדופמין. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי התגובה לטיפול.

20/08/2016 | 22:10 | מאת: חגית

שלום רב. אני חולה בסכיזופרניה ונוטלת ריספונד וויאפקס, הרופא המטפל מתכוון להחליף לי את הויאפקס. רציתי לדעת: 1.מהם תסמיני הגמילה מהתרופה ויאפקס xr (נוטלת 150 מ"ג), נאמר לי שכנראה יהיו לי חלומות מוזרים, מה עוד כוללים התסמינים? באינטרנט רשומים דברים מפחידים. רציתי לוודא זאת עימך? 2.כמה זמן נמשכים התסמינים מהתחלת הירידה ל-75 מ"ג וגם מהפסקת התרופה לגמרי? 3. הודרכתי לרדת מ-150 מ"ג ל-75 מ"ג למשך שבוע ולאחר מכן להפסיק את הויאפקס - האם אכן נכון לבצע כך את ההפסקה? 4. האם מחייב שיהיו בכלל תסמיני גמילה? בתודה מראש, חגית.

הפסקה של טיפול בויאפקס יכולה לגרום לתופעות לוואי לא נעימות כמו כאבי ראש, בחילה, סחרחורות, חרדה, אי שקט, רעד, קושי בשינה ועוד. לכן מומלץ לבצע את ההפסקה באופן הדרגתי ככל האפשר כדי להימנע מהן. בדרך כלל התסמינים חולפים תוך שבועות ספורים, תלוי במינון הראשוני ובקצב הירידה. ירידה מ-150 מ"ג ל-75 מ"ג היא מהירה. לא בהכרח יהיו תסמיני גמילה, התגובה תמיד אישית.

19/08/2016 | 18:10 | מאת: Mystery man מחזור 89

רציתי לשתף את הסיפור שלי בהתמודדות עם המחלה...אני כבר יכול לתאר לעצמי כמה חולים ספקטיים שחושבים לעצמם-"כן בטח, הוא יצא מזה , הוא לא באמת סבל..." וכו. הסיפור שלי מתחיל בגיל 15, תקופה מאוד לחוצה שבה עברנו מבית לבית בגלל העסק של ההורים שלי, עברתי בין כמה בתי ספר, הייתי חייב לרכוש חברים חדשים בכל פעם, זאת בערך הפעם האחרונה שהייתי "עצמי" (כיום אני בן 27). בתור ילד מתגבר בשנות האלפיים אהבתי כמו כולם לשחק במחשב , בחופש עד השעות הקטנות כמובן..מידי פעם כדורסל וכדורגל בחוץ. ערב שישי אחד ישבתי ושיחקתי במשחק, לקראת 1 בלילה הלכתי להתפנות בשירותים--בום! התעלפתי. אין לי מושג מה היכה בי אבל אני זוכר שהתעוררתי אולי דקה אחרי ואולי שעה אחרי לא ידוע. עליתי במדרגות לחדר הוריי (גרנו בקוטג'), אמרתי להם שאני לא מרגיש טוב ובום-שוב פעם התעלפתי והפעם הספקתי לשבור את השיניים הקדמיות שלי, ולחתוך את השפה. מה שקרה החל מאליך בחיי הוא פחות או יותר אותו סיפור, ניסיון נואש להשתלב בחברה, פיתחתי ביישנות מטורפת שאגב לא חושב שהייתה לי, פחדתי לפתוח את הפה בגלל שלא רציתי שכולם יראו שאין לי שיניים קדמיות(גיל 15 זה טראומה ואני קולט זאת בדיאבד). גיל 18 הגיע והתגייסתי לצבא לגבעתי. תמיד חשבתי לעצמי "למה שאחרים יעשו את העבודה השחורה ואני לא?" מפה לשם מצאתי את עצמי בסיירת אך גם שם לא החזקתי מעמד יותר מדי זמן-הרבה מחשבות הרבה דיכאון, הרבה "לא אני". "התפשרתי" על גדוד סדיר רגיל שבו היו לי הרבה עליות וירידות , הרבה מאניה-דפרסיה אם תרצו... השתחררתי והתחלתי את הטיול של לדרא"מ...חצי שנה כולל ביקור משפחה. כל הזמן שהייתי שם-דיכאון קליני (בעיניי לא הייתי מודע לזה). אפילו שצללתי עם כל יצור מים אפשרי. שנה לאחר מכן התחלתי לימודים באוניברסיטה, הרבה לחץ הרבה דאגות ושוב "לא אני" הרבה דיכאון והכי חשוב חוסר מודעות... החשכה הכתה בי שוב לילה אחד לקראת תקופת המבחנים--בום! התקף פסיכוטי, אלוהים אמר לי להתחיל עם בחורה חמודה שחיבבתי בלימודים...וכמו חייל טוב הלכתי ועשיתי את זה. כמובן שהיא דחתה את ההצעה-"מי זה בכלל הוא בקושי דיבר איתי וכו" בבוקר שאחרי לא חשתי כלום - לא עצב לא שמחה פשוט זומבי מהלך. חששתי לחיי וחששתי שהסוף לא יהיה טוב. הרופא הביא לי קלונקס להרגעה, עזר בקצת אבל הפחד חזר , התחלתי טיפול פסיכאטרי לאחר אבחנה של הרופאה -GAD (הפרעת חרדה כללית). אמרתי לעצמי אין בעיה, חרדות? אני ארוץ קצת וזה יעבור...עברו ימים ולילות , כמה כשלונות בלימודים, המחשבות לא הפסיקו לרדוף אותי, החוסר שלמות, החוסר מיצוי עצמי, רדף אותי 24/7 , לילות לבנים, התחלתי לרקוד כמו אינדיאני בחדר ולעשות כל דבר אפשרי בשביל להספיק אבל זה לא הכי עזר... (חייב לציין שבן מן המשפחה אובחן כסובל סכיזו-אפקטיבי, ואחר אובחן כסובל מ"חרדות" כמוני) התחלתי להיות יותר מודע לעצמי, מה לעזעזל עשיתי כל השנים האלה? איפה השקעתי? שום דבר לא סיפק אותי, לא הלימודים לא העבודה ואפיל ולא בנות...בנות משכילות ומושכות מבית טוב שום דבר... התחלתי לשים לב לדברים שאני עושה ביום יום, לאחר שהטיפול הפסיכאטרי לא עזר (היה במשך 8 חודשים עם 2 כדורים שונים כולל כדור אנטי=פסיכוטי). התחלתי בכושר יומ-יומי, מדיטציה, ומשחקי מוח לעצמי, קלטתי טריגרים מסויימים, התחלתי לקחת אומגה 3 , ויטמין B3, חומצה פולית (לא בהמלצת רופא אגב) . אני חייב לציין שהרופא משפחה זילזל ואמר "אז מה, בן גוריון סבל מדיכאון קליני וניהל מדינה" , דבר שנורא עיצבן אותי, ידעתי שהמלחמה שלי היא אישית ללא עזרה מקצועית. לאחר חצי שנה של כושר גופני, לקיחת הויטמנים אני מרגיש כאילו היום זה היום הראשון מאז גיל 15 שאני זה אני האמיתי~ בלי פחדים, בלי גזענות,בלי חרדות,אושר אינסופי, אך הסימפטומים יורדים בהדרגה! יש מחשבות שווא אבל יורדות מיום ליום...ואין לי מושג מה מהדברים שעשיתי הכי עזר... רציתי לדעת אם יש פה מישהו שסבל ומה הוא עשה בין השאר כדאי שהפסיכוזה לא תחזור? האם יש נוטריינטים מסויימים שעוזרים למוח שהייתם ממליצים ? תודה רבה למי שלקח דקה מזמנו לקרוא את הכל...

21/08/2016 | 14:28 | מאת: שביט

שלום רב. אני לוקחת תרופות נגד סכיזופרניה, פעם ניסיתי להפסיק והפסיכוזה חזרה. לא לוקחת סיכון. שמחה בשבילך שהצלחת. בכל אופן, שווה לך לקרא את הספר "מוח מנצח" של ד"ר מארק היימן, הוצאת פוקוס. יש שם הדרכה בנושא זה. בהצלחה ורפואה שלמה!

11/08/2016 | 08:49 | מאת: ריקי יפה

שלום רב. בת משפחתי מאובחנת כסכיזואפקטיבית. היה לה התקף פסיכוטי אחד, לפני שנתיים. מאז היא סובלת מתסמינים שליליים, ואינה מגיבה לטיפול תרופתי, ( היא לוקחת את התרופות בצורה סדירה מאד, ואינה משתמשת בסמים.) מתי עולה האופציה של טיפול במכות חשמל, ובאיזו צורה הן מועילות? האם הן פוגעות במצב הקוגניטיבי? וכל כמה זמן מטפילים בחולה בסדרת מכות חשמל ? בתודה ריקי יפה.

מכות חשמל זה לא טיפול זו התעללות. למה את מוציאה את התסכול שלך מהחיים על בת משפחתך? אם את סובלת קחי את עצמך לטיפול במכות חשמל, לפי מה שאת טוענת זה טיפול, אולי זה יעזור לך.

טיפול בנזעי חשמל נמצא יעיל מאוד במצבים חריפים של מאניה, פסיכוזה חריפה או דיכאון חריף. לא ברור מנגנון הפעולה. לא הוכח שטיפול בנזעי חשמל יעיל לסימנים שליליים. קיימת פגיעה בזיכרון לטווח קצר בזמן הטיפול ולעתים בחודשים לאחר מכן.

שלום וברכה בן 28 לפני כחצי שנה בערך עברתי אבחון פסיכו דיאגנוסטי ולבסוף נאמר לי שהחלק המילולי שלי היה יותר גבוה מהחלק הביצועי VIQ - 106 PIQ - 81 כמו כן יש סוג של "תקיעות" בבשלות הרגשית ובויסות עצמי כנראה שהחלק הביצועי נפגם בעקבות משבר שחוויתי בשנים האחרונות כמו כן היה לי קושי מסוים להתמודד עם מטלות שמוגבלות בזמן וגם במטלות שהיו מעורבים בהם אספקטים רגשיים כרגע אני לפני בחירת מקצוע לימודי רציתי לדעת האם ניתן לקבל אינדיקציה מסוימת מהאבחון שעשיתי לגבי בחירת מקצוע? ז"א לשים לב לחלקים היותר חזקים שלי ולהתמקד בהם וע"פ לבחור מקצוע מסוים? אם כן - לאיזה כיוון כדאי ללכת? תודה מראש וסופ"ש נעים

כדאי לפנות עם דוח האבחון לייעוץ תעסוקתי.

אני לוקח 4 מ"ג ריספרדל ביום ובטעות בלעתי 8 מ"ג. האם נגרם לי נזק?

אי אפשר לתת אבחנה והמלצות ללא בדיקה, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל. באופן כללי 8 מ"ג ריספרדל הם מינון שנמצא בטוח במחקרים.

10/08/2016 | 09:21 | מאת: אבישי

שלום דר. ב2005 התאשפזתי בבית חולים פסיכיאטרי עקב הפרעת חרדה קלינית במהלך האישפוז קיבלתי 5 סוגי תרופות. כשהשתחררתי הלכתי לרופא משפחה בשביל לקבל מרשמים לתרופות.. לאחר כמה שנים ראיתי שרשום לי בהבחנות הרפואיות סכיזופרניה שכמובן שאין לי. הלכתי לרופא המשפחה והוא אמר שהוא היה חייב לרשום הבחנה מתאימה לתרופה שקיבלתי(geodon) בשביל לתת לי מרשם אז הוא רשם את ההבחנה הראשונה העולה כשרושמים את שם התרופה. כולם יודעים שבתרופות פסיכיאטריות אפשר לטפל בתרופה אחת לכמה סימפטומים. במהלך האשפוז כל פסיכיאטר שלל בברור מוחלט שאין לי סכיזופרניה. מאז אני מנסה להפטר מההבחנה הזאת ולא מצליח יצא לי ללכת לכמה עבודות בתחומים שונים שהתנאי קבלה הם גישה לתיק הרפואי ובאותן עבודות לא התקבלתי אז אני משאר שזה קשור, אפילו להוציא רשיון היה לי קשה. אני אבוד עצות מה אתם ממליצים לי לעשות? אני בתהליכי קליטה ללימודי רפואה ואני מפחד שזה יפריע לי. אני לא סובל מההפרעת חרדה כבר מ2008. אשמח מאוד לתשובה גם למייל. בתודה מראש. אבישי

כדאי לפנות לבית החולים בו אושפזת ולקבל את סיכום המחלה שבו כתובות האבחנות ושלא רשום בו סכיזופרניה. אם לא קבלת אבחנה כזו יש ללכת לרופא המשפחה ולדרוש להסיר את הרישום.

הוא טוען שאם הוא לא ירשום הוא לא יקבל אישור לרשום לו כדור אנטי-פסיכוטי.

08/08/2016 | 07:40 | מאת: איתן גנור

האם סרקוול הוא מיצב מצב רוח עם הכי פחות תופעות לוואי? מהתרופות לתנודות מצב רוח. האם הניסיון איתו בפועל הוא חיובי? למצבים של מניעת התעוררות מאנית במחזורים קצרים? או שצריך בשילוב עם רספרידון? כאשר אין מחשבות שווא או כל תופעה חריגה חיובית. אבל יש התעוררות רגשית חזקה וגם קצת קשירת הקשרים ומסקנות על גבול היחוס מניעים במצבים מסוימים ופרשנות יתר אבל בגבול הסביר. אבל ברור שזה חריג מהשגרה החשביתית הרבילה.

לסרוקוול, כמו לכל תרופה, יש תופעות לוואי. סרוקוול מכילה קואטייאפין ששייכת לקבוצת האנטי פסיכוטיים מדור שני, היא חוסמת רצפטורים לדופמין וסרוטונין, וגם להיסטמין ורצפטורים אלפא אדרנרגים. אבל קואטייאפין והתוצר העיקרי שלו נור-קואטייאפין משפיעים בצורות נוספות על הרצפטורים לסרוטונין, ולכן יש לו גם השפעות נוגדות דיכאון והוא מאושר לטיפול בסכיזופרניה, מאניה ודיכאון. התאמת הטיפול בכל מקרה היא אישית וכדאי להתייעץ עם הרופא המטפל.

האם קיים קשר בין השניים? אני נוטל מזה שנתיים פרפנאן במינון 12 מ"ג והוא מאד עזר לי להתמודד עם תסמינים חיוביים שמעולם *לא היו* קשורים בהזיות אודיטוריות (מתסמינים שליליים לא סבלתי). לאחרונה התגברה אצלי hyperacusis (שכנראה תמיד הייתה קיימת, אבל על אש נמוכה). אני תוהה אם יש קשר בין התסמינים החיוביים ל hyperacusis. תודה

יש אנשים עם סכיזופרניה שמדווחים גם על היפראקוזיס אבל לא מצאתי מחקרים על כך, יש מחקרים על היפראקוזיס בהפרעות בספקטרום האוטיסטי. היפראקוזיס מופיע גם אצל אנשים בריאים במצבי חרדה.

05/08/2016 | 16:13 | מאת: אביבית

שלום וברכה. רציתי לדעת: 1. האם יכול להיות שבגיל 20 הריספרדל תגרום לי לבחילות ואילו בגיל 35 תגרום לי לעצירות? (האם יכול להיות שבכל גיל תרופה משפיעה בצורה שונה?) 2. ידוע לי כי הסרוקסט מגבירה את השפעת הריספרדל. במידה והפרולקטין הגבוה שיוצר אצלי הריספרדל לא סימפטומטי (אין הפסקת ווסת וכ'ו) - האם הסרוקסט כן יכול לגרום לסימנים בגוף משום שמגביר השפעת ריספרדל? ואילו כן היה הפרולקטין אצלי יוצר סימפטומים גופניים- כיצד היה הסרוקסט תורם לכך? בתודה על העזרה ושבת שלום, אביבית.

1. לא שכיח, אבל ריספרדל יכול לגרום לבחילה, בדרך כלל בהתחלת הטיפול, לרוב תופעת לוואי קלה וחולפת. בדרך כלל אם תרופה גורמת לתופעת לוואי היא מופיעה בהתחלת הטיפול. אם הופיע עצירות חדשה כדאי לפנות לרופא המשפחה לבירור. 2. סרוקסט מעלה את רמת הריספרדל בדם. אם הפרולקטין היה סימפטומטי היית שמה לב להפסקת ווסת או להפרשת חלב.

04/08/2016 | 00:42 | מאת: דוד

שלום, אני מוגדר כחולה סכיזופרניה עם התפרצות חד פעמית לפני כשמונה שנים. מטופל ב5מג זפרקסיה ליום. ללא בעיות גופניות. כשניסיתי לרכוש ביטוח בריאות פרטי נתקלתי בסרוב. מה ניתן לעשות ? תודה מראש

05/08/2016 | 21:10 | מאת: החוקר

התרף חד חריף חד פעמי שכולל אפילו מחשבות שווא ודמיון ופארנויה שינו מהווה הגדרה של אדם כחולה בסכיזופרניה. לעיתים זה תוצאה של מצב דחק חמור. או אפילו שימוש בסם קל של אדם בעל רגישות לחומרים. אם זה היה חד פעמי אולי תתייעץ להפסקת התרופה בכלל ותצא מההגדרה בזו. בהצלחה

בדרך כלל בביטוח בריאות פרטי כל מחלה שהיתה קיימת לפני תחילת הביטוח לא מכוסה, מה שנקרה "החרגה". כלומר אתה יכול לרכוש ביטוח שלא כולל מחלות נפש. נסה חברת ביטוח אחרת.

שלום. חולה סכיזופרני אפקטיבי שאינו מגיב לתרופות (כבר מעל שנתיים)- האם יכול להיות שהוא אינו מגיב לתרופות משום שאינו מוכן ואינו רוצה להחלים? ברור שהוא אינו רוצה לסבול,אולם לא מעוניין להתחיל "לתפקד בחיי היום יום", לא רוצה למלא מטלות יומיות, ומפיק ממחלתו רווח מישני? הוא יגיד שהוא רוצה להחלים, אבל הסאב-טקסט מראה אחרת.... אינני בטוחה שנושא זה נבדק אי פעם..... בתודה, ריקי יפה.

תרופות אנטיפסיכוטיות הן יעילות אבל כ-10% מהסובלים מפסיכוזה אינם מגיבים לתרופות ונשארים במצב פסיכוטי. לפני שמחליטים שהמצב עמיד לטיפול חשוב לוודא שלא מדובר בשני מצבים שכיחים שגורמים להמשכות המצב הפסיכוטי: 1. אי לקיחת תרופות באופן סדיר. חוסר דבקות בטיפול התרופתי שכיח מאוד במצב פסיכוטי בגלל שאנשים לא מאמינים שהם חולים. 2. שימוש בסמים, לרוב הסמים יש השפעה הלוצינוגנית (מעוררת הזיות) שיכולה לעורר פסיכוזה. החלמה היא מה מצב של חוסר סבל או חוסר תסמינים, לא תמיד "תפקוד בחיי היום יום" הוא מדד לבריאות.

שלום, ותודה על התשובה. במקרה אליו אני מתייחסת, מדובר על חולה בת 37, עם אבחון של סכיזואפקטיב. אין לה כבר התקפי פסיכוזה, אך היא אינה מגיבה, כבר זמן רב לתרופות האחראיות על מצב הרוח. היא אינה מתפקדת בשום תחום, לדבריה חסרת רגשות ועניין, וישנה רוב הזמן ומדוכדכת. בשנתיים האחרונות חוותה חמישה אישפוזים במחלקה הפסיכיאטרית, נסתה תרופות רבות, ועדיין אינה מגיבה. שאלתי: האם יכול להיות שחולה אינו מעוניין להחלים בשל הרווח המשני של המחלה (לא דורשים ממנו למלא מטלות, מתעניינים בו....וכו ), ואז התרופות אינן משפיעות? מעין התנגדות פסיכוסומטית ? בתודה, ריקי יפה.

14/08/2016 | 20:36 | מאת: א

חוסר דבקות בטיפול "תרופתי" נובע בעיקר בגלל תופעות הלוואי של ה"תרופות". כמעט כל אחד שהמערכת נתנה לו כדורים בכפייה מתלונן על תופעות לוואי שכוללות עייפות, עלייה במשקל, שרירים נוקשים, מחשבה איטית וכו'. זה בדרך כלל מלווה בבן משפחה מתוסכל שמתלונן וממציא שטויות, ובפסיכיאטר שמשתף איתו פעולה כדי שיופיע ד"ר לפני השם שלו. שימוש בסמים לא קשור לאנשים שאובחנו נפשית, זו עוד דרך של הפסיכיאטרים לשכנע את הציבור למה היה צריך לתת "טיפול".

שלום רב, 1. האם ייתכן שהרגשתי את האריפליי תוך יום ואילו את האביליפיי אינני מרגיש זה היום הרביעי? 2. תוך כמה זמן מנטילת התרופה אני יכול לצפות להטבה? אני נוטל כרגע 7.5 מ"ג של אביליפיי מזה 4 ימים ולא חש דבר. מאובחן כסכיזופרן פרנואידי טרי.

1. אריפליי הוא תרופה גנרית של אביליפיי, שתי התרופות מכילות אריפיפרזול. מה ששונה בתרופות גנריות הוא לא החומר הפעיל אלא החומרים מסביב שיכולים להשפיע על הספיגה. 2. בדרך כלל תרופות אנטיפסיכוטיות משפיעות תוך כשבועיים. אריפיפרזול מומלץ להתחיל במינון נמוך ולעלות כדי להימנע מתופעת לוואי של אקטיזיה ולכן ההשפעה יכולה לקחת יותר זמן. כדאי לפנות לרופא המטפל ולעדכן אותו בכך אין עדיין השפעה ולהתייעץ לגבי ההמשך.

1 ... < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > ... 46