ממה אני סובל? ואיך אפשר לצאת מי זה?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

10/04/2017 | 14:01 | מאת: אנונימי

שלום ד''ר ענת פליישמן לפני כ-4 חודשים היה לי התקף פסיכוטי ראשון ארוך שנמשך שלושה חודשים בהם היו מחשבות רדיפה, מחשבות על אלוהים וחזרה בתשובה, ועל בחורה שמאוד רציתי וחיזרתי אחריה באובססיביות. אושפזתי בשלוותא ועכשיו אני נוטל סרקוויל 200 מ''ג. הבעיה העיקרית היא שאני מרגיש כאילו מנוע הרגשות כבה. אין לי רגש (לחץ, חרדה, דאגה, שמחה) יש אדישות ומצב רוח ירוד בכל שעות היום ללא שום שיפור. גם אם אני מנסה לשנות את המצב באמצעות פסיכולוגיה קוגינטיבית ומניע את עצמי לפעולה בכוח זה לא עוזר. יש בעיות ריכוז קשות, אני לא נהנה ממוסיקה ולא מצליח לעשות שום פעולה מלבד ההתעסקות במצב שלי ובדרך יציאה ממנו. אשמח לשמוע האם את מכירה מקרים דומים ומה אפשר לעשות כדי להחזיר את הרגשות ואת האנרגיות כי אני מרגיש ממש כבוי ומיואש.

התקף פסיכוטי הוא אירוע של משבר, שינוי קיצוני מאוד, הרבה פעמים אחרי התקף פסיכוטי מופיעה תקופה של ירידה באנרגיה, ולפעמים אפילו דיכאון (post-psychotic depression). חודש אחרי שההתקף חלף היא תקופה קצרה מאוד לצפות להחלמה. חשוב לקבל טיפול במצב הזה, קודם כל לגשת חזרה לרופא המטפל ולברר האם מדובר בדיכאון והאם יש צורך בשינוי בטיפול התרופתי. במקביל חשוב לקבל טיפול פסיכולוגי ושיקומי כפי שאתה מקבל כדי להתמודד עם מה שעברת ולקבל כלים לחזור לחייך.

מנהל פורום סכיזופרניה