שאלה בנושא תרופות אנטי-פסיכוטיות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

30/01/2017 | 18:13 | מאת: אהוד

1. איזה תרופה מהבאות נחשבת כאנטיפסיכוטית חזקה ? מבין התרופות : אביליפיי , סוליאן , אינווגה ? 2. האם סוליאן נחשב כאנטיפסיכוטי חלש? 3. האם סוליאן עלול לגרום לאקתיזיה ועוד תופעות לוואי אקסטראפרמידליות בתדירות גבוהה יותר מהשאר ? ( בעבר סבלתי מאקתיזיה מריספרדל וזיפרקסה ואביליפיי)?! 4. מדוע סבלתי מאקתיזיה מאביליפיי למרות שהתחלתי במינון הכי נמוך שאפשר שזה 5 מג (אי אפשר לחצות את הכדור ל 2.5 מג) למשך שבועיים ועלייה מאוד איטית והדרגתית ומבוקרת במינון כל שבועיים עד שהגעתי למינון 30 מג ביום ?! 6. מהו הטיפול האופטימלי לאקתיזיה ובאיזה טווח מינונים אפשר להשתמש ( קלונקס , לוריבן , דרלין-פרולול ,דקינט והמשפחה של דקינט) ?!!!

1. מחקר קליני גדול על השפעה של 5 תרופות אנטי פסיכוטיות לא מצא הבדל משמעותי בין התרופות. http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa051688#t=article מחקר שערך חיבור סטטיסטי של 212 מחקרים (מטאנליזה) על השפעה של 15 תרופות אנטי פסיכוטיות מצא הבדלים קטנים בין היעילות האנטי פסיכוטית של התרופות והבדלים משמעותיים יותר בתופעות לוואי. http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(13)60733-3/fulltext 2,3. אמיסולפיריד (סוליאן) לא נכללה במחקרים הנ"ל, יש מחקרים וסקירות שמראים שסוליאן אפקטיבית כטיפול אנטי פסיכוטי עם פחות תופעות לוואי אקסטרפירמידליות. 4. התגובה לתרופות היא תמיד אישית, מומלץ להתחיל באביליפיי במינונים של 2.5 מ"ג כדי להמנע מאקטיזיה, למרות שהכדור קטן אפשר לחצות אותו. 6. אי אפשר להמליץ על טיפול ללא בדיקה, מומלץ לפנות לפסיכיאטר המטפל.

מנהל פורום סכיזופרניה