פורום סכיזופרניה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
סכיזופרניה פוגעת באחד מכל 100 אנשים. אנשים המתמודדים עם סכיזופרניה נמצאים בינינו וחיים כמו כל אחד מאיתנו. טיפול נכון במחלה בשלב מוקדם, מאפשר לאדם לחזור למצב של חיים רגילים והשתלבות בחברה. עד היום לא היה לחולי הסכיזופרניה ולבני משפחותיהם מקום בו יוכלו להתבטא, לשאול ולהתפתח. על כן הוקם פורום זה, אשר יהווה את הבית של הסכיזופרניה ברשת האינטרנט הישראלית. פורום זה נועד בכדי לרכז את כל האינפורמציה החשובה בנושא סכיזופרניה, לייצר מקום של שיח ותמיכה וכן לאפשר למתמודדים עם המחלה ובני משפחותיהם להתייעץ עם מומחים באמצעות פורום מקצועי ופעיל. דרך המידע המתפרסם והפורום הפעיל ניתן להכיר את מחלת הסכיזופרניה על צדדיה השונים, להבין מהן דרכי הטיפול הקיימות ולהעלות את המודעות החברתית לגבי למעלה מ-70,000 איש המתמודדים עם סכיזופרניה בישראל.
2251 הודעות
2079 תשובות מומחה

מנהל פורום סכיזופרניה

27/12/2017 | 05:00 | מאת: דודו

איך מבחינים בין סכיזופרניה מסוג simple שז אומר רק קיום סימנים שליליים של סכיזופרניה והיעדר מוחלט של סימנים חיוביים לבין דיכאון וחרדה לבין הפרעת אישיות מאשכול A ? ומהו הטיפול המתאים לההפרעות שהזכרתי ?!

לא תמיד אפשר להבדיל, בעיקר אם אין תיעוד של ההיסטוריה הרפואית. אם יש שינוי ברור מנקודת זמן בדרך כלל מדובר במחלה שהתפרצה לעומת מצב קבוע מגיל צעיר שיכול להראות על הפרעת אישיות. לדיכאון יש סימפטומים אחרים כמו עצב, ייאוש, חוסר ערך וסימנים גופניים כמו חוסר תיאבון וקושי בשינה. הטיפול מותאם באופן אישי לכל מטופל לפי המצב הנפשי, אין טיפול אחד.

26/12/2017 | 10:40 | מאת: שי

ריספונד+קלופיקסול זה תרופות מרגיעות (אם הפציינט נמצא בכעס כרוני) ואנטי פסיכוטיות ?

כן, שתי התרופות הן מרגיעות ואנטיפסיכוטיות.

אני מקבלת במשך מספר שנים שילוב תרופות לסכזופרניה כגון; ריספרדאל פרפנאן קלופיקסול ציפרמייל וכדורי שינה. סובלת גם מתופעות לוואי של כאבים בגוף. לאחרונה התגלה בבדיקת דם חומצה לקטיתְ. השאלה אם יכול להיות שיש קשר בין תרופות אלו לחומצה? האם צריך לבקש להוריד מינון או חלק מתרופות? תודה מראש

חומצה לקטית היא תוצר פירוק של גלוקוז, היא קיימת באופן טבעי אצל כל אחד כחלק מתהליך שריפת האנרגיה בגוף. אם הכוונה היא לרמה גבוהה יותר מהנורמה של חומצה לקטית בדם יכולות להיות לכך הרבה סיבות, כדאי לפנות קודם לרופא המשפחה לבירור.

24/12/2017 | 17:27 | מאת: ליאור

קשה לי לעצום את העיניים במהלך היום בעיקר בערב ואז מופיעות לי הזיות שהן: בעיות ראייה-אני רואה נקודות בכל מקום שמתחברות לי למילים ואותיות גימטריה של מספרים ועוד שלל מחשבות שווא אני מאושפז בבית חולים טירת הכרמל לבריאות הנפש עומד להשתחרר בקרוב מקבל טיפול משולב של תרופות הכוללות: דקינט , לפונקס,ריספרידל ולוריבן השאלה שלי היא-האם הטיפול הנ"ל מונע הזיות הנ"ל או לא משפיע? האם צריך לקבל תרופה ספציפית אחרת?

לפונקס וריספרדל הן תרופות אנטיפסיכוטיות שאמורות לטפל בהזיות. אם אתה מאושפז כדאי לפנות לרופא המטפל ולספר לו על הבעיות האלו ולהתייעץ איתו לגבי הטיפול.

מהו המנגנון שדבו תרופות אנטיפסיכוטיות חדשות כמו אינווגה ואביליפיי וסוליאן משמשות כאוגמנטציה לטיפול בדיכאון וחרדה ?!

כל התרופות האנטיפסיכוטיות הן נוגדות חרדה ומרגיעות ולכן עוזרות לאנשים בדיכאון להפחית חרדה ולשיפור השינה אבל אין לתרופות האלו התוויה של טיפול בדיכאון. לעומת זאת אביליפיי וסרוקוול מאושרות לטיפול כאוגמנטציה בדיכאון. התאוריה המקובלת היא שההשפעה נוגדת הדיכאון של סרוקוול היא בגלל השפעתו כאגוניסט חלקי של הרצפטורים לסרוטונין (A2) והשפעתו כאנטגוניסט לרצפטור לסרוטונין (A1), בנוסף, אחד התוצרים הפעילים שלו פועל כמעכב ספיגה של נוראדרנלין. התאוריה המקובלת היא שההשפעה נוגדת הדיכאון של אביפיליי היא בגלל השפעתו כאגוניסט חלקי של רצפטורים לדופמין ולסרוטונין (A2) והשפעתו כאנטגוניסט לרצפטור לסרוטונין (A1).

24/12/2017 | 01:40 | מאת: משה

איך עולים במינון brintellix ברינטליקס 10 מג למינון 20 מג ? האם עוברים למינון 20 מג בבת אחת או עולים בהדרגה ? ואם עולים בהדרגה אז באיזה צורה עולים במינון ? תודה !

כדאי לבצע שינוי בטיפול התרופתי בייעוץ עם הרופא המטפל ולא לבד.

17/12/2017 | 19:19 | מאת: טימי

אני נמצא בטיפול מרפאתי בכפייה והפסיכיאטר בבי"ח הפסיכיאטרי אמר לי שאם אני לא יגיע פעם/פעמיים לפגישות אצלו אז הם ישלחו אמבולנס לבית שלי - מותר להם לאשפז אדם שלא מגיע לזריקות/ביקורים במקום הזה ?

אפשר להוציא הוראה לאשפוז בכפיה לאדם רק אם יש עדות למסוכנות לעצמו או לסובבים אותו. אם אדם נמצא בטיפול מרפאתי כפוי ולא הגיע מספר פעמים לבדיקה, הפסיכיאטר המחוזי יכול להוציא הוראת הבאה, ולהביא אותו מהבית לבדיקה במרפאה שלו ע"י אחים מאשפזים.

15/12/2017 | 12:57 | מאת: יצחק

אני נמצא בטיפול מרפאתי בכפייה בצו של בימ"ש כבר שנה ו-3 חודשים בגלל עבירה שעשיתי ועברתי כבר 4 וועדות שכולם נתנו תשובה שלילית ואני רוצה לדעת למה הם לא משחררים אותי אם אני מגיע בזמן לזריקות/פגישה עם פסיכיאטר והמצב הנפשי שלי OK ? מה אני צריך להגיד בוועדה כדי לגרום להם לשחרר אותי ?

אי אפשר לדעת מה ישפיע על הועדה, המדינה נותנת יעוץ משפטי חינם, כדאי להתייעץ עם עורך דין כדי לשפר את הסיכויים להשתחרר.

13/12/2017 | 17:57 | מאת: ויקטור

אם אדם שלקח מודיקט תקופה מסוימת ואז הפסיק והוא התחיל להיות כעוס ולקלל אנשים במצבים של כעס (אחרי כמה חודשים) זה מצב פסיכוטי ? מה עושים בשביל שזה לא יקרה חוץ מלחזור למודיקט ?

קשה לדעת מה הסיבה בלי בדיקה. תרופות אנטיפסיכוטיות הן מרגיעות ומורידות חרדה ולא רק מטפלות במצב פסיכוטי. כדי לתת המלצה על טיפול גם יש צורך בבדיקה, כדאי לחזור לרופא המטפל ולהתייעץ איתו.

13/12/2017 | 16:30 | מאת: איתי

שלום, קרוב משפחה שלי מציג סימנים ברורים של סיכזופרניה ואני רוצה לגרום לו ללכת לפסיכיאטר כדי לקבל טיפול אך הוא מסרב ומאמין שהוא יודע יותר טוב ויודע איך לטפל בעצמו ומאמין בהזיות שלו ולכן אין שום צורך ברופא. איך אפשר להתמודד איתו ? שאלה נוספת, האם יש לכם המלצות לפסיכיאטרים שמתמחים בסכיזופרניה באיזור חיפה\קריות. תודה רבה!

אם מישהו לא מעוניין בטיפול נפשי אי אפשר לכפות עליו, כל עוד הוא לא מסכן את עצמו או מישהו אחר. אם יש משהו שמפריע לו אפשר להציע לו להגיע לטיפול כדי לעזור לו. כדאי להיעזר במישהו שהוא סומך עליו.

11/12/2017 | 23:31 | מאת: איילה

אחי מאושפז לסירוגין קרוב ל 9 חודשים. התקבל לבי"ח עם מינון לפונקס 450 מ"ג וקלונקס 1.5 מ"ג הוסיפו לו אטומין שכרגע עומד על מינון 120 מ"ג בחודשיים האחרונים מקבל טיפול e.c.t שנעשה פעמיים בשבוע לפני חודש הוחלט להוריד את ה e.c.t לפעם בשבוע ובמקביל הוחלט להוריד את מינון הלפונקס ל 300 מ"ג ומינון האטומין נשאר 100 מ"ג וקלונקס 1.5 מ"ג יש לציין שאחי מתלונן על ריור יתר עלה במשקל מאז שהחל לקחת את האטומין ועדיין קיימים מחשבות על פגיעה באדם קרוב שאלותי: האם שילוב הטיפול שציינתי נחשב כמקובל? האם הורדת 150 מ"ג לפונקס במהלך חודש וחצי אכן מקובלת? נאמר לנו שהורידו את הלפונקס תרופה שהיה איתה שנים עקב ההשמנה למרות שגם אטומין גורם להשמנה? האם שילוב של לפונקס תרופה אטופית יחד עם אטומין תרופה טיפית ו e.c.t+קלונקס אין בה איזושהי התנגשות?

מעדיפים בדרך כלל שלא לבצע את השילובים הללו, לפונקס מוריד סף פרכוס, קלונקס מעלה סף פרכוס. מהשילוב של התרופות יחד עם נזעי חשמל והאשפוז הארוך נראה שאחיך סובל ממצב שקשה לאיזון. אם יש לך שאלות לגבי הטיפול באחיך כדאי לבקש פגישה עם הרופא המטפל או מנהל המחלקה ולשאול על הבחירה בטיפול. אם מחליטים להפחית מינון לפונקס ניתן להוריד 150 מ"ג בחודש, בעיקר אם יש תוספת של טיפול אחר והמטופל נמצא בהשגחה בבית חולים כך ששינוי בטיפול התרופתי יכול להיות מהיר מאוד. בגלל שלפונקס מוריד סף פרכוס יש לבצע בדיקת אא"ג לפני התחלת טיפול בנזעי חשמל במקביל לטיפול בלפונקס. פרט לכך אין מניעה לשלב, כמובן שלרוב מעדיפים שלא לתת טיפול במספר טיפולים יחד אבל במצבים קשים לאיזון עושים זאת.

10/12/2017 | 11:24 | מאת: אורן

כמה זמן לוקח להעלים פסיכוזה עם מינון יומי של זיפרקסה 5 מ"ג?

טיפול בזיפרקסה לפסיכוזה הוא בין 5-20 מ"ג, התגובה לטיפול היא אישית. בדרך כלל תוך שבועיים רואים את ההשפעה האנטיפסיכוטית.

09/12/2017 | 13:37 | מאת: יהלום

קיבלתי קספליון 100 מג ואני שותה דפלאפט 500 ועוד חצי פרפנן 8 מג ולוריון מהזריקה כל היום אני ישנה חלשה והיה לי קוצר נשימה מה עו,ים מתי ההשפעה שלה תעבור לי מהגוף

את לוקחת שלוש תרופות שיכולות לגרום לעייפות, יכול להיות שיחד המינון גבוה, כדאי לפנות לרופא המטפל ולהתייעץ לגבי תופעות הלוואי. רמת קסלפיון בדם יורדת לחצי מהרמה הראשונית תוך 25-49 ימים בממוצע.

08/12/2017 | 16:18 | מאת: יהודה

זה יעזור אם אני יביא קלופיקסול לוועדה פסיכיאטרית כדי לנסות להשפיע על הוועדה לשחרר אותי מטיפול מרפאתי בכפייה ולהוכיח להם שאני ימשיך לקחת טיפול אם הם ישחררו אותי ?

אי אפשר לדעת מראש מה תחשוב הועדה, כדאי להתייעץ עם עורך הדין שלך.

08/12/2017 | 01:59 | מאת: דודו

האם ברינטליקס יכולה לשמש גם כטיפול לחרדה וocd בנוסף לטיפול בדיכאון ומהו המינון לשם כך ?! מה מיוחד בבריטליקס ומהו מנגנון הפעולה שלה ?!

ההתוויה של וורטיאקסטין (ברינטליקס) היא כרגע דיכאון מאג'ורי ואין התוויה לחרדה לא בארץ ולא בארה"ב. יש מספר מאמרים שמראים שיפור בחרדה אבל התוצאות לא מאוד טובות. כמו שאר התרופות נוגדות הדיכאון לא בדיוק יודעים מה מנגנון הפעולה שלה, מה שמיוחד בברינטליקס הוא שמדובר במנגנון פעולה קצת שונה מתרופות מקבוצת SSRI. היא גם משפיעה על המעביר של סרוטונין וחוסמת ספיגה של סרוטונין אבל גם משפיעה על כמה סוגי קולטנים של סרוטונין, לדוגמא חוסם של קולטן D3,7,1, מעכב חלקי של קולטן לסרוטונין 1B, מפעיל קולטן לסרוטונין 1A. לכן יש לה פחות תופעות לוואי מיניות.

07/12/2017 | 10:50 | מאת: ירון

אם אדם שלקח מודיקט תקופה מסוימת ואז הפסיק והוא התחיל להיות כעוס ולקלל אנשים במצבים של כעס (אחרי כמה חודשים) זה מצב פסיכוטי ? מה עושים בשביל שזה לא יקרה חוץ מלחזור למודיקט ?

סף גירוי נמוך ותוקפנות יכולים להיות תסמינים של פסיכוזה אבל גם של עוד מצבים, צריך לבדוק כדי לאבחן מה הסיבה. מודיקט, כמו כל התרופות האנטיפסיכוטיות הן נוגדות חרדה ומרגיעות וניתנות לא רק במצבים של פסיכוזה. כדאי לשקול עם הרופא המטפל את היתרונות והחסרונות של טיפול בכלל ומודיקט בפרט בשבילך.

07/12/2017 | 10:43 | מאת: גידי

מה הקרייטריונים בוועדה הפסיכיאטרית לשחרור אדם מטיפול מרפאתי בכפייה ?

אין קריטריונים לשחרור, יש קריטריונים להמשך, צריכה להיות סכנה בגלל פגיעה בשיפוט.

07/12/2017 | 10:41 | מאת: אלמוני

מה גורם להרבה וועדות פסיכיאטריות לא לשחרר איש שנמצא בטיפול מרפאתי בכפייה שנה ושלוש חודשים בזמן שהוא מגיע בזמן לזריקות מודיקייט במרפאה ולא מפספס אף פגישה עם הפסיכיאטר שם ?

הועדה מחליטה אם יש עדיין סיבה לטיפול בכפיה אם הם מעריכים שהפסקת הטיפול תביא לחזרה של המצב הפסיכוטי ולחזרה של המסוכנות לכן הם רוצים לדעת האם תמשיך לקחת את הטיפול גם אם לא יהיה טיפול בכפיה. ההחלטה תלויה גם במסוכנות, אם היתה סכנה משמעותית, פגיעה קשה בגוף באדם אחר או ניסיון אובדני קשה. מתייחסים יותר בחומרה לצו לטיפול מרפאתי כפוי לעומת הוראה מאחר והמצב הפסיכוטי גרם לעבירה פלילית.

06/12/2017 | 14:09 | מאת: אורן

שלום. אני לוקח זיפרקסה במשך חודשיים ויש לי בעיה. פסיכיאטר מומחה המליץ לי על הכדור הזה לטיפול בסכיזופרניה. אני לוקח מינון של 5-10 מ"ג בכל יום. הבעיה היא שהמינון הזה כנראה לא מספיק כי הפסיכוזות לא עוברות לי, הם רק מוחלשות מעט. אז השאלה שלי היא האם מדובר בתהליך? שאולי עכשיו זה רק מוחלש אבל עוד כמה חודשים זה ייעלם? כי שאלתי את הפסיכיאטר והוא אמר שצריך להגיע ל-20 מ"ג. הבעיה (השנייה) היא שניסיתי את זה ומינון של 15-20 מ"ג גורם לי לתופעות לוואי קשות מאוד ואי אפשר להסתדר עם המינון הזה כי זה סבל יותר גדול אפילו מהפסיכוזות עצמן. אשמח לעצות.

טיפול אנטיפסיכוטי מתחיל להשפיע לרוב תוך שבועיים, המשך השיפור והיעלמות של הפסיכוזה יכול לקחת כמה שבועות-חודשים ספורים. פרט לתרופה קלוזפין (לפונקס) שההשפעה שלה יכולה לקחת גם חצי שנה. כדי להחליט אם התרופה עובדת צריך לתת אותה במינון טיפולי, עבור זיפרקסה המינון לפסיכוזה וא 20 מ"ג. אם אחרי חודשיים במינון המקסימלי שאתה מסוגל לשאת עדיין יש פסיכוזה אפשר לשקול טיפול בתרופה אחרת, כדאי לחזור לרופא שלך ולהתייעץ.

04/12/2017 | 11:06 | מאת: ויקטור

אני לוקח מודיקט כבר יותר מ-1/2 שנה ומרגיש אפטיות ולא יכול להתמיד במצבים שמצריכים ישיבה ממושכת (כמו עבודות בישיבה ) /לקרוא ספרים ועיתונים אני גם משתעמם דיי בקלות מאז שהתחלתי עם התרופה ואלה תופעות שלא היו בזמן שלא קיבלתי אותה אני רוצה לדעת מה עושים בשביל להקל על ההנ"ל אם הפסיכיאטר שלי לא רוצה להחליף את הטיפול ? אלה תופעות ידועות עם המודיקט ?

התופעות שאתה מתאר מאפיינות אנטי פסיכוטי וחוסר עניין במה שאתה עושה. מה זאת אומרת הפסיכיאטר לא רוצה להחליף את הטיפול, מה הוא נמצא בתוכנית כבקשתך? פסיכיאטר טוען שהוא רופא בהכשרתו, משמע, תפקידו לגרום לך להרגיש טוב. אם הוא נתן לך זריקה/כדור/טיפול לא משנה מה, בטענה שזו רפואה, אתה אמור להרגיש טוב. הוא יכול להפסיק טיפול, להחליף טיפול, להוריד מינון, להחליף במקום זריקה לכדור וכו'. זה לא מה שהוא רוצה, אפילו ילד קטן לא מקבל מה שהוא רוצה.

הרופא שלך צריך לאבחן האם מדובר בתופעת לוואי של התרופה, מה שאתה מתאר יכול להיגרם גם מסיבות אחרות. אם אלו תופעות לוואי צריך לשקול את האפשרויות, לתת תרופות נגד תופעות לוואי, להפחית מינון, להחליף טיפול וכו', הכל בהתאם למצב הנפשי ולהיסטוריה הרפואית. אם אתה לא מסכים עם העצה שלו אתה יכול לבקש חוות דעת נוספת מרופא אחר.

רק תבהירי לי תגידי לי אם זה קרוב לסכיזופרניה או לא? בבקשה בבקשה תעזרי לי קצת אני כבר שהוע רק נכנסת לפה לראות את התגובות שלך מתחננת תעזרי לי

תיארת הרבה דברים, אי אפשר לדעת, נראה שזה ממש מפחיד אותך אז כדאי לפנות לפסיכולוג או פסיכיאטר לברר מה זה.

30/11/2017 | 15:54 | מאת: מוני

שלום. אני נמצא במעקב כפוי בצו. והזריקה לא עושה לי טוב. כבר עשור אני לא מפסיק טיפול תרופתי ונהייתי מאוד רגזן עם הפרעות בזיכרון , תגובות איטיוט ועוד . מה הזכויות שלי להפסיק את התרופה ?

לגבי הטיפול התרופתי קשה לדעת אם הרגזנות והפגיעה בזיכרון הם רק בגלל התרופות, כדאי לדבר עם הרופא שלך. אם הטיפול המרפאתי הכפוי הוא בצו זה אומר שהוא הוצא ע"י שופט בגלל עבירה פלילית ואפשר לבטל אותו רק ע"י ועדה פסיכיאטרית. בדרך כלל לא ממשיכים צו 10 שנים אלא אם כן מדובר בעבירה חמורה מאוד. כדאי להתייעץ עם עורך דין, על החלטת ועדה אפשר לערער בבית משפט.

03/12/2017 | 18:02 | מאת: מוני

הצו נמשך שנתיים וחצי. כאשר נעשתה העבירה הייתי עם התרופות.

רשמתי באיזשהו מקום עוד משהו על מה שאני מרגישה אשמח שתנסי לעזור לי ולומר לי אן אכן משובר בחשד לסכיזופרניה אני כל כך מפחדת עדיין לא היה לי הזיות וכאלה אבל אני תמיד םחדנית וחשדנית ומפרשת כל דבר לרעה. בבקשה בבקשה אני יודעת שאני חופרת אבל מתחננת תרדישי לי 2 דק❤ אני כל הזמן מרגישה שונה מרגישה מוזרה מחפשת מה יש לי מה מסתירים ממני ולא מבינה מה זה. מגיל הבגרות התחלתי להסתגר להיות בלי חברים עם הזמן כבר הרגתי חרדה נכנסתי לדיכאונות ועברתי את תקוםת הבית ספר די בדיכאון ובסבל, מגיל 12 אין לי חברות בכלל, מהסיבה שאני מתרחקת כי לא טוב לי בנוכחות אנשים ומתי שאני כן מנסה אני *מרגישה נחותה* *מרגישה שמדברים עלי* *לא נינוחה* וכרגע גם בכל עבודה שאני נמצאת אני מרגישה מוזר כאילו הכל מסביבי מוזר ואני מרגישה תמיד שונה מכולם אני מתפקדת בסדר אבל תמיד מלווה לזה חולשה ואי יציבות שאני הולכת ומרגישה תמיד מוזר אפילו שאני רוצה למצוא את הפינה השקטה עם המשפחה שלי, גם שם הכל לחוץ לי ומרגישה חולשה. ואין שום דבר פיזי שום דבר!! והבנתי שבסכיזופרניה ככה מרגישים לפני כמה שנים, ואז בגיל 20-25 באים הזיות ומתפרצת המחלה, אני ממש צרגישה שזה מה שיש לי, אף אחד לא מבין אותי אף אחד לא יכול לאבחן אותי כרגע רק אם זה יתפרץ אפשר ללכת לאיבחונים כי כרגע זה רק דומה לחרדות ודיכאון אני לא מצליחה להרגע בא לי למות, אני יודעת שעוד כמה שנים זה יקרה. ידעתי שבסופו של דבר אני לא אקים משפחה וכל מה שחלמתי על חברים וכל מה שאומרים זה יעבור זה חארטה. אני הולכת להיות חולה.. אני גן מרגישה לפעמים שהחלומות שלי מציאותיים וחושבת שהם היום במציאות(ואז מבינה שלא) יש לי דה זה וו בדיוק כמו שמספרים שיש להם לפני.. אני מבקשת אל תתעלמו מתחננת אין לי אף אחד באמת.. תתמכו בי

מצטערת על השגיאות המקלדת לא טובה.

אני מבינה שאת במצוקה אבל אי אפשר לאבחן בפורום בלי בדיקה מקצועית, אם המצב גורם לך לסבל כזה כדאי לפנות לפסיכיאטר להתייעצות.

אני יודעת שזה קצת מםורט מידי אבל זה רק כי אני באמת במצב לא טוב וחייבת עזרה ואין לי איך לקבל אותה כרגע אני חייבת לציין שאני מודעת לזה שאני צריכה איש מקצועי ולראות מישהו פנים אל פנים אבל עד אז בבקשה אשמח לקלב דיעה מקצועית לפחות לדעת אם אני בכיוון או לא. אוקיי אז מגיל צעיר מאז שאני זוכרת את עצמי בערך 12 גיל הבגרות אני התחלתי להדרדר חברתית פחות דברתי ופחות היה לי נוח בחברה ושכן יצאתי וניסיתי אז עדיין לא הרגשתי נוחות הרגשתי שצוחקים עלי הרגשתי תמיד כאילו אני שונה ולא באמת הם איתי בגלל שהם רוצים, עם הזמן התחלתי להדרדר גם לימודית ופחות השקעתי ובסופו של דבר עברתי את הבית ספר בשלום אבל בסבל רב כל יום בשנים האחרונות בבית ספר עבר כסבל תמיד השתחררתי מוקדם או יצאתי להתאוורר והיה לי כאבי ראש חמורים(בלי סיבה פיזית כנראה מלחץ) לא היה לי חברות וגם כמו מקודם שכן ניסיתי הרגתי לא בנוח, היה לי די חרדה ודכאון והיה תקופה שנורא הייתי עצובה וסגורה מזה.. היה תקופה בבית ספר שגם עבדתי ואני זוכרת שגם שם סבלתי מחרדה חבתית קצת ושהיה לחץ אז נורא ר יתי לברוח ובסוף אחרי שנה עזבתי. וככה אחרי בית ספר זה החיים שלי חיים נורא משעממים חסרי חברה וגם שאני רוצה למצוא את הנחמה בבית אז גם שם לפעמים מרגישה לא בנוח מרגישה שהם מסתירים ממני בעיה כלשהי, שלפעמים אני מבינה שזה לא נכון ולפעמים ממש מפחדת שכן. כל הזמן מחפשת מה פאקינג הבעיה שלי כי בכל מקום אני לא משתלבת בכל מקום אני לא מוצאת את עצמי. אפילו הגעתי למצב שאני יוצאת מהבית ומרגישה חלשה מרגישה אי יציבות כאילו אין לי כוח תמיד, העניים דומעות הראש תמיד כואב תמיד לחוצה ומתוחה, אני ממש חודשת שמתחיל להתפתח לי סכיזוםרניה בנתיים אין לי הזיות אבל כן יש לי הדרדרות של 7 שנים כבר מתמשכת, ללא חברה ללא כיף בחיים די לבד עובדת בקושי רב, אף אחד לא מתחבר אלי בגלל המראה הממורמר שלי(למרות שבחיצוניות אני יפה אבל שאני יוצאת לבחוץ כל הפנים משתנות לרעה) בקיצור אני באמת מםחדת שאני בתקוםה הטרום מחלתית ושתיכף יגיע שלב הפרדרון ואז יתפרץ אצלי.. יש לי סיבה לדאגה? ככה מתחילים את זה? אני כבר בת 20 וממש מרגישה אי וודאות אני באמת לא יודעת מה קורה לי.. וכל הפסיכולוגים גם לא מבינים כולם מתרצים את זה כחרדה חברתית. אבל מרגישה שחרדה חברתית זה רק סימפטום של משהו הרבה יותר גדול.. אני גם תמיד חשדנית שמדברים עלי תמיד מפחדת שמסתירים ממני משהו(לא באופן ממש רציני כמו שמדברים על המצב הנפשי שלי או על זה שמסתירין ממני משהו) בכללי הייתי מתארת את עצמי כבן אדם די רציני, קשה, בודד בלי חברים כל כך אבל כן מנסה לשים בצד הכל ולעשות כאילו הכל בסדר. למרות שבתוך תוכי אני יודעת שעוד מעט אגמור בבית חולים עם כדורים. האם יש סיבה לדאגה זה סכיזופרניה או אולי? בבקשה תעני אין לי אף אחד

27/11/2017 | 12:43 | מאת: פיני

הפסיכיאטר אמר שאני שומע שירים בראש בגלל שיש לי ocd האם לדעתך יש קשר? אני אובד עצות

יכול להיות, אי אפשר לאבחן בלי בדיקה.

האם בשנה ראשונה מנתחים גופות גם של אנשים שלקחו כדורים פסיכיאטרים. האם יש הבדל בינם לבין מי שלא לקח? רנטגן לא מספיק כדי לראות גופה, צריך לנתח?

למיטב ידיעתי אין הגבלות לאנשים שתורמים את גופם לבתי ספר לרפואה, מברכים על כל תורם. קשה לדעת מה ההשפעה של תרופות אנטיפסיכוטיות על נתיחות כי יש יחסית מעט נתיחות ואי אפשר לעשות סטטיסטיקה טובה. כמו כן קשה להבדיל בין ההשפעה של סכיזופרניה להשפעה של התרופות. בצילום רנטגן רואים את העצמות וקווי מתאר כלליים של האיברים לא באמת את מבנה הגוף והאיברים, בינתיים אין תחליף טוב לנתיחה.

עדיין לא מרגישה שינוי לאחר שבועיים בערב ו1 בבקר רק לאחרונה,מה עלי לעשות?

לליתיום לוקח כשבוע להגיע לרמה קבועה בדם, רק אחרי שבוע אפשר לעשות בדיקת דם ולראות מה הרמה, יכול להיות שהרמה בדם עדיין לא מספיקה. כאשר הרמה טיפולית לוקח כשבוע-שבועיים עד להשפעה.

האם קיים פורום/מפגש לבני משפחה המתמודדים עם מקרה סכיזופרניה במשפחה? במקרה שלי מדובר באמא שלי

קיימים בארץ מפגשים, אפשר למצוא מידע באתרים: http://www.ozma.org.il/ http://www.enosh.org.il/he/service/family/ http://www.abiliko.co.il/index2.php?id=66&lang=HEB

20/11/2017 | 07:09 | מאת: משה

האם באשפוז פסיכיאטרי חייבים להרשות ללכת לרופא משפחה?

במהלך אשפוז אתה באחריות בית החולים ואמורים לדאוג גם לבריאות הגופנית שלך. בדיקות לא דחופות כמו בדיקות סקר בדרך כלל יכולות לחכות לסיום האשפוז.

הבן שלי בן 18- חלה בסכיזופרניה פרנואידית. מטופל בכדורים כבר שנה וחודשיים. אך עדיין לא מאוזן. סובל נורא מתופעות לוואי. מתלונן בעיקר על "גזים" (??) וקושי בנשימה. מיואשת. מתוסכלת. וברור שחוסר אונים כי אינני יכולה לעזור לו. א. האם התופעות לוואי שתיארתי כאן הגיוניות ? או שזה חלק מהתקף חרדה ? ב. האם יש פורומים עבורו ? שהוא בעצמו יכול לשאול את שאלותיו ? ג. האם יש קבוצות תמיכה עבורו ? וגם קבוצות עבור המשפחה ? (הורים ואחים)

תרופות יכולות לגרום לתופעות לוואי אבל נכון שקוצר נשימה יכול להיגרם גם מחרדה וכדאי לחזור לרופא המטפל ולספר לו כדי לשקול שינוי בטיפול התרופתי. יש אתר של מתמודדים למען מתמודדים http://www.malam.org.il/ שבו אפשר למצוא הרבה מידע וגם פורום. יש אתרים של עוצמה של משפחות נפגעי נפש http://www.ozma.org.il/ ומיל"ם http://www.enosh.org.il/he/service/family/ בהם יש מידע על אפשרות של קרובי משפחה לקבל תמיכה.

19/11/2017 | 09:56 | מאת: ברי

מה יגרום לוועדה פסיכיאטרית לשחרר אדם מטיפול כפוי במרפאה כשהוא מטופל כרגע במודיקט והטיפול התחיל לפני שנה וחודשיים , העבירה שלו הייתה איומים במיילים על פוליטיקאים מלפני 3 שנים והוא מקפיד לבוא למרפאה כדי לקבל את הזריקה ? מה הוא צריך להגיד בוועדה בשביל לשפר את הסיכויים לקבל תשובה חיובית ?

הועדה מחליטה אם יש עדיין סיבה לטיפול בכפיה אם הם מעריכים שהפסקת הטיפול תביא לחזרה של המצב הפסיכוטי ולחזרה של המסוכנות לכן הם רוצים לדעת האם תמשיך לקחת את הטיפול גם אם לא יהיה טיפול בכפיה.

17/11/2017 | 10:40 | מאת: גבריאל

אני רוצה לקבל טיפים איך להצליח בוועדה שחרור פסיכיאטרית כמו מה להגיד ומה לא להגיד ?

אין גורם אחד שמשפיע על הועדה, כדאי להגיע עם עורך הדין לועדה שידאג לזכויות שלך, אם אתה לא מסכים עם מסקנות הועדה אפשר לערער לבית משפט.

שלום רב הבן שלי בן 32 מנותק מבוחן המציאות .לא ממש מבחין כן מבדיל בן טוב לרע. הוא עסוק באוססביותבכל פעם בנושא אחר בדרך כלל אלה אנשים מיוחדים, שחקנים. או במקרה של התקופה האחרונה הוא גילה שהוא צאצא של האחד העוזרים של בן יהודה שלדעתו קופח.. הוא בזה יום וליל.. יתרה מכך ההתעסקות האובבסיבית גרמה לו לפיטוריו בגלל שהוא מטריד לקוחות בנושא שלו תוך עדי נהיגה. לציין שהוא הסתבך , יילקח להסתכלות באברבנל יקבעו שהוא כשיר למשפט.. אחר כך לקחתי אותו ללפסכיאטרית שתענה שהוא סובל ממניה דפרסבית. . ואחר כך לפרופסור דוידאור יונתן שקבע שיש לו סכיסואפקטיב. הוא כרגע מובטל אני בספק אם יכול להתפרנס יש לו חובות עסק עצמאי.. ונראה שהוא מנותק ממה שקורה לו ועדיין עסוק בחיפוש שורשיו.. לא מתפקד מתקשה להתחבר איליו. לציין שקיבל תרופות פסיכוטית.. כמו רספידל ועוד תרופות קשות אחר שגרמו להיות מדוכא וחשב על מוות.. והחליט להפסיק אותם וגם נשפע שלא יגע בכדורים וכעס עליי שהכרחתי אותו.. הוא לא איתנו רק עם ההתעסקות החדשה.. איני יודעת מה לעשות. לא מקשיב אני נואשת.. אני רואה הדרדרות לא יודעת איך לגרום לו להבין שהוא חולה.. אנא עזרתכם. תודה נורית

אחת הבעיות במצב של פסיכוזה היא שאדם מאמין שהוא צודק וקשה מאוד לשכנע אותו. אפשר לבקש ממשהו שהוא סומך עליו לדבר איתו או לנסות לשכנע אותו ללכת לטיפול ולקחת כדורים למשהו שמפריע לו, לדוגמא קושי בשינה, עצבים, אי שקט.

16/11/2017 | 15:51 | מאת: פרנגי שושי

סובלת קשות מהזריקות מרגישה כמו מתה דכאון לא ישנה חוסר טעם וריח עברתי לזיפרקסה מבקשת לדעת מתי הגוף שלי יתנקה מהזריקות

טרוויקטה היא תרופה שניתנת פעם בשלושה חודשים בגלל שזמן מחצית החיים שלה (הזמן שבו הרמה בדם יורדת לחצי) ארוך מאוד. הוא תלוי במינון ובמקום הזריקה (שריר הזרוע או הישבן), והוא בערך 90 יום בזרוע ו-130 יום בישבן.

16/11/2017 | 11:25 | מאת: פיני

היי ענת יש לי שמיעת שירים בראש כמעט כל היום ובלילה לפני שאני נרדם שאני עוצם עיניים יש לי משפטים מוזרים כאלה בלי קשר לכלום האם זה סכיזופרניה או שאני יכול להיות רגוע?

קשה לדעת, אבחנה אפשר לעשות רק בבדיקה, אם זה מטריד אותך כדאי לפנות לפסיכיאטר.

15/11/2017 | 18:46 | מאת: Boomers

כעשרים שנה מסתובבת ברשת האינטרנט סוכנת ביטוח בשם melodyclark שיוצרת קשרים עם גברים נשואים ואוספת מידע. חברי האירגון שלה מסתובבים בערים ומבצעים פעולת שטיפת מוח לאותם קורבנות שהם הצליחו לדוג ברשת ע׳י השמעת הקלטות או דיון חברתי של הדייגות, או מפגש מקרי ברחוב עם כפילות במטרה לגרות מינית ולגרום לקורבן תחושת אי נוחות . מאחר והיו כמה תלונות במשטרה נגד אותן נשים גרושות שבעצמן מקבלות המון תרופות נוגדות פסיכוזה ועדיין אך הם משתמשות בטכניקה שלמעשה חקוי של פעולת כישוף״ הקורבנות ירצו לפגוש את הדייגת שדורשת תשלום. איזה תרופות מומלצות במקרה כזה שהקורבן אינו מעוניין לקבל שירותים מיניים או כל סיוע נפשי מהמטפלות הפסיכופטיות שמנסות לסחוט כל מטומטם שנופל להן לידיים?

15/11/2017 | 17:03 | מאת: אברהם

מה אמור לענות חולה סכיזופרניה בוועדה פסיכיאטרית כששואלים אותו איך אתה יודע שאתה חולה במחלה ככה שזה יותיר עליהם רושם טוב ?

עדיף להגיד את האמת כי ההתייחסות לתשובה תלויה גם באמינות שלה.

15/11/2017 | 11:07 | מאת: יצחק

אני מקבל מודיקט כבר כמה חודשים ומאז מרגיש קצת אפטי עם אימפוטנציה וגם לא מסוגל לכעוס - למה זה ככה ?

אפטיה או פגיעה בתפקוד המיני יכולות להיות תופעות לוואי של מודיקט במינון גבוה, כדאי לפנות לרופא המטפל כדי לבצע בדיקה לרמת פרולקטין ולבדוק אם הפגיעה בתפקוד המיני היא בגלל התרופה ולשקול איתו את המשך הטיפול.

14/11/2017 | 10:24 | מאת: לילי

שלום, אבא שלי סובל מזה זמן רב ממחלת נפש סכיזופרניה כאשר עם הזמן המחלה רק החמירה! ומשפיעה בצורה קיצונית על חייו וחיי הסובבים אותו הוא מסרב לקחת טיפול תרופתי כלשהו או ללכת לבדיקה אצל רופא. בפעם היחידה שהסכים ללכת לפסיכיאטר של קופת החולים קבע הרופא שהוא אכן סובל מהמחלה ואף ניתנו לו כדורים ע"י הרופא (הוא סירב להסכים לקחת זריקות) אך כמובן, שאינו לוקח אף כדור בטענה שהוא בריא לחלוטין (זה העולם סביב שלא מבין מה קורה) מה עושים במקרה כזה? איך "מכריחים" אותו לטפל בעצמו? האם אישפוז בכפייה זו הדרך היחידה? איננו מעוניינות לעשות זאת בדרך כזו בכל זאת אבא שלנו...

אחת הבעיות במצב של פסיכוזה היא שאדם מאמין שהוא צודק וקשה מאוד לשכנע אותו. אשפוז בכפיה אפשרי רק אם יש סכנה מיידית לעצמו או לסביבה. אפשר לנסות לשכנע אותו ללכת לטיפול ולקחת כדורים למשהו שמפריע לו, לדוגמא קושי בשינה, עצבים, אי שקט.

08/11/2017 | 18:55 | מאת: יריב

מהם הסיפטומים של סכיזופרניה ?

בסכיזופרניה יש שני סוגי סימנים, חיוביים ושליליים. סימנים חיוביים הם חוויות נוספות לדוגמא מחשבות שווא או הזיות. מחשבות שווא הן מחשבות לא נכונות שאדם מאמין בהן ללא סייג, הן יכולות להיות לדוגמא של רדיפה, כשאדם חושב שרוצים לפגוע בו, או של גדלות כשאדם חושב שהוא המשיח. הזיות הן תפישה של חוויות בלי גירוי במציאות, לדוגמא לשמוע קול של אנשים שמדברים אליך בלי שיש אנשים בסביבה. סימנים שליליים הן סימנים של ליקוי, לדוגמא ליקוי אפקטיבי שמתבטא בקהות רגשית, ליקוי קוגניטיבי שיכול להתבטא בשפה או בתוכן דיבור דל, חוסר מוטיבציה ויוזמה, נסיגה חברתית וחוסר הנאה.

02/12/2017 | 18:51 | מאת: שירה2018

שלום רב הכדורים הם הגורמים לקהות ריגשית לא כך?מה אפשר לעשות כדי לשחרר את הרגשות החסומים?

08/11/2017 | 18:50 | מאת: אריאל

מה גורם לוועדה פסיכיאטרית לא לשחרר אדם מטיפול מרפאתי בכפייה ? על איזה דברים הם מסתכלים אצל הפציינט ?

מסתכלים אם הייתה סכנה בעבר במצב פסיכוטי לאדם עצמו או לסובבים אותו. ואם אותו אדם לא יהיה במעקב ויפסיק טיפול אם יש סכנה שהמצב יחזור.

08/11/2017 | 10:26 | מאת: Isaac

שלום. אני נהג מונית גמד ביחס לחיים בישראל ויש לי חרדות לפני פגישה עם נשים שהכרתי באינטרנט. לפעמים החרדות מעצימות עד כדי פסיכוזה ויש לי צורך להיצמד לנשים למרות שהן נשואות או במערכת יחסים עם גברים אחרים. במקרים מסויימים הייתי חייב לעקוב אחרי הקורבן ולהשתמש בשירותי מידע שאני מקבל בכדי לחסל את הקשרים של נשים שאיתם אני מדבר ונותן להם לעשות סיבובים על המונית שלי בתמורה לתשלום כמובן. האם אני צריך לקחת תרופות או שאני נחשב לאדם נורמאלי שבסך הכל חייב להיות צמוד לתחת של נשים? תודה ובברכה מימני issaaac

16/11/2017 | 09:55 | מאת: מאי

נתנו לו מרצדס עבודה בחורות בסך הכל צריך לעשות מעקבים להיות באנדרנלין מה מה רע מה לא פרנסה טובה

05/11/2017 | 22:16 | מאת: י

שלום וברכה אני מקבל קצבת נכות 50% רפואי ו 100 % אי כשירות למשך שנתיים רוצה להתחיל לעבוד חצי מישרה האם ביטוח לאומי ישלול ממני את הקיצבה בתום השנתיים

ביטוח לאומי קובע את הנכות לפי המצב הרפואי ואת דרגת אי כושר העבודה לפי היכולת לעבוד בשוק החופשי ולהתפרנס. אם אתה מתחיל לעבוד אתה אמור לדווח לביטוח לאומי והוא מתאים את הקצבה לפי השכר, יש מחשבון באתר הביטוח הלאומי (https://www.btl.gov.il/Simulators/NehutIndex/Pages/Calculator.aspx) אם נאמר לך שהנכות היא לשנתיים כנראה נקבעה לך נכות זמנית ולאחר שנתיים תוזמן לועדה חוזרת להעריך את הנכות מחדש. יכולים לאשר לך נכות קבועה או לא לפי המצב הרפואי, אבל להוריד את דרגת אי כושר העבודה אם אתה מצליח לעבוד, ההורדה אמורה להיות לפי היכולת שלך לעבוד במשרה מלאה בשוק החופשי.

04/11/2017 | 17:01 | מאת: ולרי

מה זה שתייה פסיכוגנית ואיך מטפלים בזה ?

שתייה פסיכוגנית או Primary Polydypsia היא בעיה נפשית המובילה לצורך עז לשתות כמויות גדולות של מים, לרוב מלווה בתחושה של יובש בפה. במקרים קיצוניים שתיה מרובה יכולה לגרום לשינוי ברמת המלחים בדם שיכולה להביא להפרעות קצב, פגיעה במערכת העצבים, לעתים עד מוות. האבחנה היא תמיד אחרי שנשלל בעיה גופנית שגורמת לשתיה המרובה כמו סוכרת או תרופות לטיפול בלחץ דם, אקסטזי, אלכוהול ועוד הרבה גורמים. אם ברור שהשתיה המרובה היא מסיבה נפשית הטיפול צריך להיות תלוי בגורם למצוקה הנפשית (סכיזופרניה, חרדה) ויכול להיות בשיחות או בתרופות לפי הגורם.

03/11/2017 | 12:48 | מאת: ראול

אני הייתי מטופל במודיקט כמה חודשים והפסקתי אותה ובאותה תקופה הייתי יחסית רגוע שקט והגיוני ומעוניין לדעת אם גם אחרי שאני לא לוקח אותה יותר אני ימשיך להיות עם התסמינים הנ"ל ? אני עובר לתרופה אחרת

קשה לדעת מראש, ההשפעה של כל תרופה היא אישית, אבל כל התרופות האנטיפסיכוטיות הן מרגיעות ונוגדות חרדה. חשוב להיות במעקב צמוד במהלך ההחלפה כדי לוודא שהתרופה החדשה משפיעה בצורה הרצויה.

01/11/2017 | 18:15 | מאת: ירון

אני מקבל מודיקט וסובל מיקיצות בלילה מאז שהתחלתי עם הזריקה ועכשיו קיבלתי אסיבל אני רוצה לדעת אם הוא יעזור ותוך כמה זמן הוא משפיע והאם יש בעייה לקחת אותו הרבה זמן ?

אסיבל היא תרופה ממשפחת הבנזידיאזפינים, היא מרגיעה ומרפה שרירים ולכן יכולה לעזור להירדמות. ההשפעה של התרופה מתחילה כחצי שעה לאחר בליעה. מומלץ שלא להשתמש בבנזודיאזפינים מעבר לשבועיים מאחר והתרופה גורמת לתלות פיזית בגלל הסתגלות של מערכת העצבים. במצב כזה מופיעות תופעות גמילה וסבילות (אותה כמות של תרופה לא משפיעה ויש להעלות מינון שוב ושוב כדי להשיג השפעה). כדאי לחזור לרופא המטפל ולהתייעץ לגבי הטיפול, יש תרופות שעוזרות להשרות שינה ולא גורמות לתלות פיזית.

29/10/2017 | 13:06 | מאת: חסוי

אני מעוניין לדעת אם לריספונד +קלופיקסול יש את אותו אפקט כמו למודיקט ?( עושה שהפציינט יהיה שקט , הגיוני ולא אימפולסיבי )

באופן עקרוני ההשפעה של התרופות דומה אבל אי אפשר לדעת מראש איזו השפעה תהיה לתרופות, התגובה היא אישית.

28/10/2017 | 11:57 | מאת: אני

שלום וברכה יש לי נכות כללית רפואית 40% לצמיתות ואי כושר 100% לצמיתות. זה על סעיף נפשי רציתי לדעת אם למרות שיש נכות לצמיתות הביטוח הלאומי יכול לבטל אותה כעבור זמן? או שזה לכל החיים? לדוגמא - אם אני מתחיל לעבוד ולקבל משכורת של 4000 או 5000 שקל, הוא יכול לזמן אותי לועדה כעבור זמן מה ולבטל את הנכות הרפואית או את האי כושר שנקבע לי בגלל שאני עובד ומשתכר? תודה

בקבלה לעבודה אמורים להודיע לביטוח לאומי והוא מוריד את הקצבה לפי השכר (יש מחשבון באתר הביטוח הלאומי https://www.btl.gov.il/Simulators/NehutIndex/Pages/Calculator.aspx). אם יראו שאתה מסוגל לעבוד בעבודה רווחית יכולים לשנות את אי כושר העבודה, אבל בדרך כלל לא מערערים על נכות צמיתה. כמובן שביטוח לאומי יכול לזמן לועדה אם הוא רוצה.

היי. אני חוששת שבעלי סובל מרמה כלשהי של מחלת ההיפוכנדריה. הוא מציג תסמינים רבים( לפי מה שקראתי באינטרנט) , תמיד מנהל איזה שהוא בירור מול הרופאים על כאב כזה או אחר, וברגע שהכאב המדובר חולף ( בדרך לאחר שהבדיקות יוצאות תקינות) הוא "מייצר" לעצמו התעסקות סביב כאב אחר. זו בעיה שידועה לי ולסובבים אותו והיא בעיקר מהווה מקור לצחוק בקרב המשפחה. בתקופה האחרונה, ניראה שהבעיה החריפה: הוא מפסיד ימי עבודה, מבהיל אותי ואת עצמו למיון באמצע בלילה, ובאופן כללי ניראה שהחרדה והאובססיה סביב מצבו הבריאותי גדלה. הבעיה הכי גדולה היא שהוא לא מודה שיש לו בעיה . כל פעם שאני מעלה את הנושא ומבקשת שידבר עם פסיכולוגהוא מגיב בכך שהוא לא משוגע ושהוא באמת חולה ( ומכאן יוצא בעיניו שאני אישה לא מתחשבת). האם יש לך עצה כיצד לגרום לו להודות בבעיה ולגשת לטיפול? ( אציין שבשנים האחרונות כן גילו אצלו מחלות אוטואנומיות מסויימות, לא מסכנות חיים- תת פעילות בלוטת התריס וויטיליגו שכמובן מגבירות את החרדה שלו ואף נותנת לו תירוץ להאמין שהוא באמת חולה בעוד מחלות..)

אם לבעלך אין ספק שהוא חולה יהיה קשה לשכנע אותו, אפשר לבקש ממשהו קרוב שהוא סומך עליו שינסה לשכנע אותו לגשת לטיפול פסיכולוגי אפילו כדי להתמודד עם המצוקה הנפשית שנגרמת לו מהמחלות הגופניות, או שטיפול פסיכולוגי יכול להשפיע על המצב הגופני.

בכמה משפטים אפשר להעביר אותו? כמה תווים צריך?

בשנה ראשונה בלימודי רפואה בדרך כלל יש לימודי בסיס כמו כימיה, פיזיקה, ביוכימיה, אתיקה, סטטיסטיקה ואנטומיה. אי אפשר להעביר את החומר בכמה משפטים, החומר לא רק עיוני אלא גם כולל תרגול במעבדות ונתיחת גופות.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 46