התמודדות עם סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

14/04/2017 | 19:29 | מאת: ד

שלום. אבי חולה סכיזופרניה\הלם קרב(נכה צה"ל) לאחרונה הוא היה בחול ונאלץ להישאר שם יותר מכפי שציפה ונגמרו לו הכדורים שלו(פרפנאן) בנוסף היה לו שם ריב גדול מאד שכנראה גרם להתפרצות מחדש של המחלה,הוא דיבר על כך שרודפים אחריו ועוד שלל שטויות,הוא חזר לארץ לפני כמה ימים אך הוא לא שב לעצמו והוא רגוע אך עדיין במצב הזה,יש לו שינויים דרמטיים במצב הרוח והוא אינו רוצה ליטול מחדש את התרופה שלו,אמא שלי גם אמרה שהוא רצה להרים עליה יד ובסוף הוא עצר את עצמו. בנוסף אחיו היה חולה במחלה זו והתאבד לפני מספר שנים. אני פונה לחברי הפורום הזה כדי להתייעץ מה הכי מומלץ לעשות,אני חשבתי על אשפוז כפוי אך אני לא יודע איך זה פועל ועמ מי ליצור קשר. נא לענות בהקדם האפשרי,תודה.

אתה צודק שהמצב מדאיג אם כבר יש אלימות והיתה התאבדות במשפחה. קודם כל כדאי לנסות לשכנע אותו לפנות לטיפול, לחזור למרפאה הפסיכיאטרית או לרופא המשפחה, או להגיע למיון. אפשר לאשפז אדם בכפיה רק אם מתוך מצב פסיכוטי הוא מסכן את עצמו או את הסובבים אותו. רק מטפל (רופא משפחה, עובד סוציאלי, פסיכולוג) יכול לפנות לפסיכיאטר המחוזי ולבקש להוציא הוראה לבדיקה כפויה במיון. במיון יבדוק אותו פסיכיאטר ויחליט האם יש עילה לאשפוז בכפיה. יש לפנות למרפאה הפסיכיאטרית שמכירה אותו, לרופא המשפחה או לעובד סוציאלי, אם הוא מסרב לבוא לבדיקה הם יכולים לעשות ביקור בית. אם אין לכם קשר לאף מטפל שלו בקהילה אפשר לשלוח מכתב ישירות ללשכת הפסיכיאטר המחוזי והוא פונה למרפאה הפסיכיאטרית שלו כדי שיזמנו אותו לבדיקה.

מנהל פורום סכיזופרניה