התרופות האנטיפסיכוטיות החדשות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

26/02/2017 | 00:57 | מאת: דודו

שלום דר מה חוות הדעת שלך על התרופות האנטיפסיכוטיות החדשות פנאפט וספריס הן מבחינת יעילות טיפולית והן מבחינת פרופיל תופעות הלוואי ?! האם הן נחשבות לדור 3 ?! האם יש להן גם פעילות אנטיפסיכוטית וגם פעילות נוגדת דיכאון וחרדה כמו הסרוקוול (בתוספת לתכשיר אנטי דיכאוני) ?! תודה מכל הלב !

אילופרידון (פנאפט) ואסנפין (סאפריס) הן תרופות אנטי פסיכוטיות מדור שני כלומר חוסמות דופמין וסרוטונין. שתי התרופות נמצאו במחקרים כפולי סמיות כיעילות יותר מפלסבו ומשפיעות באופן דומה כמו תרופות אחרות (הלידול, זיפרקסה) כטיפול בפסיכוזה. במטא-אנליזה של 15 מחקרים על יעילות הן נמצאו יעילות אולם עם ציון פחות מלפונקס, סוליאן, זיפרקסה וריספרדל. אין מספיק מידע על היעילות שלהן בטיפול בדיכאון והן לא מאושרות לטיפול בדיכאון כמו סרוקוול ואביליפיי.

מנהל פורום סכיזופרניה