תחליף לזריקת קספליון150 מל

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

23/03/2017 | 17:37 | מאת: תחליף לקספליון

שלום רב בת זוגתי מאובחנת כ(סכיזופרנית (מעלה 4 שנים והיא משתמשת ב150 מל של קוספליון לשריר תופעות הלוואי מוגזמות מאוד השמנת יתר(ומודבר בבחורה רזה מאוד) ירידה גדולה בחשק המיני עיקובים במחזור ברמה של 3מחזורים לשנה ! קשיים להרדם,דאון שאלתי למומחים האם יש תחליף לזריקה שרמת תופעות לוואי בה קטנות יותר? תודה רבה(:

יש זריקות ארוכות טווח אחרות, רובן מן הדור הקודם, אבל יש גם חדשות כמו זיפאדהרה ואביליפיי מיינטנה. חשוב לזכור שלכל תרופה יש את תופעות הלוואי שלה. חלק מתופעות הלוואי תלויות במינון לכן כדאי לפנות לרופא המטפל, לספר על תופעות הלוואי ולשקול יחד הורדה במינון או החלפה לזריקה אחרת, בנוסף אפשר לשקול מעבר לתרופות דרך הפה.

מנהל פורום סכיזופרניה