שאלה לגבי התרופות סרוקוול ואביליפיי ואנטיפסיכוטיות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

30/01/2017 | 03:27 | מאת: חיים

האם כאשר נותנים סרוקוול ואביליפיי במינון גבוה אנטיפסיכוטי (סרוקוול במינון 600-800 מג , ואביליפיי במינון 20-30 מג)נשמרת גם הפעילות המטפלת בתסמינים שליליים של סכיזופרניה ונשמרת גם הפעילות האנטידיכאונית (כאוגמנטציה לטיפול בדיכאון בנוסף לתכשיר אנטידיכאוני) ?!

אין הוכחה ברורה שהתרופות הללו יעילות כנגד סימנים שליליים. לפעמים קשה להבדיל בין סימנים שליליים לבין דיכאון. אם מדובר בדיכאון תרופות נוגדות דיכאון יכולות לעזור. לכן כן מומלץ לנסות תוספת של נוגדי דיכאון במקרה של תסמינים שליליים. חלק מן התרופות האנטיפסיכוטיות שהן נוגדות דופמין וסרוטונין (דור שני) ניתנות גם בהתוויה של דיכאון. התאוריה המקובלת היא שההשפעה נוגדת הדיכאון של סרוקוול היא בגלל השפעתו כאגוניסט חלקי של הרצפטורים לסרוטונין (A2) והשפעתו כאנטגוניסט לרצפטור לסרוטונין (A1), בנוסף אחד התוצרים הפעילים שלו פועל כמעכב ספיגה של נוראדרנלין. במחקר שבדק השפעה נוגדת דיכאון דווקא למינון גבוה היתה השפעה נוגדת דיכאון טובה יותר. התאוריה המקובלת היא שההשפעה נוגדת הדיכאון של אביפיליי היא בגלל השפעתו כאגוניסט חלקי של רצפטורים לדופמין ולסרוטונין (A2) והשפעתו כאנטגוניסט לרצפטור לסרוטונין (A1). השפעה נוגדת דיכאון נבדקה במחקרים עד למינון של 20 מ"ג.

מנהל פורום סכיזופרניה