איך יודעים אם זו מחשבת שווא או לא?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

20/02/2017 | 17:03 | מאת: האנונימי

שלום וברכה יש לי שאלה איך אני יודע אם המחשבה שאלוקים "שונא" אותי ושאני כרגע "נענש" על חטאים שעשיתי בעבר זה סוג של מחשבת שווא של אשמה או שזה משהו אמיתי ושזה יעבור מעצמו? הרי זה משהו שאין אפשרות באמת להוכיח, עניין דתי של אמונה ורוחניות.. פעם כשפניתי למיון בנוגע למחשבות דומות רשמו לי "חשיבה overvalued idea". בעברי אכן עשיתי חטאים לצערי (שכבתי עם אישה נשואה, פגעתי בהוריי מילולית, שכבתי עם בחורות לא יהודיות וכו'..), ועל הדברים הללו יש עונש מוות לפני התורה.. איך אני יודע אם המשברים הנפשיים הנוכחיים זה כתוצאה של עונש מאלוקים, או שזו בעיה נפשית וצריך תרופות? מה הטיפול ב-overvalued idea? ואיך בכלל אפשר לדעת אם צריך ללכת במקרה הזה לרב או לפסיכיאטר או לפסיכולוג? תודה

במחשבות שווא הכוונה למחשבות שיש לאדם שמבטאות את המציאות הפנימית שלו ולא את המציאות החיצונית ומחשבות אלו אינן ניתנות לערעור, כלומר לאדם אין ספק לגביהן. אתה מתאר ספק ושקילה של נכונותן של המחשבות ולכן אילו לא מחשבות שווא. הכוונה ב-overvalued ideas היא שלמרות שהן לא מחשבות שווא, עדיין אתה עסוק בהן ומייחס להן חשיבות מעל לרגיל או בצורה שגורמת למצוקה. אמונה היא לא מחשבת שווא, אם האמונה הדתית גורמת לך להרגשה טובה אין בעיה, אבל אם אתה מרגיש מצוקה כדאי לפנות לעזרה נפשית.

מנהל פורום סכיזופרניה