התפרציות כעס זעם אימפולסיביות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/02/2017 | 00:48 | מאת: דודו

מה יותר יעיל לטיפול בהתפרציות כעס וזעם ותוקפנות אימפולסיביות : טגרטול או דפלפט , ואיזה תכשיר מבין השניים הוא עם הכי פחות תופעות לוואי לא רצויות והאם גם ליתיום מטפל בהתפרציות כעס , והאם אפשר לשלב מייצב מצב רוח עם תכשיר אנטיפסיכוטי ותכשיר אנטידיכאוני ואז להוריד את כל כדורי ההרגעה המיידית למיניהם כמו קלונקס ופנרגן ?!! תודה מכל הלב , רופאה נהדרת !

מקובל לחשוב שאם האימפולסיביות או האגרסיביות הן בגלל מאניה או דיכאון מייצב מצב רוח יעזור. אין מחקר גדול שהראה השפעה משמעותית של מייצבי מצב רוח על אימפולסיביות או אגרסיביות, אבל יש מחקרים קטנים ופתוחים שמראים שיפור באימפולסיביות עם טיפול בקרבמזפין (טגרטול) וולפרואט (דפלפט) וליתיום. לכל תרופה יש תופעות לוואי וצריך להתאים את התרופה לתופעות הלוואי שפחות מפריעות לאותו אדם . אפשר לשלב טיפול במייצב מצב רוח ובאנטי פסיכוטי. אסור להפסיק באופן חד טיפול בבנזודיאזפינים כמו קלונקס בגלל חשש לפירכוס.

20/02/2017 | 00:31 | מאת: דודו

תודה

מנהל פורום סכיזופרניה