ראיתי שאפשר לאבן אוטיזים באמצעות בדיקות הדמיה. האם בעתיד הלא רחוק

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

17/02/2017 | 07:35 | מאת: adi

אפשר יהיה לאבחן סכיזופרניה באמצעות בדיקות הדמיה כמו ct ו MRI?

עדיין אין בדיקה שיכולה לאבחן סכיזופרניה לפני פריצת המחלה. באנשים לאחר אפיזודה פסיכוטית או מספר שנות מחלה אפשר לראות שינויים גסים במבנה המוח. במחקר ראשוני על פחות מ-30 ילדים נמצא בבדיקת הדמיה תפקודית (FMRI) שינוי בתגובה להקלטה של הוריהם, עדיין לא מדובר על בדיקה שיכולה להיכנס לשימוש, צריך לבדוק עד כמה היא רגישה וספציפית לפני שאפשר יהיה להציע אותה לילדים. יכול להיות שבעתיד ניתן יהיה לפתח בדיקות רגישות יותר לתפקוד המוחי שיאפשרו אבחון של סכיזופרניה ומחלות אחרות.

מנהל פורום סכיזופרניה