סרטן בדרכי המרה ושאלות נוספות

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

12/06/2022 | 09:44 | מאת: אילנית

בוקר טוב פרופ' ערן שדות, אני בת 49. לפני 3.5 שנים התגלה אצלי חיידק בשם blastocystis hominis יש לציין שהטפיל לא טופל בפלייג' ל. כיום כשבוע אני חווה גרד כללי בגוף. שאלותיי: 1 האם הטפיל הזה גורם לסרטן בדרכי המרה? 2 האם יתכן שהגרד קשור לטפיל הנל? 3 האם יתכן שמדובר בצהבת חסימתית? צבע הצואה והשתן תקינים ואין לי צהבת בעור ובעיניים. גם אין לי תסמינים אחרים מלבד הגרד שמטריד בעיקר בלילה. 4 האם כדאי לקחת פלייג'ל? יש לציין שלפני חצי שנה בבדיקת U.s של הבטן היה רשום: כבד גודל תקין בעל הסננה שומנית בדרגה בינונית. ללא הרחבה של דרכי מרה תוך וחוץ כבדים. תודה רבה מראש על המענה וסליחה על האורך.

שלום אילנית ממליץ לפנות למרפאה של רופאי זיהומיות כדי לערוך ברור מקיף

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב