מתן שתן צהוב ללא תלול בכמות שתיה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

06/10/2018 | 08:18 | מאת: רותם

היי, יש לי דלקת קלה במעי קבלתי טיפול של רפאסל בכדורים ושלחתי לבדיקת ct בטן (מצאו רק דלקת קלה במעי).עברתי את בדיקת הct במקביל להתחלת לקיחת הכדורים. והתחלתי לשים לב שלא משנה כמה אני שותה יוצא לי שתן צהובהיום אני לאחר חודש ללא שימוש בכדורים וכחודשיים לאחר ה ct והמצב ללא שינוי. בצעתי בדיקות שתן המצורפות בקובץ. אשמח לקבל את חוות דעתך

אין באפשרותי לראות קבצים מצורפים

08/10/2018 | 10:28 | מאת: רותם

מצרף את התוצאות של בדיקת השתן במלל: PH=6 NITRIT=NEGATIVE KETONE=NEGATIVE GLUCOSE=NEGATIVE URBILINOGEN=NORMAL BILIRUBIN=NEGATIVE PROTEIN=NEGATIVE LEUCOCYTES=25 ERYTHROCYTES=NEGATIVE

בדיקת השתן תקינה למעט מעט כדוריות דם לבנות, כמות שהינה לרוב חסרת משמעות, ודאי אם מופיעה בבדיקה בודדת.

12/10/2018 | 22:56 | מאת: רותם

אשמח לדעת ממה זה כן יכול להיגרם? ממש ללא שום תלות באוכל ובשתיה השתן צהוב (דבר שמופיע אצלי רק בחודש חודשיים האחרונים) וגם אני חש עליה במתן שתן במהלך היום והלילה. אשמח לדעת אם את ממליצה לעבור בדיקה מסויימת ואם יש לך השערה ממה זה יכול להיגרם? תודה

באדם בריא (ללא מחלת כליות) בדרך כלל צבע השתן אינו קבוע ומשתנה בהתאם למאזן הנוזלים בין מרוכז (אז גוון השתן הופך להיות צהוב חזק), לבין שקוף-צהוב בהיר המעיד על שתן מדולל. נטילת כמויות גדולות של תוספי ויטמין B12 (בכדורים או במזונות מעושרים בויטמין זה - כגון דגני בוקר) יכולה לצבוע את השתן בצבע צהוב חריג . כך גם מחלות כבד ודרכי מרה הגורמות לצהבת עור ולחמיות. יש תרופות שגורמות לשתן להיות בגוון כתום.

מנהלי פורום נפרולוגיה