ארתוסקופיה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

08/01/2016 | 09:15 | מאת: סיגלית

אני סובלת כבר שנים מקליקים בלסת בצד ימין עם נעילות של הלסת. ללא כאבים. אני מתעוררת כל בוקר עם נעילה של הלסת ומשחררת את הנעילה ע"י לחיצה על המפרק ליד האוזן(לפעמים צריכה לאכול עם יד לחוצה על המפרק). הנעילה חוזרת גם במצבי ריכוז ולחץ. ובמהלך היום גם כשאין נעילה יש לי כל הזמן קליקים. ניסיתי סד, לא מצליחה להתרגל לגוף זר בפה, למרות שניסיתי מאוד, הייתי בפיזיוטרפיה שקצת הועילה לי אך לא באופן משמעותי. עכשיו נאמר לי לעשות MRI ולאחר מכןישקלו לעשות לי ארתוסקופיה. הסבירו לי שההליך מבוצע בהרדמה כללית וזה קצת מלחיץ אותי. רציתי לשאול כמה התופעה הזו נפוצה (אני לא נתקלתי באף אחד שסובל מזה) וכמה הטיפול הזה יעיל ובטוח.

10/01/2016 | 01:07 | מאת: ד"ר הילה קליין

סיגלית שלום תופעה של קליקים במפרק הלסת נובעת ממיקום קדמי של הדיסק יחסית למקומו המקורי וגורמת " לתקיעה" של המפרק במהלך הפתיחה, תופעה זו איננה נדירה. כאשר המצב מדרדר אז ישנם סמפטומים של נעילת לסתות כאבים וכו. סדר הטיפול הנכון כולל פזיותרפיה למפרק הלסת שהרבה פעמים מסייעת מאד וגם סד לילה המנעות מהרגלים כגון לעיסת מסטיק וכסיסת ציפורניים אם יש כאלו . במידה ושתי גישות שמרניות אלו לא מסייעות אז ניתן לעבור לגישות כירורגיות מנמליות הכוללת שטיפת מפרק וארתרוסקופיה של מפרק הלסת. הזקוקים לגישה שכזו הינה בערך 1-2% מהמטופלים הסובלים מבעיות במפרק הלסת. ארתרוסקופיה ניתן לבצע תחת הרדמה מלאה או טשטוש תוך וורידי ( סדציה) . כמו לכל פרוצדורה כירורגית גם כאן ישנה אפשרות לסיבוכים כתלות בנסיון הרופא המטפל ( מספר המקרים שביצע והכשרתו בתחום) הסיבוכים עשויים לכלול דימום זיהום , פגיעה בדיסק המפרקי ובסיכון נמוך פגיעה בעצב הפנים. בידים מנוסות הסבירות לסיבוכים נמוכה וישנה אפשרות טובה לראות בארתרוסקופיה את מיקום הדיסק , מצבו ואף שחרורו למקומו האנטומי הטבעי. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסתות

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות