בעיה ביד עקב לחץ באיזור המרפק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

15/10/2019 | 13:34 | מאת: דני

שלום גיל 50. עקב לחץ על יד ימין באיזור המרפק לפני כחודש יש לי כבר כחודש מגוון תופעות בין המרפק לכף היד וגם בכף היד - דקירות, קוצים, קצת חולשה, כאב וכו'. הבנתי שזה NEUROPRAXIA והכי טוב להמתין. אני סובל מקרוהן ואחרי כמה שנים לא טובות כי היה זיהום וירדתי במשקל לכ 48 קילו על 1.80 בתת תזונה ותת משקל. חסרים לי גם ויטמינים כי לא אוכל פירות וירקות. לא יכול לקחת מולטי כי גורם לתפעות לוואי וגם לא אנשור. לא יכול לקחת B50 זה מינון גבוה לי מדי. רציתי לשאול 1. איזה ויטמינים ספציפיים הכי קריטיים שבשביל שיעזור להחלמה של העצב מהלחץ שהיה עליו? האם B1? אשמח אם תוכל לפרט ואקנה את הספציפיים ואנסה לקחת 2. האם בגלל מחסור בויטמינים יש סיכון שהעצב פחות יחלים מאשר במצב שהיו לי ויטמינים בצורה טובה? תודה רבה

דני שלום, אתה מתאר פגיעה עצבית שנוצרה כתוצאה מלחץ מקומי. מאחר ואתה בתת משקל, העצב אינו "מרופד" בשכבות שומן ולכן חשוף יותר לפגיעה מסוג זה. עם זאת, העובדה כי אתה סובל מחוסר בויטמינים, גורמת לעצב להיות מועד לפורענות וכן להחלמה איטית יותר. הויטמינים המומלצים הינם ממשפחת B, בעיקר B1, B3, B6, B12. חג שמח, ד"ר יהודה

15/10/2019 | 17:19 | מאת: דני

תודה רבה! מעריך מאוד את התשובה. אתחיל לקחת ויטמינים אבל אני מניח שייקח זמן עד שהמאגרים יתמלאו. אם עבר כבר חודש וחצי ואין שום שיפור ( כנראה בגלל חוסר הויטמינים ) עוד יש סיכוי להשפיע ולשפר גם אחרי כמה חודשים ככל שמצב הויטמינים בגוף ישתפר? תודה רבה

אם אכן מדובר בנוירופרקסיה בלבד, יהיה שיפור במהלך הזמן. אם לא יחול שיפור, יש לבצע EMG כ-3 חודשים לאחר התחלת הטיפול

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד