תסמונת תעלה קרפלית + קוביטלית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

08/07/2019 | 17:47 | מאת: עדי

ד''ר שלום, מזה כשבועיים אני מרגיש תחושת נימול בידיים וברגליים ובפנים וכאבים בין עמוד השדרה לצוואר. אציין שאני עובד בתחום המחשבים וברוב היום משתמש בעכבר ביד ימין. הופנתי ע''י נוירולוג לעשות בדיקת Ct עמוד שדרה צווארי ו emg והתוצאות מטה. כמו כן התבקשתי לעשות גם mri ראש ועמוד שדרה צווארי שטרם הספקתי לעשות. תוצאות בדיקת emg: קיימת עדות לתסמונת התעלה הקרפלית קלה מאוד מימין. קוביטאלית קלה דו''צ. ללא נזק נוסף במערכת העצבים ההקיפית בגפיים, ללא נזק שרירי בגפיים. תוצאות Ct עמוד שדרה צווארי: ישור של לורדוזיס צווארית. C2-c3 בלט דיסק אחורי עם לחץ קל על השק התאקלי. C4-c5 בלט דיסק אחורי עם לחץ קל על השק התאקלי. אשמח לקבל את חוות דעתך בנושא.

עדי שלום, נימולים מעידים לרוב על פגיעה עצבית. הפגיעה יכולה להיות בשל מלה סיסטמית כגון סכרת, מחסור בויטמינים ... או בשל לחץ מכני על העצב. הלחץ יכול להיות לכל אורכו, החל מהמוצא שלו מעמוד השדרה ועד איבר המטרה. במקרה שלך הממצאים מצביעים כי יכול להיות יותר ממקור לחץ אחד. יש לציין כי פענוח בלבד של בדיקת ה-EMG וה-CT אינו מספק ויש מקום לעבור על ערכי המספרים בטבלה ולעיין ב-CT עצמו. על מנת לאבחן את הגורם לסימפוטמים ולהציע את הטיפול המתאים, יש להיבדק ע"י מומחה לעמוד שדרה ומומחה לכירורגיה של היד. בברכה, ד"ר חיים יהןדה

09/07/2019 | 09:31 | מאת: עדי

האם יש קשר בין עמוד שדרה או כל דבר אחר שכתבת למעלה לבין נימולים בפנים?

עדי שלום, בעצבוב התחושתי לפנים מקורו בעצבים קרניאליים, כלומר עצבים שמגיעים מהמוח עצמו ישירות לאברי המטרה שלהם בעור הפנים. חלק מהעצבים הקרנאיליים מקבלים גם תרומה מעמוד הדגרה הצווארי, אבל לרוב זה לא מתבטא בנימולים. במקרה שלך יש לבדוק את כל הכיוונים שהצעתי בתשובה הקודמת. בברכה, ד'ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד