תופעות לוואי ואלטרנטיבה לאליקוויס

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

01/02/2017 | 11:30 | מאת: שי

שלום רב. שמי שי, אני בן 56. חטפתי UNPROVOKED DVT לפני שנה ושלושה חודשים. עדיין נשאר לי מוקד קרישי דם בתחתית רגל שמאל (סתימה 100%), וזה בסבירות גבוהה כבר לא יתפוגג יותר. אני מקבל אלקוויס כבר 9 חודשים. בחמישה חודשים האחרונים מינון של 2.5 מ"ג, זהו כבר טיפול מונע לכל החיים. בזמן שהתחלתי לקחת את האליקוויס, החלו להופיע לי כאבים בשרירי הירך הקדמי בשתי הרגליים, וגם כאבים בגב תחתון. במהלך החודשים האחרונים ביקרתי שלושה אורטופדים, עשיתי צילומי CT לכל האזור ולא נמצא שום דבר. בקיצור לאורטופדים אין מושג מה הבעיה. לעומת זאת, אני חושב שהבעיה היא תופעות הלוואי של האליקוויס בסבירות גבוהה. יש הרבה דיווחים באינטרנט על תופעות לווי של כאבי שרירים וכאבי גב כתוצאה מלקיחת אלקוויס (וגם דיווחים על קסרלטו, תרופה דומה, העובדת על אותו פקטור). לגביי, אין מצב ,שאני חוזר לקומדין. אני רוכב אופניים, ומינון נמוך של אלקוויס, הוא הכי בטוח מבחינת דימומים. מה גם שהייתי מאוד לא מאוזן מבחינת הקומדין, ותוצאות בדיקות הדם שלי השתגעו לגמרי. כל שבוע משהו אחר לגמרי, למרות שמאוד הקפדתי מבחינת אוכל. וכעת לשאלות: 1. קיימים ניסויים הנקראים EQUINOX עבור DVT לתרופה הניתנת פעם בשבוע בלבד בשם , idraparinux וגם idrabiotaparinux. האם את יודעת מה מצב הניסויים הללו, והאם אלו תרופות שעשויות להיות רלוונטיות עבורי? האם התרופה הזאת כבר אושרה ע"י ה-FDA? ידוע לי שנעשה ניסוי בתרופה גם בבבית חולים בלינסון. 2. האם קיימת סכנה בתופעות הלוואי, שציינתי לגבי של האלקוויס. כלומר האם תופעות הלוואי הללו גורמות לי נזק פרמננטי לגוף ופוגעות בבריאותי. כזכור אני אמור לקחת התרופה כל חיי, או עד שיימצא תחליף עדיף עבורי. 3. האם יש לך רעיון לגבי פיתרון למצב שלי. ממה שאני מבין קסרלטו גורמת לתופעות לוואי רבות מאליקוויס (כולל כאבי שרירים וגב) והיא פחות סבילה ע"י רוב המטופלים. כאמור, קומדין לא בא בחשבון. לגביי התרופה הזאת אינה פיתרון. דר גוטווין, תודה מקרב לב על לתשובותייך שי

כאבי גב/שרירים אינה תופעת לוואי שכילה של אלקוויס לכן יש אפשרות שהכאבים אינן קשורים לתרופה. לא קיימת תרופה לדילול הדם הניתנת פעם בשבוע בשימוש קליני בארץ או בעולם. התרופות הזמינות למניעת DVT הן קומדין/אלקוויס/פרדקסה/קסרלטו. תוכל לנסות להחליף לתרופה אחרת שאולי תתאים לך יותר.

מנהל פורום המטולוגיה