שאלה

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

31/12/2015 | 22:26 | מאת: אילנה

שלום לפני כשנתיים החלו לי כאבי גב תחתון מקרינים לרגליים מאוד אושפזתי ובוצע mri ע"ש מתני גבי שתוצאותיו: בלט דיסק ימני הלוחץ על חוט השדרה ופוחס אותו מעט ללא עדות לשינויים מיאלופתיים בגובה D2-3. בלט דיסק קל ללא לחץ על חוט השדרה בגובה D8-9. סירינגומיאליה מינימלית בגובה d2-3 עד גובה D10-11. בלט דיסק דיפוזי עם לחץ מינימלי על השק הדורלי בגובה L4-5.בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על השק הדורלי בגובה L5-S1. בוצע mri צווארי שהיה תקין. הכאבים החמירו והתגייסתי לצבא ובוצע mri ע"ש מותני שתוצאותיו: קונוס בגובה T12-L1. בלט אנולוס אחורי קטן ללא לחץ משמעותי על השק התקאלי. רציתי לשאול האם יש החמרה בין הmri הראשון לבין השני? מה זה קונוס? מה זה אומר מה המשמעות? האם זה מצדיק את הכאבים? איך מטפלים בזה? ומה זה בלט אנולוס? אשמח לתשובות ולהסבר על הקונוס תודה רבה

אילנה שלום, הבדיקה הראשונה כללה אם אזור עמוד השדרה הגבי -דורסלי והמתני- למברי והבדיקה השנייה כללה רק את אזור עמוד השדרה המתני.לא נראתה החמרה בהשוואת הבדיקות. קונוס- המבנה התחתון של חוט השדרה נקרא Conus medullaris והמיקום תקין. בלט דיסק - דחיסת החומר הפנימי מגרעין הדיסק לכיוון הטבעת, עלול לגרום לכאב גב ובמקרים של מגע בעצב שדרתי - גם הקרנה לרגל. הממצאים בעמוד השדרה התחתון אינם חריגים מאוד, אך בעמוד השדרה הגבי שלך קיימת בעיה המכונה סירינגומיאליה- SM. כיוון שבעיה זו עלולה לגרום נזק לחוט השדרה חשוב שתהיי בביקורת אצל רופא נוירולוג. בברכה ד"ר אורלי פלטנר - כירופרקטית המרכז לבריאות הגב גבעת שמואל - 03-5324702, קריית טבעון - 077-4195800

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב