לחץ על חוט השדרה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

חולשה ברגליים? מומלץ לבדוק את עמוד השדרה

מרגישים שאתם לא מצליחים לעמוד על הרגליים? מתקשים ללכת יותר ממספר צעדים ברציפות? ייתכן שאתם סובלים מחולשה ברגליים, שמקורה באזור אחר לגמרי בגוף - עמוד השדרה. אם אכן מדובר בבעיה בעמוד השדרה, יש לטפל בה בהקדם האפשרי חולשה ברגליים היא תופעה שכיחה, העלולה להופיע לא רק אצל קשישים, אלא גם בגילאים צעירים הרבה יותר. רוב המטופלים המתלוננים על חולשה ברגליים מתארים קושי או חוסר יכולת ללכת, זרמים ברגליים וכאבים. הם חשים שהרגליים אינן מצליחות לשאת אותם וצריכים לעצור ולשבת אחרי מרחקי הליכה מאוד קצרים.   מה עלולים להיות הגורמים לתחושת חולשה ברגליים? חולשה ברגליים עלולה להיווצר עקב שלושה גורמים אפשריים: חסימת כלי דם פריפריאליים באזור הרגליים או באבי העורקים; גורמים נוירולוגיים, ובהם גם סיבוכים של סוכרת הפוגעת בעצבוב של כלי הדם; או בעיות עמוד שדרה צווארי, גבי או מותני, הגורמות להיצרות של תעלת השדרה ולחץ על חוט השדרה, המוביל לחולשה ברגליים ולפגיעה בתפקוד הרגליים. הבעיות העיקריות בעמוד השדרה הצווארי,...
ללמוד עוד על לחץ על חוט השדרה
זריקות אפידורליות לטיפול בכאבי גב תחתון-תמונה

התכופפתם להרים חבילה כבדה והגב "צורח" מכאבים? במקרים בהם...

מאת: ד"ר יפעת...
20/09/2018
ניתוח להתקנת דלף - שאנט-תמונה

ניתוח להתקנת שאנט (SHUNT) נועד לניקוז הנוזל המוחי-שדרתי,...

מאת: ד"ר ולד...
14/06/2018
חולשה ברגליים? מומלץ לבדוק את עמוד השדרה-תמונה

מרגישים שאתם לא מצליחים לעמוד על הרגליים? מתקשים ללכת יותר...

מאת: ד"ר ליאור...
12/12/2018
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל ללחץ על חוט השדרה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

לחץ על חוט השדרה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום תוצאת MRI עמוד שידרה צווארי ממצאים: מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה ללא צניחה של הטונזילות מתחת לפורמן מגנום. שינויים נווניים קלים במרווחים הדיסקליים עם הנמכת המרווחים. ללא עדות לתמטים,תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. ללא עדות למסות פרה או פרא ורטברליות. תעלה הספינלית גרמית ברוחב תקין. חוט השדרה בעובי תקין ללא עדות לאותות חריגים מתוכו. בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקליים: בגדר הנורמה. - C1-C2 בגדר הנורמה. - C2-C3 בקע דיסק מינימלי. - C3-C4 בגדר הנורמה. - C4-C5 בגדר הנורמה. -C5-C6 דיסק פרוץ גדול מאוד סובארטיקולארי משמאל עם מרכיב רך ,הגורם ללחץ - C6-C7 משמעותי על השק הדוראלי וחוט השדרה. בגדר הנורמה. - C7-D1 לסיכום: - שינויים נווניים ובלטי דיסקים כמתואר. .C6-C7 - דיסק פרוץ גדול עם לחץ על חוט השדרה סובארטיקולארי משמאל. (בן 55) יש לציין שהכאבים שהיו לי כשזה קרה לי לפני כשלושה חודשים כמעט ונעלמו והתחושה באצבעות היד חזרו כמעט לחלוטין ונשאר מעט נימול ביד. כרגע עושה רק פיזיותרפיה. התוצאה מדאיגה אותי מאוד. כמה חמור המצב? ומה מומלץ טיפולית?. תודה רבה

יתכן ולא חייב ניתוח, ואם כן יש אפשרות לנתח בניתוח אנדוסקופי זעיר פולשני אם צריך. כדאי להגיע לבדיקה.

אני סטודנטית לסיעוד שנה ג' ורציתי להבין למה בעת הוצאת אפידורל 3 ימים לאחר ניתוח יש לוודא שהחולה לא קיבל קלקסן ב- 12 שעות האחרונות. ניתקלתי ברופא שלא נהג כך ( לא בדק מתי פעם אחרונה המטופל קיבל קלקסן) האם זה מסוכן?

שלום רב, במהלך הוצאת קטטר אפידורלי לעיתים נפגעים ורידים הנמצאים בחלל האפידורלי. טיפול בקלקסן מונע עצירת דמם במקרים אלה. לכן, עלול להתפתח שטף דם בתוך החלל האפידורלי עם לחץ על חוט השדרה ושיתוק. לכן, יש צורך לוודא שחלף די זמן לאחר מנה אחרונה קלקסן טרם הוצאת קטטר אפידורלי. ב ב ר כ ה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

שלום, אנחנו עוברים תהליך פונדקאית בארהב ולצערנו התגלה במהלך שבוע 20 לפונדקאית גידול שפיר בעמוד שדרה צווארי. כרגע התסריט האופטימי שנאמר לה הוא לנסות לתמוך בה עד שבוע 36, לבצע קיסרי ולאחר מכן להסיר את הגידול. היא כרגע מתוכננת לעשות מעקב ב mri כל 4 שבועות. אנחנו לא יודעים מה הסיכוי שתגיע לשבוע 36 ובמידה ותיאלץ לעבור ניתוח בהרדמה מלאה במהלך ההריון מה יהיו ההשלכות על התינוקת. האם עלינו לשקול הפסקת הריון? עם מי ניתן להתייעץ בארץ לגבי זה (גניקולוג/נוירוכירורג). מעריכים מאוד כל תשובה מהירה מכיוון והזמן לוחץ לגבי קבלת החלטות ויש לנו המון חוסר וודאות כרגע.

*אם הגידול שפיר-אין טעם בmri כל 4 שבועות: MRI אחת ל-3 חדשים מספק לחלוטין מעקב לאחר קצב צמיחת הגידול.. *אם הגידול על פי נתוני MRI איננו לוחץ על חוט השדרה הצווארי-אין הכרח לבצע ניתוח קיסרי.

תודה רבה על התשובה המהירה! כרגע יש לה כאבים חזקים כבר 10 שבועות ואטרופיה ביד וכנראה מפעיל לחץ על חוט השדרה. במידה והם יחליטו לנתח עמ להסיר את הגידול - האם הניתוח בהכרח מתבצע בהרדמה כללית? האם ההרדמה מסכנת את התינוק? מה הסיכוי שהניתוח יוביל ללידה מוקדמת? תודה רבה!!

*השאלות מובנות ומעשיות: כדי לאפשר לתת מענה מדוייק יותר ארצה לדעת האם הגידול אינטרה דורלי=האם בתוך מעטפת חוט השדרה או אקסטרה דורלי-מחוץ לדורה=מחוץ למעטפת חוט השדרה והאם בפענוח ה-MRI (קרוב לודאי שכן) אמרו מהו הגידול או מה האבחנה המבדלת =אלו גידולים סבירים יותר עפי התרשמות המפענח?

סליחה על העיכוב המתנו לקבלת המידע. הסיכום של פענוח ה MRI עם שימוש בחומר ניגודי ferrumoxytol שנעשה בהשוואה ל MRI בלי חומר ניגודי: intramedullary mass within cervical cord c2-c3 prominent adjacent serpentine arterial flow voids most compatible with hemangioblastoma Pre syrinx edema extending caudally from C4-T2 and cranially to the level of the upper medulla

בוקר טוב, תודה על השלמת המידע. *הגידול בפרמטרים המתוארים הוא משמעותי במימדיו ובמיקומו. *דלדול השרירים ביד מצביע על נזק נוירולוגי שכבר נגרם עי הגידול. *הניתוח מחייב הרדמה כללית. סביר שלא ימתינו עם ביצועו עד למועד הלידה המשוער או סמוך לו. *הרדמה לנתוח כסיכון לתינוק -אחוז התכנות נמוך ,אך קיים. *ערור לידה מוקדמת בעקבות הניתוח אפשרי באחוז התכנות נמוך.

שוב תודה רבה על התשובה המהירה! האם במצב כזה היית ממליץ לנתח כמה שיותר מהר (כעת שבוע 21) או לדחות כמה שיותר? כלומר האם הסיכון בניתוח לפונדקאית ולעובר יגדל בשלב מתקדם יותר של היריון. האם הסיכון לתינוק ולפונדקאית מצדיק הפסקת הריון בשלב זה?

מהיבט טובת התינוק-לחכות ככל שמצבה של הפונדקאית יאפשר

המון תודה!!

שלום, אני בת 30 בריאה בדר"כ וסובלת מספר חודשים מחוסר תחושה בחלק מאצבעות הידיים, חולשה ברגליים וחוסר יציבות. בימים האחרונים גם מכאבי גב וצוואר חזקים. ב MRI נמצא ב C5-6 בקע דיסק אחורי מרכזי ומעט ימני גדול מסוג אקסטרוזיה עם לחץ על חוט השדרה ואות מיאלופתי בחוט.האדרה מינמלית סביב הדיסק. האם האופציה הטובה ביותר היא ניתוח? האם המצב הנוירולוגי יכול לשוב לקדמותו או שהנזק העצבי כנראה קבוע? בתודה רבה מראש

ניתוח ובהקדם.