צרבת - דחוף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

17/08/2001 | 11:54 | מאת: א.

שלום, אני בת 52. אני מטופלת ע"י כדורי גסטרו ומג'ל לטיפול בצרבת. שאלתי אליך ד"ר, היא: א. האם אדים של אקונומיקה וחומר להסרת אבנית יכולים לגרום לצרבת ? ב. תוך כמה זמן מרגע התחלת הטיפול, באמצעים הנ"ל - אמור להיות שיפור ? ג. מהם הדברים שמומלץ לא לאכול - ומה עדיף לאכול ע"מ לשפר את המצב ? האם ישנם מקרים בהם הצרבת עשוייה להיות מצב מסוכן במידה זו או אחרת עד כדי צורך בהתערבות כירורגית ניתוחית ? אודה לך מאוד על תשובתך.

18/08/2001 | 08:30 | מאת: ד"ר ארז בנדט

א. לא ב. מניח שתוך כשבוע-שבועיים. אם אין שיפור ניכר - יש מקום לשקול טיפול בלוסק/אומפרדקס/קונטרולוק שהן תרופות יעילות יותר מגסטרו. ג. גורמים המחמירים את המחלה: משפיעים על הרפיית סוגר הושט או על לחץ מוגבר בבטן שתורם לעלית תוכן קיבה לושט. שתיה - קפה, אלכוהול, משקאות מוגזים. מזון - מטוגן, שמן ומתובל, חומצי (פרי הדר, עגבניות), שוקולד, מנטה, ארוחות גדולות, אכילה לפני שינה. תרופות - למחלות לב ולחולי יתר לחץ דם ניטרטים (מונולוג, מונוניט, איזוטארד) חוסמי תעלות סידן (מגלאט, פרסולאט, אוסמו-אדלאט, פנידיל, נורבסק) מעכבי ACE (קונברטין, אינהיבייס, וסקאס, מינוקסידיל) מרחיבי סימפונות הניתנים לחולי אסטמה תיאופילין, תאוטרד, גליפילין, ונטולין, בריקלין. עישון!! בקע סרעפתי גורמים שמעלים לחץ תוך בטני - עודף משקל, הריון, הרמת משקל כבד. · היבט תזונתי יש להמנע ממזון שמגביר את ייצור חומצת הקיבה: קפה, תה חזק, אלכוהול, משקאות מוגזים, משקאות עם קפאין (לדוג' קולה). מזון מטוגן, שמן, מתובל (פלפל אדום, שום, סחוג). מזון חומצי: פרי הדר, עגבניות, בצל. שוקולד. מנטה. יש להמנע מארוחות גדולות וכבדות - רצוי 5-6 קטנות. יש להמנע מאכילה ושתיה (פרט למים) 4 שעות לפני השינה. במשך היום לא לשכב לפחות שעה וחצי אחרי ארוחה. יש להמנע משתית אלכוהול ועישון אשר מגבירים את ייצור החומצה בקיבה ומחלישים את סוגר הושט התחתון. מחקרים הראו שכל סיגריה פותחת את הסוגר התחתון למשך כ- 40 דקות. · תנוחת שינה יש להגביה את ראש המיטה ב 20 ס"מ לערך כך שהגוף, החל מאיזור האגן, יהיה מונח על המיטה בזוית של כ 30 מעלות (אפשר במיטות שהחלק העליון שלהם מתרומם או להגביה את כל החלק העליון של המיטה על ידי העמדת רגלי המיטה העליונות על בלוק או בול עץ. כריות מתחת לראש בלבד לא מספיקות). אל תאכל שוקולד, מנטה, זיתים, גבינות מעל 5% שומן, מזונות משומרים בשמן, גרעינים, בטנים, גרנולה, בשר שמן, גבינה צהובה, פיצה, רטבים מוקרמים ו על בסיס שמנת, פרי הדר, עגבניות, בצל, שום. אכול מזון טרי, מבושל, אפוי או עשוי בגריל, ירקות טריים מבושלים או מאודים. פירות פחות חמוצים כגון: תפוח, אגס, בננה. חלב דל שומן עד 1%, גבינות 0-5% שומן, יוגורט ביו, לבן, עוף, הודו ללא עור, בשר בקר רזה, דגים, ג'לי, לחם ד. חוסר תגובה לטיפול תרופתי או, לחליפין, התכייבויות או הצרות בושט או שינויים קדם-ממאירים ברירית הושט יכולים להוות הוראה לניתוח.

18/08/2001 | 14:46 | מאת: אייל

ראשית המון תוןדה על זמנך ועל התשובה הכל כך מפורטת !!! המון תודה ולמנהל האתר - כל הכבוד שיש כאלה אנשים.

מנהל פורום אף אוזן גרון