מעכבי ACE: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

התרופות שעלולות לפגוע לכם בכליות

סובלים מכאב שיניים ובולעים משככי כאבים? מתעקשים על בדיקת CT או אנטיביוטיקה למרות שזה לא הכרחי? אלו הטיפולים העלולים לגרום לכם נזק קשה בכליות אי ספיקת כליות חריפה, או בשמה החדש יותר פגיעה כלייתית חריפה (Acute Kidney Injury) הינה מצב של אובדן מהיר של תפקוד הכליות. מצב זה מאובחן ב-1 מכל 100 פניות לחדר המיון, בכ-5% מהאנשים המאושפזים בבתי החולים ובמעל 20% מהמאושפזים ביחידות לטיפול נמרץ. האבחנה נעשית על בסיס התמונה הקלינית של החולה, פעמים רבות עם ירידה חדה בכמות השתן היומית ועלייה בערכי האוריאה (שתנן) והקריאטינין (מטבוליט המשמש לבדיקת כליות) בדם. פגיעה כלייתית חריפה עלולה להיות מסוכנת בשל סיבוכים מיידיים, אבל לא רק. הפגיעה הכלייתית מהווה גורם סיכון משמעותי להתפתחות של מחלת כליות כרונית עתידית, ולכן מניעתה חשובה במיוחד. הסיבות לפגיעה כלייתית חריפה מגוונות, ורבות מהן ניתנות למניעה, במיוחד כאשר הגורם הוא חשיפה לתרופות וחומרים...
ללמוד עוד על מעכבי ACE
התרופות שעלולות לפגוע לכם בכליות-תמונה

סובלים מכאב שיניים ובולעים משככי כאבים? מתעקשים על בדיקת CT...

מאת: ד"ר נעמי...
19/03/2013
אלרגיה ואנגיואדמה: אבחון וטיפול-תמונה

מהי אלרגיה ומי נמצא בקבוצת סיכון? כיצד מאבחנים את התופעה?...

מאת: ד"ר אבנר...
14/02/2016
איך לשמור על עורקים פתוחים?-תמונה

עישון, חוסר פעילות גופנית, תזונה לא נכונה וגורמים...

איך מונעים...
10/05/2004
NSAIDS: סיכונים ותופעות לוואי-תמונה

התרופות NSAIDS שכיחות ברפואה הראשונית, אולם הן אינן נטולות...

מאת: מערכת zap...
27/01/2010
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל למעכבי ACE?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

מעכבי ACE: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

האם קיים קשר בין נטילת מיקרופירין 100 מתמשכת לבין שיעול טורדני שנמשך כבר כמה חודשים ? נשללו כבר גורמים קודמים לשיעול

אתי שלום, אספירין לעיתים נדירות עלול להחמיר או לגרום לתופעות דמויות אסתמה ולשיעול. במקרים אלה, לרוב השיעול מלווה גם בממצאים האזנתיים-צפצופים אקספירטוריים. שיעול טורדני הוא תופעת לוואי אופיינית (די נדירה) לתרופות מקבוצת מעכבי ACE. תודה על פנייתך לפורום

שלום לדוקטור לבני גילו לפני 5 שנים C3gn בגלוי המחלה הסי 3 היה 21 בחמשת השנים בהדרגה מבדיקה לבדיקה עלה ל63 לפני חמישה חודשים היה 63 היום עשיתי בדיקות דם בזמן מחלה ללא חום כאבי גרון חזקים במשך 5 ימים ללא סטרפטוקוק משטח תקין עשיתי גם בדיקת c3 והתוצאה היתה 110 דלקת גרון יכולה להעלות c3 ? תפקודי כליות לאורך השנים תקינים למרות שדוקא הפעם היו 1 איך אפשר להסביר כזו עליה בc3? עליה בקריאטנין ל1 ובבדיקות לפני חמישה חודשים באיסוף 2 גרם חלבון לפי המחקרים ראיתי שדוקא עליה בc3 מרמזת על הטבה ואצלי הפוך קריאטנין 1 אני לפני איסוף הרופאה חשבה לתת בלפסט אבל בגלל שהc3 עלה היא מחכה לאיסוף דלעתי בטוח אין ירידה במצב החלבון אני מקבל חוסמי ace תודה רבה

עליה משמעותית של C3 בהחלט מוכרת בנוכחות תהליכים דלקתיים חריפים. מאידך עליה של קראטינין במזן מחלה בנוכחות מ חלת כליה ידועה יכולה לרמוז שהילד מעט מיובש או פשוט תהליכים מוגברים יורת של תהליך דלקתי קיים- C3גלומרולפטי. חשוב לודוא שאינו מיובש וגם שלא נוטל אדביל ונורופן שאינם מומלצים כלל. חשוב שיגיע להערכה לרופא הילדים או הרופא המטפל בהקדם וגם לחזור כמובן על הבדיקות ולודוא שהתפקוד הכליתי (קראטינין) חוזר לבסיס עם ההחלמה מהמחלה וגם שהמלחים לא השתבשו בדם. דווקא מאחר ומקבל חוסמי ACE ויתכן שמעט מיובש מהמחלה. הערכה ויעוץ של המצב הבסיסי של מחלת הכליות רצוי לעשות כשהילד בריא כולל חזרה על C3 ופרמטרים אחרים במסגרת היעוץ והמעקב של הנפרולוג ילדים המטפל

תודה רבה על עזרתך ותגובתך המהירה שכחתי לציין שCrp היה 13 והרופא החליט בגלל בדיקות הדם לתת אןגנטין למרות שהמשטח תקין הCrp יכול להיות גבוהה בגלל מחלת הכליות? תודה רבה וסליחה

שלום דוקטור האם מותר לקחת את הריטלין לבחור בן 20 עם בעיית קשה תפקודי כליות תקינים המחלה כרגע מתבטאת כבר כמה שנים בחלבון בשתן לוקח חוסמי ace תודה רבה

אין הטווית נגד ברורה. עלול לגרום לעליית לחץ דם ומומלץ לבצע מעקב לפחות בתחילת טיפול מה שיאפשר התאמת טיפול תרופתי אם צריך

דר שלום אני בת 45 נטלתי עד שלשום נורמיטן פעמיים ביום 25 מ"ג וציפרלקס 10 מ"ג לוקחת כ 7 שנים. הלחץ דם לא ממש מאוזן ויש את תסמונת החלוק הלבן גם במדידות ביתיות גם הולטר מתקשה לעשות . ביום שני הייתי אצל פרופ באופן פרטי שביקש ממני להפסיק את הנורמטין ולקחת לפני השינה 5 מ"ג קרדילוק וציפרלקס ולמדוד רק פעם בשבוע . בבית היה ממוצע 135 על 95 לחץ דם במרפאה היה מאוד גבוה 177 על 128 . התחלתי את השינוי והרגשתי לא טוב הדופק והלחץ דם יחסית היה גבוה . הרופא משפחה אמר לי לחזור לקחת בבוקר את ה 5 מ"ג קרדילוק . אני מודדת והוא כל הזמן גבוה ולא ברור לי למה . הרופא אמר לא למדוד אך לא מצליחה להמנע . קופץ לי ל 160 על 110 ולא ממש יורד . השאלה מה לעשות? האם צריך לרוץ לרופא? האם זה בגלל השינוי בכדורים? האם זה בגלל הלחץ שאני נמצאת בו? לא יודעת איך להמשיך מכאן. מאוד מודאגת. אציין שאקו לב לפני חצי שנה תקין ארגומטריה תקין בדיקות כלליות תקינות . פגישה הבאה אצל הפרפ בעוד שלושה חודשים שהבקשה היא לעשות מדידות פעם בשבוע בלבד ולא יותר. מפחיד אותי להיות באוויר עד אז. אודה על העזרה.

לימור שלום, יש לאזן את לחץ הדם. לאחר יותר מעשור שאת פונה לפורום בשאלות דומות ומקבלת תשובות בנוסח דומה, יש ליטול טיפול יעיל לאיזון לחץ דם עם תרופה מקבוצה נוספת השונה מחוסמי בטא (מעכבי ACE או חוסמי סידן) על מנת למנוע את העליות בלחץ הדם. לא צריך לרוץ לרופא תודה על פנייתך לפורום