התמודדות עצמאית

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

22/06/2008 | 14:26 | מאת: sara

אבקש לדעת את התסמינים של הלום קרב בתקופה הראשונית והמאוחרת ללא קבלת טיפול. תודה

שלום שרה, זאת ההגדרה שתמצאי בוויקיפדיה: על פי ה-DSM ישנם מספר קריטריונים לאבחנת הפרעת דחק פוסט-טראומטית: האדם נחשף למאורע טראומטי בו חווה, היה עד או התעמת עם איום של מוות או פציעה משמעותית או איום על השלמות הפיזית שלו או של אחרים. אותו אדם חווה פחד עמוק, חוסר אונים או אימה. המאורע הטראומטי נחווה מחדש באחת או יותר מן הדרכים: זכרונות חוזרים וחודרניים מהמאורע, הכוללים תמונות, מחשבות או תפיסות. ילדים צעירים עשויים לעסוק במשחק חוזר המשחזר את האירוע. חלומות חוזרים ומעיקים על המאורע. התנהגות או הרגשה כאילו המאורע מתרחש שוב. יכול לכלול הזיות, אשליות, ופלאשבקים. מצוקה פסיכולוגית ניכרת בחשיפה לגירויים פנימיים או חיצוניים המסמלים או המזכירים היבט במאורע. עוררות פיזיולוגית בחשיפה לגירויים פנימיים או חיצוניים המסמלים או המזכירים היבט במאורע. (לדוגמה: דופק מהיר, הזעה, הסמקה, לחץ דם גבוה, רעד) ישנה הימנעות עקבית מגירויים הקשורים לטראומה והקהיה של התגובתיות הכללית: ניסיון להימנע ממחשבות ורגשות הקשורים לטראומה ניסיון להימנע מפעילויות, מקומות ואנשים שמזכירים את הטראומה חוסר יכולת לזכור היבט חשוב ממנה ירידה ניכרת בעניין או בהשתתפות בפעילויות חשובות הרגשה של זרות או נתק מאחרים טווח אפקט ירוד (לדוגמה, לא מצליח לחוש אהבה) חוסר יכולת לראות עתיד (לדוגמה, לא מצפה לעבודה, נישואין, ילדים) תסמינים עקביים של עוררות מוגברת: קושי להירדם או להמשיך לישון אי מנוחה או התפרצויות זעם קושי בריכוז משך ההפרעה (כל התסמינים שהוזכרו לעיל) היא יותר מחודש ההפרעה גורמת למצוקה משמעותית קלינית או פוגעת בתחומי תפקוד חברתיים, תעסוקתיים או אחרים משמעותיים. אם ההפרעה נמשכת בין ארבעה ימים לארבעה שבועות, וכוללת תסמינים דומים, היא תוגדר כהפרעת דחק חריפה (Acute Stress Disorder). ---------------------------------------------------------------------------------------- באינטרנט תוכלי למצוא מידע רב, אך בכל מקרה הסימפטומים באים לידי ביטוי באופן שונה, ולכן כדאי להתייעץ עם איש מקצוע. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב