עד מתי ההתמודדות garho ,uuho

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

19/08/2019 | 22:22 | מאת: אייל

שלום לכולם !! מרוב שאני רוצה לשפר את ההרגשה ולהתפתח גם לאחרי הרבה שנים של התמודדות במצבי נפש שלא נעימים בכלל. אציין שבאינטרנט ובד"ר גוגל >> כמו שמכנים זאת... אין ספור למטפלים או סוגי טיפול .. אנשי מקצוע לסוגיהן מבלי להזכיר שמות .אשר הם "נותנים "" לך להרגיש שרק הוא או השיטה שלו או שלה "תציל " אותי מכאביי ומכאוביי ואני שואל את עצמי ואותכם האומנם ?? יש הוקוס פוקוס ? מה שכן אני מתמודד ברוך ה בהצלחה בסיעתא דשמייא .. אשמח מאוד לקבל מכם תשובות . תודה רבה וליה טוב כיצד אני אצליח לשפר את עצמי מבחינה נפשית תגובה שיתוף פתח בלשונית תחושת חנק שמציקה לי כבר זמן

שלום אייל, כתבתי על כך בעבר, ואכתוב שוב. פוסט-טראומה (כתוצאה מהלם-קרב או מטראומה אחרת) אינו מחלה, אלא פגיעה קשה שאינה ניתנת לתיקון, בדומה לכריתת יד או רגל. לכן אי-אפשר 'לטפל' בפוסט-טראומה, וכדאי מאוד להתייחס בספקנות למומחים המציעים 'טיפול' בהלם-קרב. יש דרכים להתמודד עם פוסט-טראומה, לאחר שמכירים בכך שזו פגיעה קשה שאינה ניתנת לתיקון (כלומר, אי-אפשר לחזור לאחור ולהיות כפי שהיינו לפני הפגיעה). אני עצמי פיתחתי דרך כזו ('אימון רגשי', Emotional Training), המאפשרת לשקם את המיומנויות הרגשיות שנפגעו, בעבודה יומיומית. פוסט-טראומה אינה רק פגיעה אישית, אלא גם פגיעה משפחתית וקהילתית, וכדי להתמודד עם פוסט-טראומה הדרך היעילה ביותר היא לחיות עם משפחה תומכת, בן/בת-זוג תומכים וקהילה תומכת. זה יעיל מכל 'טיפול'. בנוסף, כל מה שמעניק תחושה של 'מקום בטוח', כמו סדר יום, פעילות גופנית, פעילות יצירתית והשקעה ביחסים קרובים, מאפשר לנו, הלומי-הקרב, לשקם את חיינו. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

23/08/2019 | 11:12 | מאת: אייל

שלום דר גרין יקר !! קראתי מה שכתבת לי >> ואני היום חושב שאכן אני סובל מפוסט טראומה קשה במיוחד שהתפתח למחלות נפש כסכיזופרניה ואוסי די .. השאלה שלי היא האם האבחנות משתנות להם במהלך החיים ?? והאם אני זקוק לטיפול ספציפי לטראומה שעברתי אז בגיל מאוד צעיר שלא ידעתי מה אני עושה עם זה . אציין שאני כן מטופל אצל פסיכאטר ומטפל רגשי . אודה על התיחסותך . תודה ושבת שלום לך

שלום אייל, כתבתי לך, למעלה, שפוסט-טראומה אינה מחלה, ולכן החיפוש אחרי 'טיפול' הוא אשליה. סכיזופרניה והתנהגות כפייתית הן הפרעות מסוג אחר. סכיזופרניה דורשת טיפול פסיכיאטרי, תרופתי, בשעה שהתנהגות כפייתית מתאימה לטיפול התנהגותי. הדרך היעילה להתמודד בהצלחה עם פוסט-טראומה היא לחיות במקום בטוח, במערכת יחסים תומכת (זוגיות, משפחה, חברים), לשלב פעילות גופנית, טכניקות הרפיה ועשיה יצירתית. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב