בדיקות גנטיות לסרטן מערכת העיכול

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

25/09/2020 | 12:08 | מאת: יעל

שלום, רציתי לשאול אם קיימות בדיקות גנטיות להיסטוריה משפחתית של סרטן במערכת העיכול או שעליי לבצע כל החיים גסטרוסקופיה וקולנסקופיה? תודה ושנה טובה!

שלום רב שאלה ראשונה , למה את צריכה לבצע בדיקות גסטרו כל החיים ? האם יש לך סיפור משפחתי ? יש תסמינים תורשתיים hnpcc ,תסמונת לינצ' שאחד המאפיינים סרטן מערכת העיכול . במקרים כאלה ניתן לבצע בדיקה גנטית. אבל צריך להיות קשר משפחתי ישיר , כמה דורות . בדיקה גנטית שלילית לא שוללת התפתחות סרטן מערכת העיכול. כי יש גורמים רבים אחרים . אם בדיקה גנטית חיובית אז עוד יותר מומלץ לבצע בדיקות גסטרו בתדירות הרבה יותר גבוהה מאוכלוסיית אחרת . יש גם סמני סרטן בבדיקות דם. אבל הם יותר משתמשים כמעקב ולא בבירור . עלינו להפחית סיכונים . על גנטיקה לא יכולים להשפיע , אבל גורמים אחרים כן . אוכל בריא, הפסקת עישון , ספורט , טיפול בהליקובאקטר פילורי. בהצלחה שנה טובה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה