הלב משתולל בעיקר בערב

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

22/03/2024 | 13:41 | מאת: רונן

שלום, בן 60 עם עיבוי שריר הלב, משקל 105 ק"ג BMI=32 תוצאות אחרונות באקו לב: IVST – 13 ממ PWT – 12 ממ כל השאר בגבול הנורמה. בדיקת הולטר 24 שעות: נרשמו הפרעות קצב חדריות בודדות 575 . על חדריות – 4 קטעים, 1 של PAT עד 6 פעימות ובקצב של עד 140 לדקה. טרופונין במיון עקב כאבים בחזה לפני 3 חודשים: 14 ng/L . אק"ג תקין ללא סימני איסכמיה. סיכום בדיקת CT לב : אין עדות לטרשת או הצרות בעורקים הכליליים ברקע אסטמה קלה מוכחת, אמא עם פרפור עליות. קוצר נשימה, עייפות, רפלוקס, ללא פעילות גופנית מיוחדת, עבודה משרדית תרופה קבועה: נקסיום 20 מ"ג פעם ביום הסימפטומים: כל פעם בערב כשאני נשכב לישון אני מרגיש ש"הלב משתולל" וזה מפחיד –בשעון חכם המנטר את הלב אני רואה הפסקת פעימות קלות אבל הדופק סדיר בסביבות 65 פ/לדקה. (השעון מציג גרף אקג ומוגבל להתריע רק על פרפור עליות) השאלות: 1. האם אני נדרש לעוד בדיקות כדי להגיע לאבחנה רפואית מדויקת יותר כגון בדיקות MRI או גנטיות וכד'? ולהבין יותר את הסיכונים בהם אני נמצא. 2. אני מתחיל טיפול בזריקות הרזיה – האם לאור המצב הנ"ל נדרשת הקפדה על דיאטה מיוחדת ומהי? תודה, רונן

הפורום זה לא מרפאה. לא ניתן לקבל כאן המלצות לאבחון או טיפול. הפורום הוא להפרעות קצב בלבד. לגבי תלונותיך על דפיקות לב. יכול להתאים לפעימות מוקדמת. מציע לדבר עם רופא ולקבוע האם צריך לבצע בדיקות לזה

מנהל פורום הפרעות קצב לב