פורום הפרעות קצב לב

הפורום יעסוק בבעיות השונות הקשורות באבחון ובטיפול בהפרעות קצב, כגון: הפרעות קצב על חדריות - SVT, הפרעות קצב עלייתיות - כגון פרפור ורפרוף פרוזדורים והפרעות קצב אחרות. אענה ככל שניתן על השאלות הקשורות בטיפול - הן תרופתי והן לא תרופתי. בנוסף, אענה על בעיות ושאלות הקשורות באבחנה של הפרעות קצב ושל סמפטומים הקשורים בהפרעות קצב, וכן בשאלות הנוגעות לקוצבי לב ודפיברילטור מושתל אוטומטי. אשתדל לתת מענה ספציפי לשאלות ככל שניתן אך התשובות בפורום אינן תחליף ליעוץ ובדיקה ע"י רופא המכיר ומטפל בחולה. הפורום יעסוק בבעיות הנוגעות במבוגרים בלבד.
1192 הודעות
1191 תשובות מומחה

מנהל פורום הפרעות קצב לב

01/03/2024 | 17:54 | מאת: עוזי

הדגמה פרהסטרלנית: טובה שרש האאורטה:20 ממ פתיחת Ao.V :22 ממ עליה שמאלית: 46 ממ אאורטה עולה: 30 ממ מחיצה בין חדרית: 9 ממ דופן אחורית: 9 ממ חדר שמאל סוף דיאסטולה: 55 ממ חדר שמאל סוף סיסטולה : 40 ממ הערות: מוצא חדר ימני פרהסטרלי לא הודגם הדגמה אפיקלית: טובה שטח על שמאל :25 סמר שטח על ימנית : 16 סמר עופי דפנות חדר שמאלי : תקין תפקוד איזורי של חדר שמאל :תקין חדר שמאלי: בגודל תקין תפקוד סיסטולי גלובלי של חדר שמאלי גבולי מקטע הפליטה מוערך ב 52 53 %. חדר ימני:בגודל תקין תפקוד חדר ימני:תקין שטח עליה ימנית:תקין שטח עליה שמאלית:מוגדל במידה קלה מסתמים:מאת,עדינים,ריאתי לא נראה תנועתיות מסתמים:תקינה בבדיקת הדופלר:זרימות תקינות על כל המסתמים. הודגמה אי ספיקה של מסתם או היצרות: לא לחץ דם ריאתי סיסטולי: לא ניתן להערכה לחץ בעליה הימנית לא ניתן להערכה תפקוד דיאסטולי :תקין הודגמה זרימה מיטרלית דיאסוטלית מערבולתית מוקדמת : כן ivrt = 66msec e/a =1.25 e-f =148 msec סבירות גבוהה כי לחץ סוף דיאסטולי מוגבר :לא תפליט פריקרדלי: לא הודגם ממצאים נוספים: וריד נבוב תחתון לא ניתן להדגמה ללא מעבר צבע הגבוה העליות קטעים של ביגמניה - כנראה פרוזדורית .

מה השאלה

01/03/2024 | 17:49 | מאת: נתן

מה הסיבה להיווצרות סידן בעורקי הלב ובפלאקים מסוידים, ואיך אפשר, אם זה אפשרי, להימנע מהיווצרות סידן.

השאלה לא בפורום הנכון

01/03/2024 | 17:44 | מאת: פיני

אני בן 58 מלפני כ 4 חודשים מרגיש יותר חולשה ויש הזעות ממאמץ פשוט. מה שלא היה בעבר. בדיקות דם תקינות בדיקת רופא תקינה הרופא המליץ שאעשה אקו לב לא עשיתי כבר 6 שנים. התעכבתי. מזה כשבוע חום לא מוסבר כ 38-38.3 מעלות. אין שיעול כאב גרון צינון שום תסמינים כאלה במקביל הדופק גבוה מאוד ביחס לרגיל כ 100-120 רוב הזמן ספירה WBC תקין CRP מוגבר 9.8 הנורמה 0-5 מונוציטים מעט גבוהים 14 לימפוציטים מעט נמוכים מבחינה אחוזית. הרופא אמר שרוב הסיכוי שזה איזה וירוס אבל לא ודאי, נחכה עוד כמה ימים ואם לא יחלוף נעמיק את הבירור. בכל מקרה יש לי בתחילת השבוע את התור לאקו לב. אשמח להכוונה 1. האם כדאי לעשות אקו לב בזמן מחלת חום או שזה פוגע באמינות הבדיקה? 2. אם בסיכוי נמוך מחלת החום היא מאנדוקרדיטיס, האם בדיקת אקו לב תעזור באבחון?

כדי לגשת לרופא ולספר לו על מחלת חום

01/03/2024 | 17:35 | מאת: רחמים

בבדיקת מיפוי נמצאו משקעי סידן מרובים. LM 106-LAD 896-LCX 158-RCA 1106 -PDA 147 -DIAGONAL 276 סה"כ 2689.מטופל תרופתי במדללי דם כולסטרול ושומנים בדם

השאלה לא בפורום הנכון

29/02/2024 | 16:45 | מאת: רונן

אני בן 57 , עודף משקל , לחץ דם ושומנים בדם אין סכרת . עשיתי אקו לב במאמץ שיצא כמעט תקין מלבד חשד לאיסכמיה קלה בדופן של הלב. אתמול ביצעתי סיטי עורקי הלב וזו התשובה שקיבלתי : הודגמה מערכת כלילית דומיננטית ימנית. קלציום סקור= 202 )אחוזון 85 לגילו( ללא היצרות. LEFT MAIN רבדים מסוידים גורמים להיצרות של עד 50% LAD רבדים מסוידים גורמים להיצרות של עד 50% D1 הדגמה תת מיטבית לא ניתן לשלול היצרות CX הדגמה תת מיטבית לא ניתן לשלול היצרות M1 ללא היצרות. RCA ללא היצרות. PDA, PLA פרנכימת הראות בשדות שנכללו בבדיקה תקינה, ללא ממצא פתולוגי. פלאורה ופריקרד תקינים. מדיאסטינום באזורים שנכללו בסריקה ללא עדות להגדלת בלוטות לימפה או גושים. * אאורטה טורקלית עולה מורחבת עד קוטר של 41 * 44 מ"מ להמשך מעקב. סיכום: קלציום סקור= 202 )אחוזון 85 לגילו( הודגמה מחלה טרשתית דופנית הגורמת להיצרות של עד 50% לא ניתן לשלול בהם היצרות. ,CX הדגמה תת מיטבית של עורקים מרגינליים ועורק CAD RADS=N אאורטה טורקלית עולה מורחבת עד קוטר של 41 * 44 מ"מ להמשך מעקב. ברצוני לדעת האם מדובר בממצאים חמורים שמחייבים צינתור ? או שמספיק בדרך כלל טיפול שמרני ? (יש לי תור רק בעוד שבוע לקרדיולוג) . אני מציין שאין לי ספטומים כלל , אני מרגיש בסדר גמור

השאלה לא בפורום הנכון. הפורום הוא בנושא של הפרעות קצב לב

29/02/2024 | 16:35 | מאת: יצחק

ברקע: בן 53. ללא מחלות לב במשפחה ואו טרשת עורקים. לצערי, באופן שאין לו הסבר, נסתם לי העורק של הכלייה הימנית RAS וכיום אני כארבעה חודשים לאחר השתלת תומכן/סטנט גרף 5.5 ממ קוטר של חב' בנטלי מצופה תרופה בעורק הכלייה עקב היצירות ועליית ל.ד. (אין לי בעיות קרדיליות, אקו לב במאמץ תקין, עורקים בצוואר פתוחים ו us עורקי כלייה מראה שאין היצירות חוזרת. מהירות בעורק "החולה" 150 למול 110 בבריא). לצערי, ל.ד יירד לאחר הפרוצדורה, אך חזר לעלות חודש אחרי, ולכן ממשיך ליטול דופלקס...וגם סטטור 10 מג למרות שהכולסטרול לא גבוה. בנוסף, נוטל אספירין ופלביקס, כרגע, למשך שנה, וחשש מאד גדול מדימומים במערכת העיכול/מוח. בדיעבד, חרף ההיצירות הקשה, ייתכן והייתי מוותר על הפרוצדורה שכן ל.ד שלי הינ מאוזן תרופתית, ועכשיו יצא שכרי בהפסדי שאני תלוי בכדורים נוגדי קרישה , עם סיכון עולה לדימומים ככל שחולף הזמן. תקן אותי אם אני טועה, כמדומני, תומכן בעורק כלייה צר יותר בקוטר מעורק כלילי, ובכל זאת, מאחר ולא מצאתי תשובות לשאלותיי, שואל מנסיונך במקרים דומים: 1. מה הסיכוי לסתימה/היצרות חוזרת של תומכן בגלל טרומבוס אם לא נוטלים נוגדי קרישה לעומת אם כן נוטלים? 2. האם לאחר שנה הסיכון בהפסקת אספירין בהדרגה, יום כן יום לא, בהכרח יכול להביא ריבאונד של היווצרות קרישי דם (קראתי מחקר שהסיכון בהפסקה עולה ב 40 אחוז)? 3. במנותק מעלות התרופה, מי מהתרופות אספירין או פלביקס עם פחות סכנת דימומים באיברי מטרה ככל שחולפות השנים? תודה נ.ב: לא יודע אם זה נכון, אבל ראיתי במקום שבגלל שקוטר עורק הכלייה צר יותר לעומת עורקים כלליים, הרי שהצורך בנטילה משולבת של אספירין ופלביקס קצרה יותר.

השאלה בפורום הלא נכון

29/02/2024 | 15:49 | מאת: שמואל

אני בן 64 נוטל תרופות לפני שנה ביצעתי אקו לב שלא מצא ממצא חריג השנה בקרתי אצל הקרדיולוג לביקורת וקבלתי לבצע אקו חוזר שעדיין לא בוצע האקו שנעשה השבוע איבחן את הדברים הבאים. חדר שמאלי אינו מורחב,דפנותיו בעובי תקין,היתכווצותו הגלובלית והאזורית תקינה. 60%LAVI ללא הפרעה דיאסטולית,לחץ מילוי אינו מוגבר E'SEPT 11 E\E 7 פרוזדור שמאלי אינו מורחב LAVI28ML\M2 חללי הלב תקינים מסתמים ניפתחים הייטב מסתם אאורטלי בעל שלושה עלים ,מעובה,דליפה אאורטלית קלה מסתם מיטרלי מעובה,שצניה קלה של העלה האחורי,דליפה מיטרלית קלהדליפה טריסקופידלית מינימלית IVCאינו מורחב,תמט נשימתי תקין לחץ ריאתי סיסטולי מוכרך כתקין[SPAP 26+RAP5=31 MM HG]לא הודגם נוזל פריקרדיאלי מפרצת במחיצה בין עלייתית אך ללא מעבר דרכה בבדיקת TTE שאלתי היא בעיניין המפרצת מהי משמעות מפרצת כזו? טריגר לפירפור? המפרצת אני מניח לא תעלם נכון? האם היא עלולה להתפוצץ לדמם קטלני? מבחינת קרישי דם יש לה תפקיד אפשרי בעיניין? כייצד להיתיחס לממצא זה? ואשמח לשמוע הערה על ממצאי המסתמים

הממצא לא יכול להיות טריגר לפרפור. לרוב ללא משמעות. נא לפנות לרופא המפנה בדיקה

29/02/2024 | 15:45 | מאת: יוסי

בן 51 סובל מסכרת סוג 2 והשמנת יתר ויתר שומנים בדם ביצעתי בדיקת אקו לב, בנוכחות טכנאית בלבד ללא רופא והפענוח הגיע שלא בנוכחותי יום אחרי: בדיקה קשה טכנית חדר שמאל תקין בגודלו, תיפקודו ועובי דפנותיו. 60% LVEF. פרוזדור שמאל מורחב קלות, שורש אאורטה ברוחב תקין, אאורטה העולה ברוחב תקין. מסתם אאורטלי בעל שלושה עלים, מבנה ותיפקוד תקינים של שאר מסתמי הלב. בדופלר: בהיעדר PI/TR לא ניתן לחשב לחץ ראתי אי ספיקה מטרלית מינימאלית תבנית מילוי חדר שמאל - 6 'e/E 0.8, A/E, תקינה פרוזדור ימין תקין (17 סמ"ר), חדר ימין תקין בגודלו ותיפקודו. 21 TAPSE IVC לא הודגם לא הבנתי מה לא תקין במסתם אורטלי בעל 3 עלים? האם יתכן שהכוונה היתה לומר שלמסתם המיטרלי יש 3 עלים וזה מה שלא תקין? כי עובדה שהעובדה הזאת צוינה במיוחד. ומה המשמעות של פרוזדור שמאל מורחב קלות ואי ספיקה מיטרלית מינימלית? והאם זה דורש טיפול?

השאלה לא בפורום הנכון

21/02/2024 | 08:56 | מאת: רועי

שלום, תוך כמה זמן מהפסקת מולטאק ניתן לקחת ריתמקס ? תודה

שוב שאלה לא במקום. באופו כללי מולטק מתפנה מהר, לכן אפשר להתחיל רופה אחרת אחרי הפסקה של כ-12 שעות. אבל זה באופן כללי. בשום פנים זאת לא ההמלצה. המלצה יש לקבל במרפאה אצל רופא

20/02/2024 | 14:59 | מאת: Gilat

שלום וברכה דר במהלך השנה האחרונה 2023 עשיתי אקו לב דופלר וגם אקו לב במאמץ שיצאו תקינים יחסית למעט דלף מזערי פיזיולוגי ולמעט פעימות מוקדמות בודדות מהחדרים באוקטובר לפני חמישה חודשים כמעט חליתי בקורונה וקיבלתי אותה ארבעה ימים לא קשים במיוחד למעט חום 38.5 וכאבים בחזה קצת. הקורונה עברה אחרי ארבעה ימים בידיוק והרגשתי מצויין. עכשיו חמישה חודשים אחרי אני עם פעימות מוקדמות עשיתי הולטר 24 שעות שיצא 0.3% ו nsvt של ארבע פעימות על דופק 60..... בגדול הלחצי דם שלי תקינים לגמרי והדופק נע תמיד בין 55 - 70 אני בת 45. מגיל 43 בערך התחילו לי העיניינים עם הפעימות מוקדמות .. מלחיץ שזה קורה יש ימים, לא כל יום, למשל שיש לי כל 3 דקות שתיים שלוש פעימות מוקדמות ברצף אני בדקתי והרגשתי... אקו לב במאמץ אחרון עשו לי ביוני 2023.. יצא תקין יחסית. תיארתי בתחילת המייל פה לפי התיאור שלי כדאי לעשות אקו לב במאמץ שוב ? הפחד שלי שהקורונה גרמה לפעימות המוקדמות ברצף להתגבר ... 🙏😔🙏😔 אשמח מאוד לדעתך. תבורך.

השאלה היא לרופא משפחה ו/או קרדיולוג. פעימות מוקדמות לרוב לא הפרעת קצב מסוכנת. אבל יש מקום לבירור במקרים מסוימים

18/02/2024 | 12:52 | מאת: אורי

שלום דוקטור, בן 37, סך הכל בריא. אני סובל מפעימות מוקדמות חדריות במשך כ 8 שנים. עשיתי כבר 3 פעמים הולטר, פעמיים יצא פעימות בשכיחות פחות מ 2% ובאחת הפעמים התגלו PVCS בכמות של 6%. אקו לב וארגומטריה תקינים. הפעמיות יכולות להופיע מספר שעות ברצף או מספר ימים ברצף ואז להעלם לגמרי לכמה שבועות ושוב זה חוזר. כשהפעימות מופיעות זה מאוד מאוד מאוד מפריע לי ומשתק אותי עד שזה עובר. כרגע לא נוטל שום תרופה, הקרדיולוג אמר לי שאין מה לעשות עם זה. שתי שאלות: 1. האם יש בכל זאת משהו שניתן לעשות? כי איכות החיים שלי נפגעת באופן מאוד משמעותי בגלל התופעה הזאת. 2. יש לי גם שריר בין שכמה שמאל לעמוד השדרה שתפוס כרונית במשך שנים והבנתי שהשריר אולי לוחץ על עצבים שגורמים לפלפיטציות, האם זה יתכן? תודה מראש.

פעימות מוקדמת זאת הפרעת קצב ברוב המקרים לא מסוכנת ולא דורשת טיפול. אמירה "אין מה לעשות עם זה" לא מדויקת. יש גישות שונות לטיפול בהפרעות קצב האלו, אבל ברוב המקרים אין צורך לכך. תמיד אפשר לדון על הז עם מומחה לנושא. לגבי כאב בשריר- אין שום קשר בין הדברים

14/02/2024 | 01:00 | מאת: דני

שלום כבר תקופה שיש לי כאבים פועמים ודוקרים בחזה כמה שניות ברגע שאני קם מהמיטה או מהאסלה בשירותים הכאב כמו לחץ כזה כיאילו הלב מתקשה להזרים דם ויש גם פעימות חזקות באותו רגע עד שזה עובר אקו תקין אבל זה ממש מפריע לי ומרגיש שמחמיר עם הזמן יש דרך שניתן לבדוק ולשלול משהו לבבי?

כאב שאתה מתאר לא ממש "נשמע" ממקור לבבי, אבל אני רוצה להיות ברור לגבמרי. זה לא מרפאה יועצת. לא יכול לתת תשובה חד משמעית- יש לפנות לרופא

11/02/2024 | 23:50 | מאת: מאי

ערב טוב דוקטור רציתי לדעת מה ההבדל בין ilr לבין מכשיר מסוג רביל אולי אני לא מאייתת את השם במדויק זה שם שנמסר לי בעל פה על ידי רופא בתום כנס לאחר שסיפרתי לו שאני צריכה לעבור השלת ilr לאחר צנתור לב לסגירת pfo שטרם נסגר וכנראה גם לא יסגר נותר דלף בינוני הושתלה מטרייה מסוג אמפלצר לאחר הצנתור התחילו אירועים של טרום עילפון ועליית לחצי דם ודופק הייתי עם הולטר לחודש שהראה פעם אחת פרפור בסימן שאלה קרדיולוג אחד אמר שזה פרפור השני לא לכן הומלץ להשתיל ilr עברו מאז כמעט שנתיים טרם הושתל עקב אירועים רפואיים נוספים שהיו לי בשנתיים האחרונות נוטלת קרדילוק 1.25 פעמיים ביום בחודש האחרון עברתי ליטול קרדילוק רק בבוקר במינון 1.25 לאחר שבועיים היו לי שוב מספר אירועים של עליית דופק ותחושה של טרום עילפון חזרתי לקחת פעמיים ביום וזה התייצב כרגע שוב חזרתי לאחד ביום ונכון לכרגע זה בסדר מה המלצתך ? מה בעצם ההבדל בין רביל לilr בעצם כל הבירור וההשתלה הינה בשביל להחליט האם עליי לקחת אלקוויס בנוסף לאספירין שאני לוקחת באופן קבוע תודה רבה על המענה

ILR זה Implantable loop recorder - מכשיר לניטור קצב זעיר שמשתילים תת-עורית. הוא מנטר קצב הלב קבוע, בטריה מספיקה לכ-3 שנים. יש סוגים שונים. אחד מהם -Reveal - מכשיר של חברת Medtronic. ההתוויות להשתלה שונות כאשר ישנו חשד להפרעות קצב או הולכה חשמלית בלב. החלטה על השתלת המכשיר מתקבלת ביעוץ מסודר, לא בפורום

08/02/2024 | 09:38 | מאת: שמואל כהן

שלום ד"ר גיל 58 חולה מורכב סובל מיnf1 לפני חודש עברתי שוב צינתור לב תיפלו עם 2סתנדים נוספים ירגע יש 4 סנתדים לפני שבוע עברתי אוותר לב זה מה נכתב קצב לב מינימלי 50קצב לב מקסימלי 166 הפרעות קצב חשאיותpvc s39בודדים פיזור הומוגני הפרעות קצב על חשאיות pac s 75בודדים ביזור הומוגני צמד אחד שלישיה אחד לחץ דם לא מאוזן 160 על 100 יועד חיבור טיפול קראתי חוזר לרוץ צינתור מוח חוזר מעכב של סגירת מיפררצת דוקטור אפשר אדבר לגבי אולטרה לב בבקשה

1. מזכיר שזה פורום להפרעות בקצב לב 2. לא הבנתי מההשאלה

11/02/2024 | 12:17 | מאת: שמואל כהן

שלום דקטור בקשר ל בדיקה של אולטר אסבר עם אפשר פינוח הפרעות קצב קצב לב מינימלי 50 קצב לב מקסימלי 166 הפרעות קצב חדריות PVC/S 39 בודדים בפיזורהומוגני צמד אחד הפרעות קצב על חדריות PAC/S 75

הפורום זה לא מקום לפיענוח. ממליץ לפנות לרופה המפנה לבדיקה

05/02/2024 | 16:06 | מאת: נתי

בצעתי הולטר לב 24 שעות. בריא בד"כ. ההולטר בוצע עקב פלפיטציות. קצב בסיסי : קצב סינוס מהירות ממוצעת : 84 פעימות לדקה מהירות מינימלית : 64 פעימות לדקה  מהירות מקסימלית : 139 פעימות לדקה סה"כ אירועי פאוזה :  הארוך ביותר :  סה"כ אירועי ברדיקרדיה : 0  הארוך ביותר : סה"כ אירועי טכיקרדיה : 484 הארוך ביותר : 324 פעימות    אירועים ממקור חדרי לא נצפו. אירועים ממקור על חדרי נצפה APC   בודד במשך הבדיקה.  הפרעות הולכה לא נצפו.  שינויים משמעותיים בקטע ST לא נצפו. סיכום והערות קצב סינוס. מהירות מינימלית 64 פעימות לדקה, מהירות מקסימלית 139 פעימות לדקה וממוצע 84 פעימות לדקה . בשעות היום נצפו קטעים קצרים של סינוס טכיקרדיה עד למהירות מקסימלית של 144 פעימות לדקה. APC's  בודד.    רציתי לדעת מה זה אומר הארועי טכיקרדיה המרובים שהיו? מסוכן? מצריך טיפול? כמו כן, לא הבנתי מה זה אומר בעצם שהיו 484 אירועים - האם זה אומר שבמשך היממה 484 פעמים הדופק קפץ? וכשכתוב שהארוך ביותר היה 324 פעימות - זה אומר שהיה 324 פעימות בדקה?? כל פעם שהדופק עולה מעבר ל 100 נספר כאירוע טכיקרדיה? גם אם עשיתי אז פעילות גופנית?

אני מציע לפנות לרופא המפנה לבדיקה

05/02/2024 | 16:23 | מאת: נתי

ברור שאפנה לרופא. יש לי תור לבדיקה אצלו. רק שבינתיים אני קצת בלחץ ורציתי לקבל הסבר על משמעות הבדיקה

הפורום הזה הוא לשאלות כלליות. לא ניתן לתת הסברים ופיענוחים של בדיקות כאן.

04/02/2024 | 12:38 | מאת: אדווה

האם באופן כללי מותר לקחת מטרופולול מינון נמוך למצבי NSVT שקורים כל חודש בזמן ווסת ? אקו לב במאמץ מלפני שבעה חודשים יצא תקין למעט icrbbb ו3 פעימות מוקדמות בזמני ווסת כל חודש אולי בגלל איבוד דם יש לי nsvt קבוע כל יום בזמן הווסת וזה מפחיד מאוד עד כדי פחד מדום לב. בדיקות לב שעשיתי כולל הולטר יצאו לי בסדר יצא לי בהולטר nsvt בן 3 פעימות על דופק לא גבוה מאוד מלחיץ אותי המצב הזה שכל ווסת יש לי nsvt נמשך לארבעה שניות . אתמול בלילה היה לי גם ואני בזמן ווסת 😔 אני בחורה רזה ואין לי גם כולסטרול. מה שכן יש המוגלובין מעט נמוך 11.5 ופריטין 16 אז לכן חשבתי.. האם אנמיה יכולה לגרום ל nsvt כל ווסת כל חודש קבוע ? אנמיה יכולה לגרום לדום לב גם אגב?

1. איך את יודעת שי לך NSVT כל ווסת? 2. NSVT זה לא גורם סיכון לדוםפ לב אם מדובר בבן אדם בריא 3. עניין של טיפול ל-NSVT נדון ביעוץ מסודר 4. אנמיה לא גורמת ל-NSVT 5. אנמיה ז לא גורם ישיר לדום לב

01/02/2024 | 11:31 | מאת: ולנטינה

שלום הופנתי להולטר לב עקב דפיקות לב מורגשות, יצא לי על חדריות 454 דופק מינימלי 53 מקסימלי 123.. כשעשיתי את הבדיקה לא הרגשתי כמעט בכלל דפיקות היה רגוע ביומיים האלה ואחרי כן יש יותר.. מה עושים עם זה והאם אפשר לשתות רטלין עם זה?

אני מניח שמדובר בפעימות מוקדמות עליתיות. אם כך- ממצא חסר משמעות. אל בלי לראות בדיקה שלמה לא יכול לתת תשובה חד משמעית. לגבי "מה לעשות עם זה"- שאלה לרופא שהפנה לבדיקה. לרוב לא עושים עם זה כלום- אך שוב, לא יכול לענות. מבחינת טיפול ברטלין- נא לפנות לרופא

31/01/2024 | 10:32 | מאת: משה

שלום עברתי בירור מקיף וכל הבדיקות תקינות הרבה פעמים קצב הלב שלי עולה למאה עד מאה שלושים ויותר לא תמיד אבל זה קורה ! גם באק"ג הקצב היה מהיר וההאבחנה הייתה סינוס טכיקרדיה ! הולטר לב גם היה תקין בגדול למעט פעימות מוקדמות שהבנתי שלרוב אין חסרות משמעות ! ועוד הפרעת הולכה קלה וונקבאך שהבנתי שגם היא חסרת משמעות ! יש לך כיווון השערה מדוע קצב הלב עולה ככה ? הבדיקות תקינות מה יכול לגרום מה הסיבות ? שקצב הלב עולה ?

יש אנשים אצלם קצב עולה יותר מה"רגיל". לרוב זה לא דורש טיפול. יש מקרים נדירים שכן מטפלים במצב

30/01/2024 | 13:28 | מאת: דוד

שלום רב , בן 43 עם מחלת רקע של ל.ד ,עודף משקל עברתי התקף SVT לראשונה בחיי שאובחן על ידי מד"א עם דופק 200 האם מומלץ לעשות אבלציה או להמתין ? מה הסכנה מsvt ? ישנה הגבלה בטיסות ? כושר גופני ?

קודם כל SVT - זאת לא הפרעת קצב יחידה - זה שם של קבוצה של הפרעות קצב שונות. כמובן כל הפרעת קצב היא שונה מאחרת, כולל סיכונים, טיפול וכו'. לרוב הפרעות קצב מסוג SVT לא מסוכנות. לגבי אבלציה - ההחלטה היא ביחד עם רופא. כל מקרה לגופו. אבלציה זה טיפול יעיל ואם סיכון נמוך. אין הגבלות קשורות ל-SVT

28/01/2024 | 12:41 | מאת: יוסי

בתקופה האחרונה יש לי הרבה פעימות מוקדמות. אני חש כשזה קורה. הפעימות החלו כחודש או חודשיים לאחר שהתחלתי לקחת כדור טמסולוסין עבור ערמונית מוגדלת. האם עשוי להיות קשר בין לקיחת הכדור לפעימה המוקדמת? קראתי בגוגל שכדור זה עשוי לגרום להפרעות קצב.

פעימות מוקדמות יכולות להיות שונות ושני לא יודע במה מדובר במקרה שלך. טמסולוסין לא גורם לםעימות מוקדמות

25/01/2024 | 17:18 | מאת: דניאל

שלום רב הבן שלנו, נער בן 16, עם 40 אחוז פעימות מוקדמות, קרדיולוג ממליץ התחלה מידית של קרדילוק. ואנחנו מעדיפים לחכות לmri ולעשות צריבה במידת הצורך. הנער א-סימפטומטי, פעיל פזית ובריא, מה הבהילות להתחיל עם טיפול תרופתי?

אין דחיפות לדעתי, אך אני לא יכול לתת המלצות טיפוליות בפורום. מאוד ממליץ לדבר עם הרופא המפנה לבדיקה. יש לקחת בחשבון כלל הנתונים. MRI בהחלט במקום. לגבי טיפול המתאים - ההחלטה רק ביעוץ מסודר עם מומחה להפרעות קצב בילדים

בן 29 אני עושה הליכה פעם - פעמיים בשבוע במשך 40 דק' במכשיר הליכה בקצב קבוע של 6 קמ"ש ללא שיפוע. אחרי 10 דק' הדופק מגיע ל 150 אחרי 20 דק' הדופק מגיע ל 160 אחרי 30 דק' הדופק מגיע ל 170 כמה דק' לפני 40 דק' מתחילת ההליכה אני מוריד את המהירות בהדרגה וגם הדופק כמובן מתחיל לרדת בהדרגה, ויורד מהמכשיר. לאחר ההליכה אני נח חצי שעה (בישיבה). כשאני מתיישב הדופק הוא 108. לאחר 5 דק' מנוחה עדיין 108. לאחר 10 דק' מנוחה עדיין 108. לאחר 15 דק' מנוחה יורד ל 104. לאחר 20 דק' מנוחה יורד ל 100 לאחר 25 דק' מנוחה יורד ל 96 אחרי חצי שעה מנוחה עדיין 96 (דופק מנוחה רגיל אצלי הוא בין 72 ל 88) האם קצב ההתאוששות לא איטי מדי? האם זה מראה על איזושהי בעיה בלב? (קראתי פעם שדופק התאוששות לאחר 5 דקות מהפסקת הפעילות אמור לרדת מתחת ל 100) אציין שלפני מספר חודשים עשיתי בדיקת ארגומטריה שיצאה תקינה, אך כושר גופני בינוני: המאמץ הופסק אחרי: 05:50 דק' בעומס של 7.00 METS בשלב 2

קצב ירידה של דופק אחרי מאמאץ מושפה ע"י הרבה גורמים. לא רואה בעיה אמיתית בקצבים שתיארת.

24/01/2024 | 21:43 | מאת: גיל

שלום אני בן 55 עם בעיה במערכת העיכול כבר כמה שנים. ירדתי מאוד במשקל ל 46 קג על גובה 1.79 בחצי השנה האחרונה סוף סוף התייצבתי ואף התחלתי לעלות לאט מאוד עליתי 2 קג בחצי שנה. כמעט ולא פעיל גופנית בגלל פציעה בירך. רוב היום יושב או הולך קצת. לפי השעון של אפל הדופק שלי בשגרה בשנה האחרונה הוא בלילה 57 ובממוצע של כל היום 69. לפני שבועיים היתה לי שיחה עם איזה שכן טיפוס כמעט אלים. הוא צעק וכו' והתוכחנו כשעה שלמה. היייתי נרגש כשעתיים אבל אחכ חלפה ההתרגשות ומאז אני רגוע וכבר לא חושב על זה. הבעיה שמאז קרה אצלי שינוי חד בדופק שלא חולף והוא הפך למהיר יותר. במדידה הדופק בלילה 63 במקום 57 בדכ ובממוצע של כל היום 82 במקום 69. כשאני עומד עד לפני שבועיים היה דופק בערך 75 בעמידה וכעת בערך 90-95 לפעמים אפילו 100. אק"ג אתמול תקין ללא שיניים או הפרעות קצב. ספירת דם וכימיה וCRP תקינים אחת הבעיות עם הדופק המהיר היא שזה גורם לי לירידת משקל. עליה של כ 13 נקודות דופק ביממה מעלה את התצרוכת הקלורית בכ 250 קלוריות ביום וזה מאוד בעייתי עבורי כי אין לי יכולת להכניס עוד 250 קלוריות בגלל בעיות בוושט ובקיבה. כתוצאה מכך התחלתי לרדת במשקל וזה לא טוב. עברו שבועיים. מה אפשר לעשות כדי שהדופק יחזור חזרה למה שהיה קודם? מה יכולה להיות הסיבה לכך שזהוא נתקע על גבוה יותר? אני כבר מזמן אחרי הויכוח עם השכן ורגוע וכבר לא עסוק בזה. זה היה נקודתי לאותו היום תודה רבה

1. דופק משתנה לכל בן אדם בריא. השינויים שתיארת במסגרת נורמלית לחלוטין. 2. שעון דופק לדעתי- מיותר במקרה שלך

24/01/2024 | 17:24 | מאת: Linoy

בינואר 2023 עשיתי אקו לב דופלר שיצא תקין ביולי 2023 עשיתי אקו לב במאמץ שיצא תקין למעט ICRBBB הולטר לב דצמבר 2023 יצא nsvt שלוש פעימות ו 21 פעימות מוקדמות בודדות מהפרוזדורים . חדרים יצאו 5 בודדים. בגדול עשיתי הערכה מקיפה ללב אני פוחדת מאוד מדום לב בגלל כל הפירסומים המלחיצים על עלייה בזה זה מטריף אותי לחלוטין 😢 לדעתך כדאי לעשות אקו לב במאמץ שוב באופן פרטי כי הרופאים לא רוצים לתת כי האחרון היה לפני 6 חודשים שלטענתם יצא תקין לגמרי. אני לוקחת חצי קלונקס בלילות של חרדה ויטמינים לוקחת גם השאלה לדעתך מצבי סביר ביחס לבריאות הלב? אני לא מעשנת. לא שותה. אין כולסטרול. רזה. בזמני חרדה קשים ולחץ אז יש לי פעימות מוקדמות ואני מרגישה אותן פחד מטורף !!! 😢 פעימות מוקדמות כולל nsvt מניסיונך כקרדיולוג נתקלת באנשים שיש להם את זה שנים וחיים בלי תרופות גם עם לב בריא מבנית ? האם יש לאנשים עם לב תקין מבחינה מבנית מצב של nsvt פעמיים בחודש לפחות ? בעיקרון מה שמפחיד אותי והחשש מדום לב זה בגלל שיש לי מדי פעם nsvt ככה כבר יותר משנתיים ולדעתי זה קורה לפחות פעמיים שלוש בחודש של 3-4 פעימות nsvt הדופק שלי בדרך כלל גם בזמני פעימות מוקדמות נמוך תמיד נע בין 55-65 🙏🙏🙏

תשובות כן וכן. גם בלב תקין יכולות להיות הפרעות קצב כאלו. ויש לא מעט אנשים שלא מקבלים טיפול לזה

23/01/2024 | 09:46 | מאת: אבי

שלום רב, בן 43 לאחר התקף ראשון של דופק גבוה 220 אשר אובחן כהפרעת קצב svt קבלתי זריקה אשר החזירה את הדופק לסינוס -על ישי מד א ברקע ל.ד גבוה מטופל ומאוזן עודף משקל -125 קג גובה 1.76 לא מעשן נשלחתי לבצע אקו ואשמח בעזרה בפענוח : אאורטה עולה : 34 ממ שורש האוארטה : 35 ממ רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה : 35 ממ עובי המחיצה הבין חדריות : 11 ממ פרוזדור שמאלי (ant-post) 41 ממ שטח פרוזדור שמאלי (v-c-4): 21 סמ ר רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 53 ממ עובי דופן אחורית 11 ממ מסטם מיטראלי : תקין מסטם אאורטלי: תלת עלי,תקין מסתם טריקוספידלי: תקין , הודגמה דליםה טריוויאלית לסיכום : חדר שמאל בגודל תקין,דפנותיו בעובי תקין תפקוד סיסטולי גלובלי תקין של חדר שמאל ללא הפרעת ברלקסציה חדר ימין בגודל תקין,תפקודו תקין עלייה שמאלית מורחבת במידה קלה המסתמים במבנה ומפתח תקין. ללא מפל לחצים משמעותי על פני המסתמים לא הודגם מעבר צבע שרך המחיצה הבינעלייתית ivc ברוחב תקין , עובר תמט באינספיריום ללא נוזל פריקדיאלי לחץ ריאתי תקין מה פירוש הממצא עלייה שמאלית מורחבת במידה קלה ? האם זה הסיבה להפרעת הקצב שהייתה svt? האם הבדיקה תקינה ? כמו כן האם בעקבות התקף svt בודד כדאי לבצע אבלציה או לחכות ? תודה

כל השאלות הן לא במקום. זנ ליעוץ עם רופא באופן מסודר. בקצרה הרחבה של עליה שמאלית זאת הרחבה של עליה. SVT - ישנם סוגים שונים והאבחנה של SVT שנעשת לך- לא אטמרת לי הרבה, לכן גם אני לא יכול לענות על השאלה האם יש קשר להרחבת העליה (יש חלק מהפרעות קצב שכן יכול הליות קשר, יש חלק גדול שלא). לגבי אבלציה - גם נוש לדיון עם רופא מומחה בהפרעות קצב

22/01/2024 | 00:08 | מאת: שי

שלום ד"ר, אמי עשתה הולטר לב ולהלן התוצאות: (אמ עברה צינתור אבחוני והושל לה סטנט לפני כ3 שנים) משך הבדיקה: 21.5 שעות קצב לב מינימלי 59 קצב לב מקסימלי 98 ממוצע 74 הפרעות קצב חדריות - PVC'S - 1865 (1.9 מסך כל הפעימות) בפזור כמעט שווה עם זוג אחד הפרעות קצב עלי - חדריות PAC'S - 8 הפרעות הולכה - לא שינוי ST - לא הערות: לא ידוע על תלונות בזמן בדיקה נשמח להבין מה מצב אימי ומה צריך לעשות עם התוצאה הזו תודה!

ישנם הפרעות קצב לב. לפי תיאור - לא "קשות", אך המשמעות היא שונה בין מקרה ומקרה וזה דורש המשך דיון עם הרופא שהפנה לבדיקה

21/01/2024 | 17:48 | מאת: שמוליק

אני בן 59 עשיתי אקו לב ורשום ef=55%, עלייה שמאלית בנפח 21סמ"ק) ושאר הפרמטרים normal. תוצאת הפענוח הכוללת normal. E/A=1 האם ה ef תקין ומה המדדים? והפרמטר של 21 סמ"ק. האם ef יורד עם הגיל?

הפורום הוא של הפרעות קצב לב

21/01/2024 | 16:32 | מאת: איציק

בן 49 ללא מחלות רקע בסיטי עורקי הלב נכתב: מערכת דומיננטית ימנית ערכי סידן: לא נצפתה הסתיידות בעורקים הכליליים מבנה הלב והחללים תקין, לא מודגמים פגמי פרפוזיה בשריר הלב האאורטה העולה 30 מ"מ יש מפה של עורקי הלב, עם שמות באנגלית של 4 עורקי הלב ולידם כתוב "תקין ללא הצרות" (ליד כל אחד מהם כתוב לאחר מכן סוגריים מספרים ואותיות באנגלית) אם אני מבין נכון הכוונה למקטעים של העורקים, כך שהתקין וללא הצרות מתייחס להכל? למטה כתוב: אין מחלה כלילית משמעותית המלצות: הבדיקה תקינה, מומלץ המשך מעקב רופא משפחה. 1. מה הכוונה "אין מחלה כלילית משמעותית", האם יש משהו אבל לא משמעותי? 2. אם כתוב "תקין, אין הצרות" וכן שאין הסתיידות, זה אומר שהעורקים ללא כל טרשת ושומנים אפילו לא ברמה הנמוכה ביותר? כלומר עורקים תקינים כמו בגיל צעיר? 3. האאורטה עולה 30 מ"מ זה תקין לגמרי? 4. מערכת דומיננטית ימנית זה המצב נורמלי?

הפורום הוא להפרעות קצב לב

21/01/2024 | 16:27 | מאת: ראובן

בן 47 ללא מחלות רקע ידועות. בסיכום נרשם: מסתם מיטרלי: תקין מסתם אאורטלי: תקין מסתם טריקוספידלי: אי ספיקה מינימלית מסתם פולמנרי: אי ספיקה מינימלית NORMAL LEFT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION,EF≈58% NORMAL RIGHT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION MINIMAL TRICUSPID REGURGITATION,TIG = 28 mmHg MINIMAL PERICARDIAL EFFUSION האם הבדיקה תקינה? האם אי ספיקה מינימלית במסתמים מצביע על בעיה כלשהי? זה דורש בירור? דורש מעקב? ומה זה ה- SYSTOLIC FUNCTION,EF≈58%? באקו קודם (ב2016) זה היה 60-65%. זה מעיד על משהו? על החמרה? קצת מוזר לי שבאקו קודם שבוצע בשנת 2016 עובי המחיצה היה 13, וכעת עובי המחיצה 11, האם יכול להיות שחל שיפור או שזה עניין של הבודק וזה לא מדויק? (כ"כ באקו ב2016 היה כתוב גם על המסתם הטריקוספידלי אי ספיקה מינימלית) והאם יש בסיכום התייחסות למשהו שקשור או שולל יתר לח"ד ריאתי?

יש לפנות לרופא שהפנה לבדיקה

21/01/2024 | 08:47 | מאת: שאולי

בוקר טוב בן 19 מעשן 3 שנים כבר שנה רצופה שאני מרגיש שהדופק שלי משתולל לי , זה מתחיל משוםמקום משהו פתאומי שהולך ובא ויכול לקראות בכל ממב אבל בעיקר קורא לי במנוחה , אני שוכב רגיל במיטה הדופק בסדר ואז פתאום הוא משתנה אני מרגיש אותו ניהיה לי מהיר ועוד שניה יוצא לי מהגרון , ככה כבר שנה , הייתי במיון בגלל זה כמה פעמים וכל פעם אקג יוצא תקין אז הרופאים אומרים שאין בעיה ונתנו לי הולטר לב ל24 שעות והמקסימום יצא לי 166 , כאילו הרופאים לא עולים על הבעיה כי זה מגיע בהתקפים כאלה , כבר שנה רצוף סובל מזה , לפני זה לא היה לי בחיים משהו כזה זה התחיל בבוקר אחד פתאופ משום מקום ושזה קרה לי פעם ראשונה לא הבנתי מה קורה לי ונלחצתי אבל היום כבר רגיל לזה ומתעלם מזה הלב שלי משתולל לי ואני מתעלם וממשיך רגיל בידיעה שזה לא תקין . מה דעתך תודה דוקטור

יש להתעמק בבירוא. ממליץ לפנות לקרדיולוג מומחה בהפרעות קצב

20/01/2024 | 18:39 | מאת: מושון

שלום מתי צריך לעשות אבלציה ? שיש קצב ממש מהיר בלב ? שיש פרפור פרוזדורים ? מה זה הפעולה הזאת איך זה מטפל בהפרעות קצב בלב שיש ?

כל מקרה לגופו ונדון בין רופא למטופל.

20/01/2024 | 18:28 | מאת: מושינו

שלום אני לוקח קלונקס כמה שנים זה התחיל בגלל חרדות ואז בגלל הסתגלות לתרופה כעת אני יורד מהתרופה האם התרופה הזאת יכולה או עושה בעיות ללב ? כמו הפרעות קצב ? קצב איטי או קצב מהיר ? או הפרעות הולכה ? מה דעתך ?

תופעות לוואי קריאליות נדירות מאוד

18/01/2024 | 23:28 | מאת: שרה

ד"ר נכבד, 75. נוטלת קרדילוק 1.25 בבוקר. בעבר היו הפרעות קצב SVT. בוצע אבלציה ב-2016. בהנחיות לאיסוף שתן לקטקולמינים ומטנרפינים (בירור יתר לחץ דם), יש להפסיק למשך 72 שעות לפני האיסוף תרופות מקבוצת חוסמי ביתא! להבנתי, קרדילוק אחד מהם... אני דוחה את הבדיקה החשובה כבר הרבה זמן מחשש להפסיק את הקרדילוק למשך 3 ימים+1 יום האיסוף... שלא יקרה חלילה ריבאונד של הפרעת קצב. מה נכון לי לעשות? תודה

בגדול לא מבין מה הסיבה לטיפול בקרדילוק. בפרט- יש ליתחיעץ עם רופא

17/01/2024 | 16:38 | מאת: גלי

שלום רב, עשיתי אתמול בדיקת אקג. האם תקין? P (ms) = 86 PR (ms) = 136 QRS (ms) = 88 QT (ms) = 314 QT cB ( ms) = 393 P Axis = 104 QRS Axis = -116 T Axis = 90 R-R (ms) = 638 במיוחד הטריד אותי הציר QRS שיצא מינוס 116. הבנתי שתקין מוגדר בין 30°- ל-90°+ ואצלי זה לא בטווח הזה. מה זה אומר?

הפורום הוא לא מקום לפיענוחים של בדיקות נא לבנות לרופא המפנה לבדיקה

15/01/2024 | 19:18 | מאת: חוי

שלום רב, בת 30, לפני חודשיים עשיתי כמה בדיקות של הלב עקב פלפיטציות: הולטר ליומיים, ארגומטריה, אקו דופלר, אקג. כולן יצאו תקינות. נבדקתי אצל קרדיולוג שאמר שהכל תקין. בימים האחרונים התחילה לי תופעה חדשה שלא הייתה לפני חודשיים כאשר ביצעתי את הבדיקות: הרבה פעמים במהלך היום אני מרגישה את הלב קופץ כזה ומזנק וכאילו מחסיר פעימה, כמו שמרגישים כשנבהלים מאד לרגע. אבל זה קורה לא כשאני נבהלת, אלא סתם ככה כל הזמן מדי פעם יש לי את ההרגשה הזו. אציין שאני סובלת מחרדות. האם זה מה שנקרא "פעימות מוקדמות" או שזוהי תופעה אחרת? האם יש צורך לחזור על הולטר או על בדיקות נוספות בעקבות ההרגשה החדשה הזו כדי לוודא שלא התפתחה הפרעת קצב? האם להתעלם מזה ולהניח שזה בעקבות החרדות? זה לא מסוכן?

ההרגשה כן מתאימה לפעימות מוקדמות. אני כן ממליץ לחזור לבדיקות מכוון שהתלונות הן חדשות- לא דומות לאלו שהיו קודם.

15/01/2024 | 15:12 | מאת: אמיר

שלום ד"ר אני בן 29 כרגע לא מתאמן ולא מעשן אני אדם חרדתי שנוטל כדורים(ויפאקס) לחרדה ומתחתן עוד שבוע בעקבות כך ב31.12.21 עשיתי בירור אצל קרדיולוג הוא עשה לי אקג ארגונומטריה ואקו לב והכול יצא תקין רק שאני לא כל כך בכושר. אישתי כבר כמה ימים עם קורונה ואתמול 10.1.24 בערב התחלתי להרגיש ממש לא טוב וזה הלחיץ אותי עשיתי בדיקה ואני שלילי ופה השאלה שלי נכנסתי ללחץ וקפצה לי התראה בשעון apple watch שהדופק שלי במנוחה במשך 10 דקות היה 120 ביום יום לאורך שנים הדופק שלי במנוחה בממוצע הוא 70 בבקשה תגיד לי מה לעשות כי קרדיולוג יש רק עוד חצי שנה בקופה ואני רוצה להוריד את הלחץ לפני החתונה קובץ אק״ג שעשו לי יום אחרי בבוקר שגם הייתי בלחץ שיראו משהו האם יש הפרעת קצב קטלנית שיכולה לגרום להתקף לב או דום לב או דום לב בשינה זה קישורים אם תוכל להעתיק אותם כמו קישור לאינטרנט ותראה את התמונה של האק״ג אני אשמח אני חרד מאוד https://did.li/tJoIw https://postimg.cc/67Btf5TW

ראה תגובתי לפנייתך הקודמת

14/01/2024 | 21:25 | מאת: David

שלום ד״ר , עברתי אבלצייה בשנת 2014 עקב בעיות של wpw והרבה התקפי svt . האבלצייה נקבע כמוצלחת ולא היה לי יותר אירועי svt כבר 10 שנים . 1. מה הסיכוי שיחזור לי הבעיה של ה-wpw 2. האם כדאי לי לעשות פעילות גופנית? 3. מה הסיכוי שלי לקבל התקף לב יש לציין שאני לא מעשן ולא שותה הרבה פעמיים בחודש. אשמח לתשובה ד״ר תודה

אבלציה מוצלחת מחזירה את הלב שלך למצב תקין. וזאת התשובה לכל שאלותך. סיכוי שזה יחזור מינימלי. כעבור 10 שנין שואף ל-0 אין שום מניעה מבחינה זאת (וגם לא היה לפני האבלציה) לפעילות גופנית מכל סוג. סיכון להתקף לב אצלך - אותו סיכון לכל בן אדם אחר במצבך, עם גורמי סיכון שלך וכו'.

14/01/2024 | 12:27 | מאת: אביב

שלום ד"ר אני בן 29 כרגע לא מתאמן ולא מעשן אני אדם חרדתי שנוטל כדורים(ויפאקס) לחרדה ומתחתן עוד שבוע בעקבות כך ב31.12.21 עשיתי בירור אצל קרדיולוג הוא עשה לי אקג ארגונומטריה ואקו לב והכול יצא תקין רק שאני לא כל כך בכושר. אישתי כבר כמה ימים עם קורונה ואתמול 10.1.24 בערב התחלתי להרגיש ממש לא טוב וזה הלחיץ אותי עשיתי בדיקה ואני שלילי ופה השאלה שלי נכנסתי ללחץ וקפצה לי התראה בשעון apple watch שהדופק שלי במנוחה במשך 10 דקות היה 120 אני רק אגיד שאין לי שום בעיות לב ולא במשפחה וברגיל וביום יום לאורך שנים הדופק שלי במנוחה בממוצע הוא 70 השאלה שלי האם האק״ג ששלחתי לך לא תקין? יש שם הפרעת קצב שתגרום להתקף לב או דום לב או רק הדופק גבוה שם בגלל החרדה אנא בבקשה תגיד לי מה לעשות כי קרדיולוג יש רק עוד חצי שנה בקופה ואני רוצה להוריד את הלחץ לפני החתונה קובץ אק״ג שעשו לי יום אחרי בבוקר שגם הייתי בלחץ שיראו משהו: https://postimg.cc/67Btf5TW

לדופק 120 במנוחה יכלים להיות סיבות שונות כולל עליה בדופק כאשר קצב תקין מואץ. חשוב לציין קצב שנרשם ב-Apple watch לא תמיד מדויק. לא יכול לראות קובץ שאתה שולח. בכל מקרה, אם יש ספיקות מציע לפנות לרופא. ומזל טוב

10/01/2024 | 04:09 | מאת: יוסף

שלום אני בן 25 . לפני כחצי שנה עשיתי בעקבות תחושה של פעימה מוקדמת אק״ג, אקו לב, מאמץ, הולטר 12 לידים כולם תקינים לחלוטין (חוץ מהולטר שנמצאו 10 פעימות בודדות ביממה מוקדמות ממקור חדרי) כעת חוויתי קורונה . 5 ימים של חום כאבי גרון ושרירים שאלתי היא מאוד פשוט, הבנתי שהקורונה עשויה לגרום לדלקת בשריר הלב- האם לדעת אני צריך לטרוח לחזור על כול הבדיקות שציינתי למעלה לוודא שאין לי דלקת בשריר הלב בגלל הפעימות מוקדמות שלי . או שאפשר פשוט להמתין שבוע של אחרי החלמה ולחזור לפעילות בנוסף - האם דלקת בשריר הלב זה משהו מורגש? זאת אומרת אם חלילה זה קורה זה דבר שאמור לגרום לי לשים לב או שזה גורם למוות פתאומי

אין צורך בבדיקות חוזרות. 1. שיעור של דלקת בשריר הלב בעקבות קורונה נמוך 2. היסטוריה של פעימות מוקדמות לא מעלה סיכון 3. דלקך בשריר הלב יכולה להוביל לסימטומים שונים, יכול הלא

03/01/2024 | 15:05 | מאת: תאו

שלום בן 48 , מטופל בקרדולוק 1.25 בגלל פעימות מוקדמות שהיו לי מלפני שנה וחצי לפני שנורדתי במשקל ועשיתי ספורט היום אני אחרי נורדת 50 ק"ג ועושה ספורט ועדיין לוקח קרדילוק 1.25 , עשיתי לאחרונה הולטר 12 חיבורים כמעקב ולהלן התוצאות מינימום : 52 מקסימום: 112 מנוחנ: 67 משך מדידה: 19 דעות ו 20 דקות הפרעות על חדריות: 59 סה"כ PVCS - 542 COUPLES : 3 סיכום : during sleep-time we saw first degree av block and occaional droped beats due to whnkebach without significant resulting pausces. התוצאות מדיאיגות אותי מאוד, אודה לתשובתך אציין שבתקופה האחרונה חש לחץ ודאגה כללית גם כם כל עם ישראל וגם היו לי בעיות משפחתיות

בהולטר יש הפרעות קצב בכמות קטנה מאוד. מציע לפנות לרופא מומחה בהפרעות קצב, אם יש שאלות לגבי המשך טיפול

שנתיים ושלושה חודשים שהתחילו לי משום מקום פעימות מוקדמות מכל הסוגים זה תופס אותי לאורך כל החודש ומתגבר אצלי בזמנים הורמונליים בחודש אני בת 45. זה התחיל בגיל 43. מאז בגלל זה היכרתי את עולם הסטרס והמתחים.. עשיתי 15 פעמים במהלך השנתיים ושלושה חודשים אחרונים 15 הולטר לב 24 שעות מתוכם יצאו 4 הולטרים עם NSVT ארבע פעימות במהירות 154 לדקה. כל השאר 60 פעימות מוקדמות מהעליות מפוזרים ביממה. זה הממוצע בהולטרים שיצאו לי. 4 מתוך 15 הראו את ה NSVT ארבע פעימות. אקו לב דופלר 60% EF תקין למעט דלף מזערי קל . אקו לב במאמץ יצא 4 פעימות בודדות מהחדרים ללא דברים נוספים. הקרדיולוגים לא ששים לאשר לי השתלת דפיברילטור ולא השתלת קוצב לב לכן אני רוצה לעשות זאת באופן פרטי ודורשים ממני הפניה.. מה הסיכוי שלי למות מדום לב פתאומי ולהכנס לסטטיסטיקה של השנתיים האחרונות עם עליית המקרים הפתאומית?!😢 במידה ולא אעשה השתלה.. באדם בריא לא יתכן שיצאו לי ארבע פעמים NSVT ארבע פעימות בארבעה הולטרים שונים. זה מצביע על מצב מסכן חיים שעלול להסתיים במוות פתאומי.. האם יש לי מה לעשות ? מה האופציות שלי במקרה המפורט מאוד שתיארתי לך דר' ? 🙏😢 אציין בנוסף שאני במשקל תקין. אין כולסטרול גבוה. בדיקות דם בסדר. תת פעילות בלוטת התריס לא משמעותי מאוד שיש לי שנים.. לא מעשנת בכלל וגם אני לא נוגעת באלכוהול בחיים. אין הסטוריה משפחתית. אני לא מבינה למה יצאו לי ארבע מקרי NSVT בארבעה מתוך 15 הולטרים במהלך השנתיים האחרונות. מלחיץ אותי ממש.. כי זה לא נורמלי. (לא מחוסנת אגב) אשמח נורא לתשובתך 🙏

הפרעות קצב בהגדרתן זה "לא נורמלי". יש סיבות שונות להופעת הפרעות קצב מסוג הזה. לא תמיד הפרעות הקצב מסוג הזה מופיעות בלב שהא חולה. יש מקרים שזה מופיע בלב בריא. מציע לפנות ליעוץ של מומחה בהפרעות קצב. לגבי השתלת ICD או קוצב- אני לא יכול לדון. ברוב רובם של המקרים אין התוויה לזה בסוג הזה של הפרעות קצב ואני מניח שאם קרדיולוגים לא המליצו - אין התוויה.

30/12/2023 | 09:49 | מאת: אבי

שלום רב ב לפני כמה ימים עברתי לראשונה התקף דופק גבוה שהתחיל בפתאומיות. השופק הגיע ל 220 הזמנתי אמבולנס שאבחנו כבכיית קצב svt. הם ניסו ללחוץ.הזריקו לי חומרלהיפוך והקצב חזר לסינוס. הם פינו להמשך בדיקות בבית החולים בבית החוליםצעשו לי בדיקות דם , וקצב הסינוס היה די גבוה 120 במשך כשעתיים עד שהביאו לי כמה תרופות וירד ל 90 .לאחר 4 שעות שוחררתי. השאלה שלי : מה זה svt , האם מסוכן ?? האם יחזור ? בבית חולים לא דיברו על הsvt כי כשהגעתי הדופק היה סינוס האם אני יכול לתפקד כרגיל ? איך מטפלים בבעיה ? האם היר קבועה ? בשל מעקכת סיפטטית גבוהה הדופק סינוס אצלי גם בטרכירשיה מידי פעם אבל הוא יורד. אשמח להסבר כי בבית חולים לא התייחסו ל svt . ונשארתי דיי חרד מחכה לפעם הבאה חלילה בתודה מראש

לא הבנתי את התשובה ד"ר

אני חושב שפורום זה לא המקום לדיון בנושא. אנסה לענות לפחות בקצרה. SVT זאת קבוצה של הפרעות תצב בתוכה יש מס' סוגים שונים. לרוב הפרעות קצב לא מסכנות חיים, אבל יכולים להשפיע על איכות החיים. לרוב האירועים הם חוזרים, לא תמיד. יש שיטות שונות לטיפול בין מעקב בלבד, לשימוש בתרופות ועד ביצוע אבלציה. החלטות טיפוליות מתקבלות אחרי בדיקות ובדיון בין רופא ומטופל. אני מציע לפנות למומחה בהפרעות קצב לקבלת תשובות יותר ברורות ומדויקות.

26/12/2023 | 23:12 | מאת: Hilit

שלום לך וברכה 1. הדופק שלי חלש כאשר אני שמה יד בצוואר להרגיש אותו הוא מורגש אצלי חלש כזה מבחינת הדפיקות עצמן הן חלשות.. עשיתי בדיקות מקיפות ויסודיות בלב בשנה האחרונה עשיתי פעמיים אקו לב לשקט הנפשי שלי. יצא תקין אבל אציין שחליתי בפעם ראשונה בקורונה באוקטובר 2023 לראשונה בחיי וזה היה 3 ימים בדיוק ללא תסמינים קשים. כדאי בגלל שחליתי בקורונה לחזור על בדיקת האקו לב דופלר ? מלחיץ אותי שהדופק מורגש חלש.. הוא 55-57 פעימות בדקה. לחצי דם 110 על 75 לפעמים 129 על 82. דופק חלש לפעמים יש לי פאוסות של שניה אחת טווח פעימה לפעימה . ככה כבר שנה הקטע עם הפאוסות הבודדות לשניה בין פעימה לפעימה. קורה 4 פעמים ביום בערך. פעימות מוקדמות בבמוצע ליום 500. הפרעת הולכה יש ברקע אבל לא בכל אקג היא מופיעה ICRBBB פוחדת מדום לב 🙏🥺 אני קוראת על מקרי דום לב של משפחות של נפטרים ונחרדת מזה מיד. אילו הפרעות הולכה בעצם גורמות לדום לב לדעתך? והאם אני צריכה לחזור על האקו לב מאחר שעשיתי את האחרון בינואר 2023 בידיוק לפני שנה . בקורונה חליתי לפני 3 חודשים לשלושה ימים. תודה לך

26/12/2023 | 23:33 | מאת: Hilit

שכחתי להוסיף ברשותך ששלושה ימים ברצף ישנתי בלילה עם מכנס טייץ מאוד צמוד קראתי באינטרנט שקריש ברגל יכול לגרום לדופק מוחלש ובקושי מורגש כששמים את היד בצוואר 🙏🥺

לפי הסיפור שלך אני לא רואה בעיה רצינית, בוודאי לא רואה סיכון לדום לב. אבל מציע לדבר עם רופא במרפאה. יש לקחת בחשבון כל הבדיקות שעשית.

לא מבין בשביל מה. לא רואה שום הצדקה לזה

23/12/2023 | 01:54 | מאת: אסף

שלום קראתי על מספר מחקרים שנעשו שצריכה של אפילו כדור אחד של שמן דגים אומגה 3 מעלה את הסיכון באופן משמעותי לפתח הפרעת קצב של פרפור פרוזדורים וצריכה של 2 כדורים מעלה בכמעט 50 אחוז את הסיכוי אני אוסיף פה מאמר שת רופא בארץ שערך סקירה לנושא https://rambam-medicine.org.il/fish-oil-unknown-risk-part-a/ אשמח לדעת האם זה נכון והאם הסיכוי באמת לפתח הפרעת קצב הוא גבוה? כדי להמשיך לשתות כדור אחד או להפסיק?

שאלה מצוינת.המאמר שהזכרת פותח את הנושא מצוין. הנתונים במאמר הדזה נכונים. מצוטטים עבודות ומחקרים מספרות רפואית מקובלת וידועה. הנושא לא פשות. ניסיון של טיפול ב-Omega-3-fatty acids למניית מחולות קרדיווסקולריות (מחלות כלי דם/לב) הוא ארוך שנים. התוצאות לא חד משמעיות. ועבודות האלה כן הועלתה שאלה האם טיפול הזה מעלה סיכון להתפתחות פרפור פרוזדורים ואכו, כנראה זה המצב. פה חשוב לציין: 1. המידע היא סטטיסטית. אין מחקרים שבוצעו בדיוק בשאלה הזאת, אלא הנתונים נלקחו מעבודות שהעלו שאלות יותר "כלליות". במקרים האלה תמיד יש להתייחס לתוצאות בזהירות. 2. אחוזים שאתה מצטט גם צריך להבין. מדובר באחוזים "יחסיים". בכל הקבותות שיעור פרפור פרוזדורים היה באחוזים ספורים (בעבודות שונות בין 2 ל- 7 אחוזים). ועליה ב"50%" זה לדומה אליע מ-2% ל-3% סיכון. אז לשאלתך האם להמשיך לקחת. אני בד"כ לא ממליץ על טיפול הזה בהעדר מידע מבוסס וברור על תועלת. לגבי תופעות לוואי- כגון פרפור - תמיד צריך לקחת בחשבון.

24/12/2023 | 20:24 | מאת: אסף

תודה רבה לך על המידע המפורט

17/12/2023 | 21:16 | מאת: דני

שלום דוקטור האם מינוח rare pvcs של פחות מ 2-5 פעימות מתרחשות מידי פעם במנוחה או אחרי מאמץ מסוכנות בלב בריא? סובל כבר מספר שנים מהתופעה בהתחלה זה התחיל בתור תחושת פעימה רק אחרי מאמץ ועבר למצב שלפחות פעם פעמיים בשבוע מרגיש פעימה או שתיים כאלה במנוחה גם קראתי שזה יכול להחליש את הלב ומנבא סיכוי לדום לב גם בלב בריא במיוחד אם הפעימה מתרחשת אחרי פעילות גופנית ובמנוחה אחרי הפעילות הקרדיולוגים לא מתרגשים אשמח לדעתך

פעימות מורדמות ברוב המקרים הן הפרעת קצב לא מסוכנת, במיוחד עם הן נדירות. המידע שאתה מצטט לא נכון

18/12/2023 | 14:40 | מאת: דני

תודה רבה

שלום דוקטור שאלה כללית ברשותך🙏 נתקלת במקרים של נשים בנות 42-44 שהחלו להן הפרעות קצב מסוג פעימות מוקדמות פרוזדורים או חדרים טריגימיני ביגמיני שהן נגרמו בגלל כניסה טרום גיל מעבר ? עשיתי בדיקות מקיפות כמה פעמים הולטרים שהראו בבממוצע 300 ליום אח במוקד אחיות טוען אגב שהוא מעולם לא שמע על דבר כזה שאשה מרגישה את הפעימות מוקדמות הוא טוען שאין דבר כזה . אבל אני מרגישה וכן קורות .. אני תוהה האם נתקלת כרופא בגילאים האלה שזה קרה להן בגלל כניסה לטרום מנופאוזה והאם יש מה לעשות כדי למנוע את הפעימות כי הן מפחידות מאוד..... 🙏😥

מספר דברים. 1. פעימות מוקדמות יכולים להופיע בגילאים שונים גם אצל נשים וגם אצל גברים 2. מספרות דלה כן עולה שיתכן קשר בין רמת הורמונים אצל נשים ושכיחות של פעימות מוקדמות. הרואשם שזה לא גורם, אלא גורם משני, שמשפיע על תדירות, לא הופעה של פעימות מוקדמות 3. כמות כזאת של פעימות מוקדמות היא זעירה ולא דורשת טיפול 4. אף עם יש קשר בין הפרעותק צב והרקע ההורמונלי- הטיפול (במידע ונדרש) לא שונה מטיפול בהפרעות קצב ללא קשר להורמונים

11/12/2023 | 13:00 | מאת: ליאנה

שלום רב. אודה להסבר האם התוצאה נחשבת לתקינה? מה זה אומר? הבדיקה מלפני שנה וקצת הייתה תקינה. מרווח pr 172 Qt/qtc 382/455 פעימות לדקה 85 רוחב qrc 74 ציר qrc 27 ציר גלי p 47 Sinus rhytm Low qrs voltage in precordial leads פרט לכך תבנית התרשים בגדר הנורמה ללא שינוי מהותי מבדיקה קודמת

לפי פיענוח ללא ממצאים חריגים.

07/12/2023 | 23:42 | מאת: מיכל

שלום דוקטור אני בת 29 ברצוני לשאול אותך בבקשה משהו אישי שמפריעה לי והייתי רוצה להתפטר ממנו האם ניתן לבצע הסרת שיער בלייזר והאם מותר לבצע אפילציה חשמלית עם פולסים קצרים זה משמש גם להסרת שיער נקודתית באזור הפנים כאשר יש הפרעות קצב ברקע שמטופלות על ידי קרדילוק בנתיים בנוסף יש לי מטרייה בלב מסוג אמפלצר האם יש מניעה לבצע את הטיפולים הנ"ל? אין דעה מוחלטת שקיבלתי מאף איש מקצוע כולל מי שביצע לי את הצנתור לפני כשנה בדרום הארץ תודה לך על הידע והתמיכה

אין קשר בין טיפולי לייזר והפרעות קצב, כם לאמפלצר. אז לא זה ולא זה לא מפריע לעשות טיפול. האם מצב לבבי מפריע לטיפול או לא- זה כבר שאלה לרופאים שלך. באופן כללי לאנראה שכן, אך בלי מידע מלא לא אוכל לתת תשובה ברורה. בכל מקרה- השאלה הכללית יותר- לא לפורום הזה

01/12/2023 | 11:42 | מאת: שאלה

שלום, בת 34, לפני כשבועיים ביצעתי אבלציה לטיפול בהתקפי svt. האבלציה בוצעה בהצלחה לטענת הרופאים. הבעיה שמהרגע ששוחררתי הביתה אני חווה המון פעימות מוקדמות, מרגישה אותן מספר פעמים ביום לאורך כל היום. זו תופעה שכן חוויתי לא מעט בעבר, אבל כעת היא מתרחשת מדי יום ביומו ומרגישה עוצמתית יותר. הרופא שטיפל בי ביקש לעשות שוב הולטר. הבדיקה שלי בעוד כשבוע, אך אני מאוד מוטרדת כרגע ולכן רציתי לשאול עוד חוות דעת מרופא נוסף- האם זו תופעה מוכרת לאחר אבלציה? האם היא עתידה לחלוף מתישהו מעצמה ללא תרופות? בתודה מראש על המענה.

פעימות מוקדמות אחרי אבלציה של SVT - מצב ידוע. 1. צריך להיות ברור שאבלציה של SVT לא מטפלת בפעימות מוקדמות. אז אם היו פעימות מוקדמות גם קודם - לא יעלמו אחרי אבלציה. 2. לא מעט אנשים דווקא מתחילים להרגיש פעימות מוקדמות אחרי אבלציה של SVT. יש לזה 2 סיבות. אחת- זה טבעי אחרי אבלציה להקשיב לאצמך - האם אבלציה הצליחה, כך מרגישים דברים קטניפ. שנייה - זה שקודם פעימות מוקדמות לא היו לבד- הן התחילו SVT ועכשיו הן SVT לא מופיע. בכל מקרה פעימות מוקדמות זאת הפרעת קצב לא קשה ולא תמיד דורשת טיפול. המלצה להולטר- היא ברורה ונכונה. על בסיס הבדיקה תחליטו עם הרופא האם דרוש טיפול ואם כן- מה הטיפול.

29/11/2023 | 23:23 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, אני בן 38, מטופל ב - brintellix 20mg/d בשל הפרעות דיכאון וחרדה. בשל אירועים של דפיקות לב המלוות בתחושת חולשה זמן קצר לאחר מכן הופנתי להולטר 48 שעות. בפענוח: קצב בסיסי - סינוס קצב לב מינימלי 45 קצב לב מקסימלי 147 ממוצע 68 הפרעות קצב חדריות - S'PVC – 114 בודדים בפיזור הומוגני הנעלמים לאחר חצות של הלילה השני הפרעות קצב על- חדריות - S'PAC - 620 בודדים בפיזור לא הומוגני הרבה צמדים הפרעות הולכה - לא שינויי ST - לא האם מדובר בבעיה משמעותית? (עד שאגיע לביקורת אצל הקרדיולוג)

יש פעימות מוקדמות בכמות קטנה. ללא ממצאים "קשים" משמעות תלויה במס' דברים ואני מציע לדון עם רופא שהפנה לבדיקה

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 24