תרופות לטיפול בפרפור פרוזדורים

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

30/05/2019 | 13:14 | מאת: אתי

שלום רב, אמי בת 87 סובלת מסוכרת ומיתר לחץ דם. מטופלת בתרופות הבאות ובדרך כלל מאוזנת: לסוכרת: ג'אנואט + ראפאגליניד X)2) ליתר לחץ דם: דופלקס 160/10 X)1), ואסודיפ 10 מ"ג X)1), לוסרדקס 50 מ"ג X)1), קדקס 2 מ"ג X)1), נורמופרסאן 150 מ"ג X)2), דרלין 10 מ"ג X)3) בשנת 2011 עברה צנתור כלילי ונמצא MID RCA 90% ,OM3 70-90% הוכנס .TAXUS STENT TO MID RCA לא מטופלת בתרופות ללב. לפני שלושה שבועות בעקבות דופק גבוה הגיעה למיון ואובחנה עם פרפור פרוזדורים. אושפזה ובהמשך היום התייצב הדופק ובדיקות אק"ג, אקו לב ואנזימי שריר הלב התקבלו תקינות. לא נמצאה סיבה לפרפור. שוחררה לאחר יומיים עם המלצה לנטילת אליקוויס 5 מ"ג פעמיים ביום והנחייה להמשיך ליטול דרלין 10 מ"ג שלוש פעמים ביום כפי שהיה גם לפני אירוע הפרפור. מאז לחץ הדם והדופק תקינים. היום בביקורת בקופ"ח הפנה הקרדיולוג למיפוי לב ורשם לאמי את התרופות הבאות: RYTHMEX 150 מ"ג X)2) ו- MONOCORD 20 מ"ג X)2). להלן שאלותיי: קצת תמוה בעיניי שבבית החולים לא הציעו את הטיפול התרופתי עליו המליץ הקרדיולוג של קופ"ח. איך אפשר להסביר את הדבר? לאור העובדה שהדופק של אמי כרגע סדיר והיא ממילא נוטלת 3 פעמים ביום דרלין שמאט דופק, האם יש הצדקה ליטול בנוסף גם RYTHMEX? האם לא עלולה להיגרם האטת יתר של הדופק? בברכה, אתי

מזכיר- בפתיח של הפורום זה רשום - לא ניתן לקבל פה המלצות. זה פורום לשאלות כלליות קשורות להפרעות קצב. פעולה של דרלין וריטמקס שונה לגמרי והשילוב הוא מקבובל. אפשר לשקול גם טיפול בתרופות - גם יותר נוחות וגם יותר יעילות מדרלין מאותה קבוצה. ממליץ לשאול את רופא המשפחה וקרדיולוג.

מנהל פורום הפרעות קצב לב