אפיקסבן: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

הטיפול בשבץ מוח: כל החידושים

הטיפול בשבץ מוחי השתפר מאוד: צנתור המוח השתכלל ונכנסו לשימוש 3 תרופות לדילול דם במקום קומדין הוותיקה: קסרלטו, אליקוויס ופרדקסה אחד מכל שישה אנשים צפוי להיפגע במהלך חייו משבץ מוח, הידוע כגורם מוביל לנכות ולתמותה בעולם המערבי. 15,000 איש נפגעים מדי שנה בישראל משבץ מוחי ובכל יום לוקים בשבץ זה כ-40 חולים חדשים: כ-90% מהם לוקים בשבץ איסכמי, על רקע חסימה באחד מעורקי המוח. בשנים האחרונות נרשם בתחום הטיפול בשבץ שיפור אדיר והושגו פריצות דרך טיפוליות באבחון, בטיפול ובמניעה של שבץ המוח, על אף היותו אחד מתחומי הטיפול המאתגרים ביותר לטיפול ולמניעה. לזהות את סימני השבץ ולהתפנות מיד לבית-חולים (אילוסטרציה shutterstock) חוסר מודעות בקרב הציבורעל פי הסקר הלאומי לשבץ מוח של האיגוד הנוירולוגי הישראלי, 14% מהלוקים בשבץ מוח ב-2016 קיבלו טיפול מחדש זרימת דם TPA (גידול של 50%) בהזלפת תרופה, מציין...
ללמוד עוד על אפיקסבן
הטיפול בשבץ מוח: כל החידושים-תמונה

הטיפול בשבץ מוחי השתפר מאוד: צנתור המוח השתכלל ונכנסו...

מאת: מערכת zap...
07/01/2017
שבץ מוחי: לדלל את הסיכון-תמונה

החשש הגדול ביותר בשימוש במדללי דם הוא מתופעת הלוואי המסוכנת...

מאת: מערכת zap...
27/12/2012
שבץ מוחי: אל פחד מנוגדי קרישה-תמונה

ניתן למנוע 90% ממקרי השבץ המוחי, אך קיימת נטייה בעייתית שלא...

מאת: פרופ'...
09/10/2016
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לאפיקסבן?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

אפיקסבן: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

בעלי בן 80, לפני 10 שנים עבר ניתוח מעקפים. לפני כארבעה חודשים עבר פרפור פרוזדורים ,היה בבית חולים טופל וחזר למצב תקין. עם שחרורו נאמר לו לקבל בנוסף לאספירין 100 גם אליקוויס 2.5 מ"ג פעמיים ביום. בנוסף הוא קיבל גם פרוקור 200 מ"ג. הבעיה היא שהדופק שלו נעשה מאוד איטי - בסביבות 36-40 פעימות. לאחר שעשה הולטר שהראה שהדופק איטי אמר לו הקרדיאולוג לרדת לחצי כדור כלומר ל - 100 מ"ג. גם עכשיו 5 ימים שנוטל חצי כדור הדופק בסביבות 40- 45. שאלתי היא אולי מיותר לקחת פרוקור ולהסתפק במדללים. האם יש סיכון שהפרפור יחזור אם לא יקח פרוקור ? האם שווה לסבול את כל תופעות הלוואי של הפרוקור בזמן שהוא גורם לבריקרדיה ? מודה לכם מראש על התשובה יפה

שלום יפה. כל שינוי בטיפול עדיף לתאם עם רופא משפחה או עם קרדיולוג מטפל.לאחר ארוע ראשון של פרפור יש סיכוי שפרפור יחזור שוב. בשל כך נוטנים טיפול מניעתי כמו Procor או סוג אחר של תרופות.תבקשו מרופא משפחה לשנות את הטיפול אם ניתן.

שלום.אמי בת 87. לאחרונה החלה להתלונן על כאבים בבטן בצד ימין.בבדיקת US בטן הכל תקין פרט להרחבה של CDB עד ל-1.1 האם יש סיבה לדאגה? האם יש צורך לבצע בדיקות דם,אם כן-איזה? שכחתי לציין כי היא נוטלת תרופות כגון: קונטרולוק,קרדילוק,אליקוויס,אימובן וקסנקס. האם התרופות יכולות למצב זה? תודה

מומלץ לפנות לבדיקת כירורג כדי להתרשם מהתמונה כולה

שלום רב, אשה בת 90 מקבלת כבר כמה שנים אליקוויס בגלל פרפור פרוזדורים.( לפני כן לקחה פרדקסה). היא מקבלת 5 מג פעמיים ביום וכעת הרופא רוצה להוריד את המינון ל 2.5 מג פעמיים ביום בגלל תפקודי כליות (12 בבדיקה האחרונה אם אני זוכרת נכון). יש תור לקרדיולוג רק באוגוסט. האם הרופא צודק? האם יש סיכון להופעת כריש במינון כזה? ידוע לי שאחוז קטן מהאליקוויס מתפנה דרך הכליות. אשמח מאוד לשמוע את דעתכם, תודה מראש

שלום רב, הרופא צודק ב 100%. מורידים מינון של Eliquis לאנשים שגילם מעל גיל 80 או משקל פחות מ 60 ק"ג או הפרעה בתפקודי לכיה קריאטינין מעל 1.5. בברכה דר' ויקטור רובצ'בסקי