הפרעות קצב, ירידת משקל, מצב הלב

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

25/12/2018 | 22:17 | מאת: גלעד

שלום אני בן 46. מגיל 20 הופיעו פעימות מוקדמות. היו תקופות שהיו לי הרבה מאוד ( 8000! ביממה בהולטר והיו תקופות עם בודדות בלבד ביום ). למדתי להסתדר עם זה בלי תרופות כי הסבירו לי היטב שזה לא מסוכן כל עוד הלב בריא. בשנים האחרונות פעם בכמה שבועות מרגיש קצת דופק מהיר לזמן קצר. תועד בלופ ריקורדר פעמיים טכיקרדיה עלייתית כ 15 שניות בקצב כ 120 ואז חוזר לדופק 70. גם על זה אמר בזמנו הקרדיולוג בקופח שלא מסוכן כל עוד הלב בריא. ידוע על קרוהן. ב 3 השנים האחרונות ירדתי חזק במשקל מ 60 קג ל 50 קג בלבד על גובה 1.78 BMI=15.5 באחרונה ירידת המשקל נעצרה ומנסה לעלות באמצעות אנשור. בחודשים האחרונים קצת חולשה ותשישות. אק"ג בקופה תקין בדיקת רופא תקינה בדיקות דם מקיפות ספירה כימיה CRP תקינות בדיקת אקו לב במנוחה לפני שנה תקינה אבל מאז ירדתי עוד 2 קילו . בדיקת NT PRO BNP לפני שבוע התוצאה 53 PG/ML כשהנורמה בגיל 46 היא 5-50. רציתי לשאול 1. לפני שנה אקו לב תקין. האם יכול להיות שבגלל שירדתי עוד 2 קילו אז עקב המשקל הנמוך והתזונה הלקויה התחילה להתפתח קרדיומיופתיה / אי ספיקת לב או שזה מאוד לא סביר? ( כאמור BNP קצת קצת מעל הנורמה ) 2. האם פעימות מוקדמות עדיין לא מסוכנות? 3. אם חלילה החלה להתפתח בעיה בלב אז האם כשאעלה במשקל ובתזונה זה אמור להפתר? תודה רבה

1. מציע לחזור לאקו. כן יכולה להיות בעית לב מלווה תת-תזונה 2. הפרעות קצב לא שקורות לגעתי

מנהל פורום הפרעות קצב לב