אופני כושר שווי ערך להליכה?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

26/02/2014 | 10:13 | מאת: דיקלה

שלום, אני בת 56 סובלת מארטריטיס בידיים וברגלים. שנים רבות הייתי עושה הליכה יום יומית עד שיום אחד לא יכלתי יותר בגלל כאבים. האורטופד אמר שלא מומלץ לעשות הליכה מאחר וזה גורם לשחיקה נוספת של הסחוס. מאחר ואני כן רוצה לעסוק בפעילות גופנית רציתי לדעת האם מומלץ לעשות אופני כושר? (לא אופני ספינינג) האם אופני כושר הם שווי ערך להליכה מבחינה בריאותית כמו שהליכה טובה ? ( אני כלל לא מדברת על עניני חיטוב וגזרה). אשמח לתשובה, תודה רבה מראש ;)

דיקלה שלום, אופני כושר שייכים למשפחת הפעילויות האירוביות וככאלו וודאי שהם שוות ערך להליכה מההיבט הבריאותי. בנוסף ממליץ לשלב גם אימוני כוח העשויים לסייע לבעייתך. ברור שיש לבצע את אימוני הכוח במתינות ובהדרגה ובהתייעצות עם מאמן כושר מוסמך. לגבי הליכה אני מסכים עם האורטופד, אבל לא הייתי מבטל לחלוטין את ההליכות אלא מצמצם את תדירותם לפעם עד פעמיים בשבוע ולמשך זמן קצר, זאת בכדי לשמר יציבות מפרקים ( מה שהאופניים לא עושות). בהצלחה אורי

27/02/2014 | 20:14 | מאת: דלקה

תודה רבה על התשובה!

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה