דופק מקסימלי בפעילות אירובית

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

12/11/2001 | 10:45 | מאת: טובה

אדי שלום רב, אני( בת 31 ) מתאמנת כחצי שנה בעיקר בספיניניג (2-3 בשבוע). אתמול השתמשי בשעון דופ ק (פולאר) כדי לראות לאיזה דופק אני מגיעה. מסתבר שהגעתי לרמות של דופק בין 165-180. כאשר לפי החישוב של הטבלה 85% מהדופק שלי אמור להיות 166. (75% - 142) כמו כן עלי לציין כי לאחר פעילות גופנית הדופק יורד מהר מאד אבל אני מאד מותשת. האם רמות הדופק( כ 92% מהדופק ) הללו מראות כי אני לא בכושר (מה שמפתיע אותי ) ? או שאני מתאמצת יותר מדי בשיעור? תודה רבה

13/11/2001 | 07:33 | מאת: ירון

אני מקווה שזה בסדר שאני קופץ לתוך הענין, אבל תמיד אפשר גם להתעלם ממני. אז ככה: דופק הוא לא פרמטר אולטימטיבי לקביעת כושר, אם כי דופק במנוחה וכן משך הזמן הנדרש להתיצבותו לאחר מאמץ משמש כמאפיין לא רע כשמדובר בספורט עממי. לכן טובה, קשה לדעת לפי הנתונים אם את "בכושר" או לא. דבר אחד אני יכול לקבוע בוודאות, את מתאמצת יותר מדי באימון במידה ואת מותשת. "מותשת " אגב זו קביעה סובייקטיבית למהדרין, והיא משתנה מאדם לאדם וגם ככל שאדם מתרגל למאמץ. אולם לאחר חצי שנה של אימונים אינטנסיביים, אני מניח ש"המאמץ הנתפש" שלך הוא קנה מידה למאמץ המירבי שאת מסוגלת לעמוד בו. מכל מקום, ולפי כל קנה מידה, להתמיד ב 92% מהדופק המקסימלי (או מ"עתודת הדופק" - המחושב באופן שונה) למשך חצי שעה זה יותר מדי לספורטאי עממי. עומס כזה עשוי לגרום לצניחה בלחץ הדם, לירידה בנפח הפעימה ולכן לתשישות. לתשישות ישנם גם גורמים אחרים הקשורים למחזור הדם ותזונה (מחסור בוויטמינים, מחסור בברזל, מאגרי קליקוגן מדולדלים מחסור בנוזלים ועוד ועוד). בקיצור - תעבדי בדופק נמוך יותר.

13/11/2001 | 10:05 | מאת: טובה

ירון- תודה רבה

17/11/2001 | 15:22 | מאת: אדי מלמד

ראשית מהי מטרתך, באם מטרתך היא שריפת שומן אזי הינך צריכה לעבוד על 60-65% מהסף האירובי שלך. 220 פחות גילך ומזה 60-65%. באם רצונך לשפר כושר גופני וסבולת לב ריאה , יש עלייך לעבוד 80-85% מיכולת הסף. על כן יש עלייך לעבוד בדופק מותאם, וכן כפי שירון הסביר ברגע שתדעי את דופק המנוחה שלך ותמצאי לאחר זמן מה כי השתנה , תמצאי כי כושרך השתנה. יתר על כן ממליץ אני עקב יחידות האימון המרובות אותן את מבצעת להשתמש בתוספי מזון . 1. מולטי ויטמין מינרל. 2. אנטי אוקסידנט. 3. BCAA. שלושת התוספים יעזרו לך להתאוששות טובה. בברכת הספורט

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה