מה עדיף,הליכון או אליפטיקל?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

28/08/2019 | 22:23 | מאת: אבי

שלום רב. אני גבר בן 50 משקל-73קג גובה-178סמ. בגלל שרוב היום אני יושב,החלטתי לקחת את עצמי בידיים ולהירשם לחדר כושר אך ורק למטרה אחת שהיא-לחזק סיבולת לב ריאה. החלטתי לנסות לעשות זאת רק בספורט אירובי כמו הליכון ואליפטיקל. רציתי בבקשה לדעת.... 1-מבחינת סיבולת לב ריאה ומערכת החיסון,מה עדיף...הליכון או אליפטיקל? 2-שבוע לאחר שהתחלתי להתאמן,עליתי בהליכון בהדרגה לשעה הליכה על מהירות של 6.7 ושיפוע של 5 וזאת כדי להגיע לדופק מטרה שהצבתי לעצמי של 140. אני מתחיל במהירות סבירה ללא שיפוע ותוך חצי שעה אני מגיע לנתונים הנ"ל. סה"כ הליכה של 7 ק"מ ביום,5 פעמים בשבוע. מאמן הכושר הציע לי לנסות גם את האליפטיקל ואכן ניסיתי והיה לי קשה בהתחלה,אבל גיליתי במשך הזמן שאם אני "הולך" באליפטיקל יחסית לאט אבל על עוצמה של 12,אני גם מגיע לדופק מטרה של 140. שאלתי היא...בגלל שעכשיו אני מתאמן על ההליכון "רק" חצי שעה,יוצא שאני הולך 3.5 ק"מ בעצימות שהזכרתי לעיל ועוד חצי שעה על האליפטיקל,אבל שם יוצא לי אחרי חצי שעה שאני הלכתי בקושי רק 1ק"מ בעצימות שהזכרתי לעיל. אז מה עדיף?ללכת שעה על ההליכון 7ק"מ בעצימות שהזכרתי לעיל? או לחלק את השעה לחצי שעה הליכון וחצי שעה אליפטיקל שבסה"כ יוצא שאני הולך "רק" 4ק"מ? תודה מראש על התשובות.

אבי שלום, ראשית ברכות על ההחלטה, ויותר חשוב - יישומה. לשאלותיך: 1. לא מאד משמעותי כל עוד אתה שומר על תדירות האימונים ועצימות ( דופק) תואמים. ללא קשר יש הגיון בגיוון התנועה כלומר מפעם לפעם לשנות את סוג האימון . בסוף לך על הפעילות אותה אתה אוהב יותר כי אז סיכוי גדול יותר שתמיד לתווך ארוך. 2. גם פה לא מאד משמעותי - בסופו של יום המערכת האירובית מושפעת משלשה פרמטרים: תדירות האימונים, משך האימון, ועצימות האימון לכן זה לא ממש משנה אם באלפטיקל את " הולך" 1 ק"מ ( למעשה את הולך יותר כי האלפטיקל עולה ויורד) בחצי שעה או 3 וחצי ק"מ בהליכון בשניהם עשית את אותה "עבודה" ושלשת הפרמטרים שהזכרתי נשמרו. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה