בדיקת דם המציגה כמות נמוכה של ברזל

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

17/09/2018 | 20:56 | מאת: צחי

שלום. אני מקווה שאני בפורום המתאים, אודה לך שבמידה ולא תפנה אותי לפורום המתאים. בדיקות הדם האחרונות שלי מראות על חוסר בברזל. הרופאה המליצה על כדורים ובקריאה באינטרנט ראיתי המלצות על תוספי מזון וכן מזונות עם ריכוז גבוה של ברזל. לפי הבנתי (אני בן 40, רזה יחסית, ללא מחלות) אני צריך לצרוך 8 מ"ג של ברזל ביום. ראיתי באינטרנט ש- 100 גרם של צימוקים מכילים כ- 8 מ"ג של ברזל. שאלותיי: 1) האם זה באמת עובד בצורה הזו - צריך לבדוק את כמות הברזל במזון מסוים, הכמות היומית שאני צריך לצרוך ופשוט לאכול את האוכל הנ"ל בכמות המתאימה או שאני לא מבין נכון 2) אם כן - מה לגבי שקדים (גם שם צוין על ריכוז גבוה של ברזל יחסית) 3) בסופר, שאני רואה את ההרכב התזונתי של המוצר, לא רשום ברזל (לפחות היכן שאני התבוננתי) - האם זה לא רשום ברכיב התזונתי של המוצר, האם תחת שם אחר או פשוט לא ראיתי מוצרים עם ברזל ברכיב התזונתי 4) מה עדיף -כדורים או תוספי מזון או לאכול את המזון עצמו בתודה מראש

צחי שלום, לא בהתמחותי. נסה בלינק המצורף. https://www.doctors.co.il/forum-3698/ בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה