שתי שאלות בנוגע לפעילות אירובית

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

10/07/2018 | 01:04 | מאת: אלעד

שלום רב מר לאוגומר, אני מתאמן כבר חודשיים במסגרת דיאטה מסודרת, בפעילות אירובית ואנאירובית במכון כושר, 3-4 פעמים בשבוע, וברצוני לדעת: 1. האם נכון שבהליכה \ ריצה, שריפת הקלוריות היא משמעותית, רק אחרי 20 דקות לפחות? אני בד"כ הולך 25-30 דקות על אליפטי או הליכון. 2. אם המטרה שלי היא בעיקר הרזיה, שיפור סיבולת לב ריאה וחיטוב, האם כדאי להתחיל קודם בפעילות אנאירובית ואז לעבור לאירובית, או להפך? תודה רבה.

אלעד שלום, כאשר המטרה העיקרית היא הרזיה / הורדת % שומן אזי הדגש צריך להיות בתכנית התזונה . לשאלותיך : 1. ממש לא נכון. אתה שורף קלוריות מהרגע הראשון. וכפי שציינתי , לצורך הרזיה מה שחשוב זה גרעון קלורי. 2. נושא זה עלה ועולה כל פעם מחדש - אין פה תשובה מוחלטת. להרזיה לא משמעותי ( כפי שציינתי מה שחשוב זה תכנית התזונה / גרעון קלורי) . לגבי כוח / אירובי תלוי מהי מטרתך , אם ברצונך לשפר יותר אירובי תתחיל בו אם כוח - התחל בכוח. המלצתי - לגוון , כלומר תקופה מסוימת תתחיל בכוח ואח"כ אירובי ושבוע לאחר מכן ההפך. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה