מתחיל בחדר כושר מס סעיות

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

06/02/2018 | 17:01 | מאת: אוראל

היי, 1.85 גובה משקל 88 בן 20 בריא לגמרי כול חיי הייתי בטטת כורסא, עד שלפני שבוע החלטתי לקחת את עצמי בידיים נרשמתי למכון, ובתור התחלה החלטתי מפאת בריאות והורד במשקל ללכת 4 פעמים בשבוע למשך חצי שעה עד שלאט לאט אתרגל יש לי כמה שאלות 1. זה הגיוני שהמהירות 6 קמש בהליכון, אני מגיע לדופק 160 ? זה הליכה מהירה ותו לא 2 . זה טבעי שלאחר ירידה מההליכון (לא פתאומית ) יש לי סחרחורת למשך 4 5 דק וקצת תחושת חוסר יציבות בהליכה 3. האם מתאמן מתחיל כמותי יכול לשלב אימוני כוח של חצי שעה לאחר האימון אירובי שלוש פעמים בשבוע , (אימוני פול בודי משקולות ומכונות? תודה רבה

אוראל שלום, ברכות של ההחלטה ויישומה. לפני שאענה אציין שחשוב להתייחס גם לתזונה . ממליץ שתשלב תכנית תזונה בפיקוח תזונאי/ת ספורט. לשאלותיך: 1.כן. כנראה שכושרך נמוך. חשוב להתמיד , הכושר ישתפר והדופק ירד. 2. כן, תופעה מוכרת החולפת לאחר מספר שבועות. 3. כן בהחלט , מומלץ לשלב אימוני כוח בתכנית האימון. ממליץ להתייעץ עם מאמן כושר שיבנה לך תכנית גם לכוח וגם לאירובי. בהצלחה אורי

06/02/2018 | 21:06 | מאת: אורטל

תודה רבה. שאלה נוספת, התייעצתי עם המאמן והוא בנה לי תוכנית כוח. העניין הוא שהוא הסביר לי שאין אפשרות גם לעלות במסת שריר וגם לרדת במשקל, (אני שמנמן היום) בסופו של דבר חשוב לי להגיע לאחוזי שומן נמוכים וגוף חטוב אסטתית (מסת שריר גדולה אבל לא ענקית כמו של בודי בילדר) אז האם למרות שכרגע אני מתמקד במאזן קלורי שלילי והורדה במשקל , עדיין יש טעם לשפר את תוכנית הכוח שהוא נתן לי? לחיצות חזה סקוואט פולי עליון לגב משקולות ליד קדמית לחיצות כתפיים+ הרחקת ידיים לצדדים זה התוכנית בערך .

06/02/2018 | 21:07 | מאת: תיקון קטן

ליישם את התוכנית כוח שהוא נתן לי* (דאגתי לתפריט גם, מאזן קלורי שלילי)

אורטל / אוראל שלום, חד משמעית כן. צודק המאמן שלא ניתן בו זמנית לבצע העלאת מסת שריר והורדת % שומן , אל חשיבות אימון הכוח במיוחד במאזן קלורי שלילי חשובה לשמירת מסת השריר. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה