הליכה מהירה בחוץ, והאם קיים קשר בין הזעה לשריפה מוגברת?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

18/11/2017 | 05:41 | מאת: חן

שלום, לגבי הליכה מהירה 1) האם הליכה בחוץ יעילה יותר מהליכה על הליכון? האם שורפים יותר? 2) אני עושה הליכה בערב כשקריר ואני לא ממש מזיעה בגלל הרוח החזקה, האם אני עדיין שורפת כמות גדולה של קלוריות? האם אני שורפת פחות קלוריות מאשר אם הייתי מזיעה?

חן שלום, משאלתך משתמע שמטרתך העקרית היא הורדת משקל. הדגש בהורדת משקל צריך להיות בתכנית התזונה . לכן לא ממש משנה אם תעשי הליכות בחוץ או על הליכון. הזעה היא תגובת הגוף לחום שנוצר והיא תלויה במספר גורמים : עצימות אימון, טמפ', לחות.... שורה סופיץ - בדי לרדת משקל הקפידי על תכנית תזונה. לגבי פעילות גופנית מומלץ להוסיף תרגילי כוח העשויים לשפר את מסת השריר ובכך לסייע להורדת % שומן. בהצחה אורי

05/12/2017 | 00:09 | מאת: תמר

אף פעם לא חשבתי על זה בצורה כזו. נשמע הגיוני. למרות שהתשובה לא כוונה אליי, תודה על התשובה! תוכל להמליץ על תרגילים כאלה? אני בחורה רזה (47-48 ק"ג, 163 ס"מ) ולא שרירית. הולכת כל יום בין 40 דקות לשעתיים ועושה כפיפות בטן כל בוקר וערב, שבטוח לא מספיקות כי הבטן לא נראית שרירית. ועל הדרך, האם יש לך המלצות לחיזוק שרירי הבטן? תודה :)

תמר שלום, אתחיל מהסוף בהתייחסות לבטן- אין צורך לבצע תרגילי בטן כל יום , כפיפות בטן לא מומלץ לבצע, במקומן עדיף פלנקים או תרגילים אחרים ללא כפיפה. תרגילי כוח מומלצים: סקווטים, שכיבות סמיכה, מתח ( אם אפשר או בעזרה)... בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה