זמן לחימום לפני ואחרי אימון כושר כללי

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

23/08/2017 | 11:45 | מאת: יריב סעדון

אני עובד על חיטוב הבטן בפרט על ידי שמירה והקפדה על מזון מזין ( עשיר בחלבון ) והפחתת הפחמימות הפשוטות שכוללים מזון עשיר בסוכר יותר סלט ופירות , טונה , טחינה , שקדים שמן זית בשר רזה וכו''... אני לא שמן אבל מעוניין לחטב מעט את אזור הבטן (שומן בטני) , לשאלה שלי האם לעבוד על חימום של 12 דקות ארובי בדפוק מאמץ גבוה לפני האימון או מספיק 3 דקות (קל-בינוני) לפני ואחרי האימון עדיף לסיים בארובי ממושך יותר בדופק מאמץ גבוהה? שאלה שניה האם תרגילי בטן כמו פלאנק, "אופניים" יעילים לשמירה והורדת שומן בטני ? בנוסף לתרגילי כוח (סקוואט , מכרעיים, מתח , שכיבות שמיכה) תודה מקרב ליבי על העזרה , תבורך על הסבלנות והעזרה בפורום נהדר זה יריב.

יריב שלום, חימום כשמו כן הוא - חימום, מטרתו להכין את הגוף לאימון אותו אתה אמור לעשות, לכן לא עושים אותו במאמץ גבוה, להפך מתון . בנוסף חשוב שהחימום יתאם את סוג הפעילות. לגבי חיטוב חשוב שתהיה בגרעון קלורי. תרגילי בטן לא יורידו שומן מהבטן. בגדול בכדי להפחית % שומן צריך להקפיד על גרעון קלורי, לבצע אימוני כוח ואימוני לב ריאה. התוצאה תהיה חיטוב - עד כמה? תלוי גם בגנטיקה. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה