הסבר בשפה פשוטה מה זה אומר וחוות דעת האם חייבים כמה שיותר מהר צינטור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

21/10/2018 | 11:57 | מאת: מיטל

שלום רב תודה על הפורום. בני בן ה3 נבדק ע"י קרדיולוג והוא אמר שיש לו מום בלב וצריך צנטור אנחנו לא בדיוק הבנו מה .כתוב בקצרה ככה :נצפה VSD פרי ממברנוטי מתון ובזרימתו משמאל לימין cWדופלר של 40 ממ"כ כ"כ נצפהsecundUm Asdאשר מפתחו 10 ממ ×11 ממ לא נצפה תפליט פריקרדאלי. וגודל צנוע בשורש האוארטה 13 ממ ופרוזדור שמאל מורחב 26 ממ .קשת האוארטה צנועה.הצרות קלה מאד במסתם הריאתי עם מפל cwדןפלר של 17 ממ"כ. הלחץ הריאתי תקין ומוצא תקין לעורקים הכללים. אשמח מאד מאד לתשובה . תודה רבה רבה מראש

מטל שלום, VSD פריממבנוטי הוא פתח בין חדר שמאל וחדר ימין שבלב וכאשר המפל על פניו רק כ-40 ממ"כ(מילימטר כספית) אז יש סיכוי שהוא יגרם לפגיעה ברקמת הריאה.(לא לגמרי מסתדר עם הנתון שאומר שהלחץ הריאתי תקין) הרחבה של פרוזדור שמאל מכוונת לכך שאכן הפגם הזה גורם לזרימה מוגברת של דם אל הריאות ומהריאות אל העליה השמאלית. ASD SECCUNDUM הוא פגם במחיצה שבין העליות. אני מעריך שהקרדיולוג תכנן צינתור אבחנתי בכדי לענות על מספר שאלות ולראות אן ניתן לסגור את הפגמים ללא פגיעה בתפקוד הלב. אבל כרגיל כאן בפורום, אני מאד ממליץ לשוחח עם הקרדיולוג שנתן את התשובה בכדי להבין במדוייק למה התכוון בהצלחה, ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים