צנתור אבחנתי: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

זרקור על מסתמי הלב

בלב, המשאבה המניעה את זרימת הדם לכל רחבי הגוף, יש ארבעה מסתמים, שניים בכל צד. מה קורה כשמתעוררת באחד מהם בעיה, מהי הדרך לאבחן אותה וכיצד מטפלים? פודקאסט עם ד"ר קרן סקלסקי, מומחית לקרדיולוגיה, אקו-קרדיוגרפיה ומחלות מסתמיות פעילות הלב תלויה ברשת השסתומים הסבוכה שלו כדי להבטיח זרימת דם חלקה ויעילה בכל הגוף. שסתומים אלה פועלים כשומרי סף, נפתחים ונסגרים ברגעים מדויקים כדי לכוון את זרימת הדם לכיוון הרצוי. עם זאת, לפעמים מסתמי הלב יכולים להיתקל בבעיות המשבשות את תפקודם התקין. ד"ר קרן סקלסקי, מומחית לקרדיולוגיה, אקו-קרדיוגרפיה ומחלות מסתמיות ומנהלת המרפאה הקרדיו-רנלית לחולי כליות ולב בבית החולים בילינסון, מסבירה: "אחת הבעיות השכיחות היא דליפה, הידועה גם בשם אי ספיקת לב, וזה קורה כאשר מסתם לא מצליח להיסגר כמו שצריך, הדם זורם לאחור או דולף, מה שעלול להפעיל עומס נוסף על הלב ולפגוע בתפקודו התקין. דליפת מסתם יכולה להתרחש מסיבות שונות, כולל חריגות מבניות, נזק לרקמת המסתם, זיהום או מצבים ניווניים". בעיה נוספת...
ללמוד עוד על צנתור אבחנתי
קיצור דרך מסוכן בחוט השדרה-תמונה

סובלים מכאבי גב עזים? גוררים רגליים? מתקשים בהליכה?...

מאת: ד"ר גיא...
12/05/2013
מצנתרים-תמונה

על צינתור: מהו צינתור? אילו סוגים קיימים? ואיך יראה היום...

מאת: מערכת zap...
03/01/2006
MRI לאבחון מומי לב בילדים-תמונה

בשיבא מבצעים בדיקת Cardiac MRI לאבחון מומי לב מולדים...

מאת: מערכת zap...
09/12/2010
צנתור לב הסתיים בטרגדיה ב"בילינסון"-תמונה

מטופל נפטר במהלך צנתור במרכז הרפואי בילינסון בעקבות תקלה...

מאת: רני זהר -...
13/12/2022

צנתור אבחנתי: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום. אבי בן 60, אחרי צינתור אבחנתי, נוטל תרופות לדילול דם, עובר א.ק.ג במאמץ ואקו לב במועד ובכל פעם אין ממצאים מדאיגים תודה לאל, מקפיד על תזונה בריאה, ספורט פעם בשבוע, הולך הרבה בעבודה, לא מעשן, ולא שותה. בשנים האחרונות הוא סובל מדום נשימה בשינה (חומרה בינונית), ובשנה וחצי האחרונות זה ממש משפיע לו על איכות החיים. הוא קם עייף, ועייף במהלך היום. סיפאפ, וסד לפה לא מסייעים בגלל שמחיצת האף שלו חסומה והוא צריך לעבור ניתוחון. רציתי לדעת כמה זה מקור לדאגה מבחינת עניינים של הלב (התקף לב, דום לב פתאומי בשינה, או כל אירוע לבבי אחר). תודה רבה.

דום נשימה בשינה מהווה גורם סיכון להתפתחות של פרפור פרוזדורים, טרשת עורקים שעלולה להוביל להתקף לב ויתר לחץ דם ריאתי. ביחד עם ההשפעה השלילית על איכות החיים כדאי מאוד להתעקש על הטיפול. אפשר להתייעץ שוב עם מומחה ריאות ומומחה לאא"ג.

שלום, בהמשך לשאלתך מהשבוע שעבר, בן 88, יש סטנט מלפני 20 שנה, עבר צנתור אבחוני ל tavi, עורקים פתוחים. למרות זאת הומלץ (כנראה קבוע) להוריד כולסטרול ל55. היום 80 עם סימבסטטין 40. בהתאם לשאלתי אמרת שהיית מחליף לאטורבסטטין 20. בשיחה עם רופא המשפחה החלפנו לאטורבסטטין 40. אגב, הקרדיולוג שלו פעם אמר שלא צריך להחליף בכלל וזה פשוט משתנה מרופא לרופא, ובכל זאת אני שמח על עצתך. רציתי לדעת רק למה המלצת 20 ולא 40? הרי אם רוצים להוריד עוד לא צריך את אותו מינון, כי ה20 מקביל ל40 סימבסטטין?

אז אני אענה לך בשאלה , למה לא המלצתי על ליפטור 80 מ"ג ? זה לא תורה מסיני וצריך להפעיל הגיון בריא. למטופל בן 88 שהגיע ליעד LDL של 80 ואתה משנה לו לסטטין יותר חזק מספיק כנראה 20 מ"ג ולא 40. באותה מידה ניתן להתחיל עם 40 מ"ג או 80 אבל אז אתה צפוי ליותר תופעות לואי. בנוסף אם התחלת עם 20 והגעת ליעד - הרווחת .לא הגעת לא סוף העולם תעלה ל 40. קצת הגיון.

שלום רב, חולה לב (לפני מספר שנים התקף לב , 3 סטנטים) בן 49. כשבועיים לאחר החלמה מקורונה בפעם הראשונה, הופנתי למיון עקב כאבים בחזה (קורונה עם חום גבוה 39-40, כאב ראש, כאב גרון ללא שיעול או נזלת / ליחה). אושפזתי ובוצע צינתור אבחנתי ששלל בעיה לבבית. בפעינוח צילום חזה נרשם "סמיכות קלה באזור קרדיו-פרני ימני, ללא דינמיקה מהותית, בשלב זה לא נראה שמדובר בקונסולדציה. למעקב קליני. צל הלב והמיצר אינם מורחבים." לחוץ מאוד מהממצא בפיענוח ומהעובדה שהכאבים בחזה לא עוברים. אשמח מאוד להתייחסותך . המון תודה!!!

שלום, נראה לי שזה לא משמעותי אבל אם לא יהיה שינוי בצילום מעקב אפשר לעשות סיטי חזה.

שלום רב, יש לי צינתור איבחוני בשבוע הבא. אני מאוד לחוץ וחושש . אף פעם לא עברתי דבר כזה . אני בן 57 , שמן , עם יתר לחץ דם שמאוזן הייטב עם קרדילוק 5 מג. האם יש בסיס לחשש שלי ? מה עושים כדי להתגבר על כך?

תמיד יש פעם ראשונה ואין סיבה לחשוש צינתור אבחנתי דרך היד לוקח עשר דקות פשוט תתגבר אל תחשוש תחשוב חיובי