Vsd מוסקולרי שבוע 21

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

17/08/2018 | 09:08 | מאת: אור

שלום רב דוקטור, עשינו אתמול אקו לב אחרי סקירה מורחבת ששלחו אותנו כי בכלל התקשו לראות כלי דם, ולפי דבריו של הקרדיולוג במספר חתכים מודגם vsd שרירי גבוהה גדול. בסקירה המוקדמת הכל היה תקין ברוך השם. אני נורא מודאגת , הרופא לא הסביר כלום כי לא היה בטוח. אמר לחזור לאקו עוד כשלושה שבועות לראות אם ייסגר או בכלל אין את זה. מה הסיכוי שזה יסגר לבד? האם זה מחייב תסמונות כלשהו? אני בת 21 שבוע 21. לאחותי יש חור קטן בלב ולבעלי היה רשרוש בלב

VSD שרירי גבוה הוא פגם מולד בחלק העליון של המיחצה בין החדר השמאלי והימני. אם הפגם הוא גדול, כנראה לא יסגר וגם כנראה ידרוש התערבות בהמשך. האם הוא יכול להיות חלק מתסמונת גנטית- שוב התשובה היא כן ולכן מומלץ במקרים כאילו להתייעץ עם גנטיקאי ולשקול אפשרות למי שפיר עם צ'יפ גנטי. אבל....וכאן יש אבל גדול....הרופא שלך לא בטוח שהוא קיים כי ככל הנראה היה מאד קשה להדגים את הלב בעובר שלך. קשה להמתין....אני יודע....אבל כנראה שזו התשובה הטובה ביותר. בנוסף אפשר לבקש יעוץ נוסף על ידי קרדיולוג ילדים המתמחה בסקירות לב עוברים. בהצלחה ד"ר הדס

17/08/2018 | 11:55 | מאת: אור

תודה רבה על תשובתך המהירה דוקטור. האם האחוזים לתסמונת כלשהו במקרים כאלו גבוהים? האם האחוזים גבוהים גם במקרה שחלילה זה vds בלי תסמונת וילד בריא? בדעתך המקצועית במקרה הזה, האם יש לי תקווה? תודה רבה שוב

שלום אור, כדי להתחיל ולדבר עך אחוזים, סיכויים,סיכונים ותוחלת חיים צריך קודם כל להבין מה האבחנה הספציפית. האם מדובר ב VSD גדול ,בינוני או קטן, מה המיקום המדוייק שלו (שרירי גבוה או נמוך, ממברנוטי, קדמי אחורי וכו...) בלי קשר ישנו הקשר בין מומי לב לתסמונות גנטיות (שוב, קשה לתת פרטים מדוייקים בלי אבחנה מדוייקת). יחד עם זאת ברב הפעמים שיש VSD הממצא הוא בודד והילד פרט לכך נולד בריא! תקווה תמיד יש, גם במקרים הקשים יותר, ובטח שבמקרים הפשוטים יותר. אני מאד ממליץ להיוועץ עם גנטיקאי במקרה שמאוששים את אבחנת ה VSD . ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים