קיבוע ירך לאחר שבר

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

22/08/2015 | 12:00 | מאת: HT

עברתי ניתוח קיבוע ירך לאחר שבר בת 28 . לפני הניתוח ואחריו נתנו המון עירוי ומלחים. שמתי לב אתמול שחזרתי הביתה לשתי תופעות 1. נפיכות בכף הרגל עד כדי כך שנעל ההתעמלות לא נסגרה גם על הרגל שלא נותחה. 2. עליה של כ-2 ק"ג במשקל א. האם הדבר נובע כתוצאה מכל העירוים שנתנו לי? ב. מה ניתן לעשות בנידון? ישנתי הלילה עם הרגל למעלה אני כבר מתניידת עם הליכון. חברה שהיו לה בצקות אחרי לידה אמרה שנתנו לה כרוב או משהו דומה ובסוף גם תרופה משתנת. כמה זמן עתיד לקחת לזה לחלוף אצלי?

אגירת נוזלים לאחר הניתוח היינה תופעה נפוצה ונובעת ממספר מנגנונים כולל קבלת נוזלים בכמות גדולה במהלך הניתוח ולאחריו , ירידה דרס יצית בניידות והפעלת השרירים שסוחטים את מערכת הלימפה המנקזת את הנוזלים הבין תאיים בגוף ויתכן גם על רקע עודף מלחים כגורם מינורי. גורם נוסף הוא שטף הדם מהנפילה שיורד על פי הגרביטציה כלפי מטה. הטיפול העיקרי הוא חזרה לפעילות הליכה וניידות , הגוף ישתן  את עודפי הנוזלים ומערת הלימפה תנקז את השאר . בינתיים ניתן לשים גרביים אלסטיות , רגליים מורמות וניידות כמה שיותר , במידה והבצקות נמשכות יש לבדוק תפקודי כליות , בלוטת התריס , לב ועוד כגורמים נוספים בברכה דר נמרוד שניר אורטופד מומחה מנתח החלפות מפרקים וניתוחים ארטרוסקופים רפואת ספורט

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך