שחיקה בשני מפרקי הירך

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

25/10/2018 | 14:17 | מאת: מירע

אני בת 68 סןבלת כ 17 שנה משחיקה בשני מפרקי הירך בשנה האחרונה יש לי החמרה בצד ימין דווקא במפרק הפחות שחוק ויש לי הקרנה לרגל עד לאצבעות השריר בשוק כל הזמן מעקצץ והרגל כאילו קופצת יש לי כאבים גם בגו תחתון ובסי טי אובחן ספנדלוזיס קל ב l4 l5 . ובעצם אני מרגישה שמה שמפריע לי ללכת זה הגו התחתון הפחד שלי שגם אם אעבור ניתוח בשני פרקי הירכים הכאב בגו יפריע לי בהליכה. האם הניתוח ישפר את מצבי בהליכה והאם מנתחים שתי ירכיים יחד או עדיף אחד אחד

ערב טוב כאבי גב וכאבי מפרק ירך יכולים להיות משולבים ולמסך / לדמות אחד לשני . אחד הדברים החשובים בהבנת בעייתו של המטופל היא להתייחס לתלונותיו של המטופל לוודא שהבדיקה הגופנית מאששת את האבחנה ואמצעי ההדמיה תואמים את האבחנה. יתכן מאד שיש לך בעיה במפרקי הירכיים אך כרגע מה שהכי מפריע לך היא בעיה שמקורה בגב . אופציה אחרת שהכאב והמגבלה מממפרקי הירך הם שגורמים לכאבי הגב. ממליץ בדיקה יסודית עי מומחה בהחלפת מפרקים עם נסיון על מנת שיבדיל בין שני המצבים . לגבי החלפת ירך בו זמנית או במדרג . ניתן לבצע ניתוח דו צדדי בעיקר במצבים בהם אנו חושבים כי החולה לא יוכל להתאושש ולהשתקם בגלל הרגל הלא מנותחת. אך יש לכך מחיר ואנו יודעים היום לאחר נסיון רב בהחלפות מפרקים חד צדדיות ודו צדדיות כי האפשרות לניתוח דו-צדדי בו זמנית הינו למטופלים בריאים יותר ללא מחלות רקע לבביות , ריאתיות , כליה , מצבים לאחר ארוע מוחי , אנמיה ועוד . הדיון הינו מאד אינדיבידואלי ומשתנה ממטופל למטופל. בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך