נגישות
נגישות

כאבים בברך שמאל (U.S)

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

17/10/2018 | 15:49 | מאת: עדי

שלום . בן 44 סובל מזה 3 חודשים מכאב באזור הפיקה(מתחת לפיקה ובצד שמאל שלה). ביקרתי אצל אורתופד שקבע שהשרירים חלשים וצריך חיזוק (פיזיותרפיה) ביצעתי תרגילים ,הכאב נעלם לזמן מה אבל התחושה שהברך לא תפוסה ואו החיכוך ביישור הרגל עדיין תמיד היה. לפני שבוע הכאב חזר ביצעתי U.S.והתוצאות: כאבים בברך שמאלית * ברך שמאל US ================ גיד קוודריספס – ב.מ.פ באזור האחיזה של הגיד נצפו הסתיידויות עד קוטר 0.6 ס"מ. רטינקולום – מדיאלי: ב.מ.פ לטרלי: ב.מ.פ 1 ס"מ. * באזור המיניסקוס הלטרלי נצפה נוזל במידה של 0.4 גיד פטלרי – ב.מ.פ ב.מ.פ – LCL ב.מ.פ – MCL בורסה סופראפטלרית – נצפה נוזל בכמות קטנה. בורסה פטלרית – ב.מ.פ ללא נוזל. אין נוזל תוך מפרקי. – A PES ANSERINUS איזור פופליטאלי- לא הודגמו שינויים פטולוגיים, אין עדות לציסטה ע"ש בייקר. בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב לפי התיאור שלך נראה שיש לך בעיה במפרק הפיקה או פגיעה אחרת בקידמת הברך . אבחון הבעיה הינו בעיקר עי בדיקה ותשאול המטופל לגבי הבעיה הספציפית. US בדרך כלל אינו מקדם אותנו בבירור לסיבת הכאבים. במידה וחיזוק שרירים עזרה ממליץ לחזור לפעילות שהיטיבה איתך. במידה ואין שיפור ממליץ בדיקה עי אורטופד ספורט או ברך . בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

28/10/2018 | 09:56 | מאת: עדי

ביקרתי אצל האורתופד לאחר הבדיקה US שביקש שהגיע בנוסף ביקש שהגיע עם צילום ברך שמאל בעמיד. "ה US לא מעניין אותי כל מה שאני צריך אני יכול לבדוק ידני ולא מ US" דברי הרופא . ציר ורוס. אין תפליט. רגישות פטלופמורלית בלבד עם מבחן טחינה חיובי לפיקה. אין רגישות על הסדקים המפרקים. אין סימנים מניסקאלים, יציבות טובה בכל המשורים ,תנועות מפרק הירך חופשיות , צילומים תקנים. סיכום חיזוק 4 ראשי ומרחיקי ירך(המהלך הבירור הרופא אמר לי שזה לא בעחה של שרירים חלשים). השאלה הכאב הוא רק מכאני או שזה יכול להיות גם דלקת לפי US בברכה

28/10/2018 | 13:22 | מאת: דר נמרוד שניר

צהריים טובים בדיקת אולטראסאונד צריכה להיות בהתאמה לקליניקה . אתה צריך בדיקה של אורטופד ולראות האם יש התאמה בין הבדיקה הקלינית למימצאים בהדמיה. ממליץ לך לפנות למומחה ברפואת בפורט או ברך . יתכן ותצטרך הדמייה יותר מתקדמת כמו mri. בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך