מכה בברך מנפילה מהאופניים

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

01/10/2018 | 15:38 | מאת: Avic

לפני 3 ימים החלקתי עם האופניים ישר על הברך המינית. פונתי באמבולנס למיון. בצילום רנטגן אין ממצא לשבר, בקושי נפיחות ללא אודם סביב הברך , מסוגל לקפל את הרגל בלי בעיה. במכתב שחרור נאמר לי ע"י הרופא שזו מכה יבשה וזה יעבור, אבל כבר עברו 4 ימים ולא מסוגל לדרוך על הרגל, מתנייע רק בעזרת קביים. עדיין לא המשכתי בירור אצל האורטופד בגלל החגים.אני חושש שזה משהו יותר רציני מסתם מכה. האם זה יכול להיות קרע בגיד או ברצועה או בניסקוס? האם צילום רנטגן זה מספיק או שצריך ct או אולטראסאונד? תודה

חבלה ישירה מאד כואבת בברך בגלל שיש מעט ״ריפוד״ וכן בגלל עצבוב עשיר סביב הברך . 4 ימים לאחר חבלה ישירה עדיין יכול לכאוב מאד , אך זה שאינך נושא משקל מלא על הרגל יותר מטריד . זה יכול להיות מוספר עי מספר דברים כולל שבר סמוי , קרע רצועה או מניסקוס וכן פגיעה סחוסית משמעותית. ממליץ לקבוע בדיקה עי אורטופד בהקדם . בינתיים לקחת נגד כאבים ואולי להעזר בקביים או מקל. בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

01/10/2018 | 19:55 | מאת: Avic

אני מודה לך על תגובתך המהירה. מקווה שזה לא מה שציינת, אבל אני חושש שכן ואז זה אופרה אחרת. תודה

10/10/2018 | 16:04 | מאת: Avic

שלום דוקטור, ובכן בסריקת MRI אכן נתגלה שבר 1. שבר בטיביה הפרוקסימלית אשר נראה כ SCHATZKER סוג 1. 2. נזק אינטרסיסטאלית ברצועה הצולבת ללא קרע. 3. נזק דיפוזי אינטרסיסטלית ברקמות הרכות סביב המפרק. אשמח לקבל המלצות להמשך טיפול . אגב במקרה הזה מגבסים או לא? תודה

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך