פריקת הפיקה בברך שמואל פעם ראשונה

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

15/05/2018 | 17:31 | מאת: שיר

היי, אני בת 20 נחשבת לרזה , אתחיל בזה שיש לי קשתות גבוהות בכפות רגליים אז הדריכה שלי היא אינה ׳ישרה׳ אלא מעין סיבובית (כך הוסבר לי) הייתי סובלת מדלקות חוזרות ברגל שמאל בגלל שהרצועות שלי סביב הפיקה חלשות (יש לי גם גמישות יתר במפרקים אחרים ) . אני יכולה להזיז את הפיקה בעזרת האצבעות בשני הרגליים , ממש ׳לשחק׳ איתן . בעבר רצו לעשות לי ניתוח שכולל שבירת עצם ומשיכת הפיקה אחורה על מנת להקל עלי להמשך . כעת באמצע הליכה רגילה לחלוטין במקום עבודתי , פתאום שמעתי קליק נורא חזק מן ברך שמאל ופשוט ׳קרסתי’ לרצפה עם כאבי תופת ואי יכולת לזוז , כאבים לאורך כל הרגל מהירך עד קצות האצבעות ברגל . אספו אותי עם אמבולנס מכיוון שקרה בעבודה ועשו לי צילום רנטגן והסבירו לי כי הפיקה יצאה לי מהמקום ולמזלי חזרה לבד - ונוצר שברון קטן, הברך נורא נפוחה אז אין אפשרות לדעת לגבי הרצועות כך טען .. בסיכום רשום : מבחינת צילום, ציר תקין , insall salvati 1.1 , לציין שבר אוסטיוכונדרלי קטן 3 ממ בפצט המדיאלי של הפיקה . רושם שמדובר בפריקת פיקה ראשונה שחזרה באופן ספונטני. חבשו לי את הברך , והמליצו לי על הליכה הם קביים בזמן הקרוב. ביינתים סובלת כם מכאבים אחורי הברך ואני מנסה לדרוך על הרגל אבל ישר יש לי תחושה שהפיקה שוב מנסה לברוח .. מה ההמשך מכאן ? פיזיותרפיה תספיק או האם באמת מומלץ ניתוח, ומה זמן החלמה לאותה הפריקה? במידה ולא אעשה ניתוח, מה הסיכויים שזה יקרה שוב? למזלי זה קרה לי באמצע העבודה ולא ברחוב... תודה רבה מראש (:

פריקת פיקה חד פעמית אכן מאד כואבת ולוקח זמן להשתקם לאחר מכן . לרוב פריקה ראשונה מטופלת שמרנית במספר אפשרויות כולל פיסיוטרפיה , tapping, בירכית ועוד. זה כמובן שאין בעיה או אנטומיה בעייתית. דבר נוסף שיוביל אותנו לטיפול ניתוחי הוא שבר של הסחוס וגוף חופשי בברך. אין ספק כי את נזקקת לבדיקת אורטופד מומחה ספורט /ברך להערכה מקיפה ומעקב בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך