שאלה בנושא תזונה לגאוט

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

19/10/2020 | 20:37 | מאת: ירון

שלום האם תזונה שכוללת גמבות , פולי סןיה(אדממה) , אפונה , חזה עוף, חזה הודו ,אורז לבן זרעי דלעת לא קלויים , אגוזים , שקדים לא קלויים הם מזונות (כמובן במידה) שמותר בגאוט ? חומצת שתן 8, בן 30 , גובה 190 , משקל 92 אחרי ירידת 5 קילו בשלושנ חודשים )

שלום ירון, רוב המזונות שציינת מתאימים. אנחו כן ממליצים להוריד בשר כולל עוף עד כמה שניתן, מינונים של 100 גר' ליום. הירידה במשקל בצורה מבוקרת ואיטית תשפר בעיקר את המצב. בברכה,דנה

20/10/2020 | 12:28 | מאת: ירון

תודה מה ניתן לאכול במקום עופות ? אני לא אוהב רבה דברים ומחפש תחליפים שישביעו אותי האם קטניות כמו אפונה היא תחליף לעוף ? וניתן להוסיף אליהם פחמימה כמו אורז לבן ? האם אכילת בשר אדום כמו המבורגר פעם בשלושה שבועות, יעשה נזק לאורך זמן ? או שזה כמות מעטה מידי

שלום ירון, אפשר דגי ים כחלופה. בשר בקר אחת ל- 3-4 שבועות לא תזיק. קטניות יכולות להיות לעיתים בעייתיות, אבל אנחנו בכל זאת ממליצים. בכל מקרה עליך לפנות לדיאטנית. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר