שקדים עם קליפה ותוספי ברזל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

01/10/2020 | 18:22 | מאת: סוזן

שלום לדנה, האם אכילת שקדים לא קלויים עם קליפה יכולים להזיק בגלל הקליפה? ועוד שאלה בעניין תוספים שמכילים ברזל לקחתי מספר חודשים ספאטון וגם ברזל של אלטמן קומפורט בשקיות לתקופה של כמה חודשים והתוצאה בבדיקות דם לא היו ממש טובות האם ישנה המלצה אחרת וטובה יותר? ועוד שאלה האם תוסף בשם רטבוליקס מוריד סכרת? אשמח לתשובה תודה סוזן

שלום סוזן, אין נזק באכילת הקליפה הדקה של שקדים. לגבי תוסף הברזל- בהחלט ניסית את הטובים בחבורה. לא הבנתי מה זה " בדיקות לא ממש טובות"? האם הברזל לא עלה? אולי המינון לא מתאים, הוועצי עם הרופא המטפל. לגבי רטבוליקס- אין מידע אמין בנושא. סוכרת מטפלים באמצעות תזונה, ירידה במשקל, פעילות גופנית והפסקת עישון- לא באמצעות תוספי תזונה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר