שאלה בנוגע לסוכר די גבוה בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

07/08/2020 | 22:57 | מאת: מירה

שלום, בבדיקת הדם שעשיתי יצא שהגלוקוז שלי הוא 101 למרות שהרף המקסימלי הוא 100.. הבעיה שהתזונה שלי אינה עשירה כל כך בסוכר. אני לא אוכלת לחם לבן וממש מגבילה את עצמי למתוקים למיניהם. השאלה שלי זה מה יכול לגרום לסוכר לעלות.. בבדיקת דם שעשיתי לפני כארבעה חודשים הוא עמד על 94.. על מה עלי לשים לב כשאני בוחרת לעצמי את המזון? תודה

08/08/2020 | 08:16 | מאת: סטודנט

היי מירה, הסוכר שלך נחשב תקין!! וממש לא די גבוה. זה זניח מבחינה רפואית. נשאלת השאלה אם היית בצום לפני הבדיקה? כפי שאת רואה התוצאה זזה מבדיקה לבדיקה פעם 94 ופעם 101 וגם זה זניח נחשב סטייה של הבדיקה. אם וכאזר יופיע לך ערך של 110 אחרי צום אז זה סימן שמתחיל לעלות. ולשאלתך השניה: הגוף שלנו צריך פחמימות= סוכר. אין חיים ללא פחמימות.!! פחמימות זה לא רק מתוקים וסוכר לבן. יש פחמימות בחלב, פירות, אורז ושאר מאכלים בריאים שאנו אוכלים. בגדול.. שומנים וחלבונים יכולים להפוך לפחמימה.. פחמימה משמשת ליצירת האנרגיה של הגוף

שלום מירה, בהחלט זה מעל הנורמה, אמנם מעט אך נראה במגמת עליה מהפעם הקודמת. אצל אנשים רבים מדובר בעמידות לאינסולין כתוצאה מתזונה לא מותאמת, גיל, עודף משקל, נטיה משפחתית, חוסר פעילות גופנית ועוד. איני יכולה לומר מה הסיבה אצלך, אבל ממליצה לגשת לדיאטנית במסגרת הקופה ולטפל בהקדם. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר