שאלה על צילאק וגסטרוסקופיה.

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

06/08/2020 | 09:48 | מאת: ליטל

שלום דנה, אני כל הזמן עייפה, יש לי כל הזמן מחסור בפריטין ואח"כ בברזל. גם כעת שהברזל בסדר והפריטין נמוך מהנורמה אני לא הכי אנרגטית. רציתי לציין: שאני לא אכלתי לחם( פשוט לא אוהבת) אבל בגלל שרציתי להשמין ניסיתי לשנות הרגלי תזונה. עשו גסטרוסקופיה : המטרה לאתר דימום/גידול..לקחו ביופסיה יצא תקין. מצאו רק רגישות ( ולא כתבו מה)בקיבה. אין לי הליקובקטר- עשיתי מבחן נשיפה. האם להערכתך למי שיש צילאק יש עייפות, נפיחות בבטן, חוסר ברזל ונשירת שיער? מה שמוזר לי שעליתי ממש במשקל והבנתי שצילאק דווקא גורם לירידה.ובכלל לשלל תופעות במערכת עיכול ולי אין כלום פרט לנפיחות ולא ברור ליאולי זה שומן בטני? יש לציין שהייתי רזה מאוד והבטן הייתה שטוחה. אולי את יודעת מה זה ר"גישות בקיבה"- כנראה דלקת..? להערכתך כדאי לבדוק שוב אליקובטר/אמבות? תודה

שלום ליטל, אין לי מושג מה המשמעות של הרגישות שהתגלתה. את חייבת ייעוץ דיאטנית והתאמת תזונה בהתאם. בצליאק אפשר גם לעלות במשקל או ללא שינוי במשקל. אם בביופסיה לא מצאו צליאק, קרוב לוודאי שאין לך. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר