1200 קלוריות ביום ולא משנה מה?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

03/08/2020 | 15:37 | מאת: לורי

היי, אני לא צריכה דיאטה אבל לא איכפת לי לרדת 5 קילו ולשמור. יש דיאטנית מוכרת מאוד ופעילה בתקשורת. היא כל הזמן נותנת תפריטים של 1200 קלוריות.בשביל הרזיה. אם מישהו אוהב שוקולד או גבינה צהובה ( מהמטופלים שלה) היא אומרת שאפשר ובעצם מרכיבה את התפריט לדעתי רק לפי 1200 קלוריות. שאלתי: האם 1200 שלוריות זה מה שאנו צריכים לאכול ביום? האם זה בכדי לרדת או לשמירה על איזון שלא לרדת וללא לעלות. אגב טוענת שאפר לרדת בלי ספורט.

שלום לורי, אני לא יודעת מה הדיאטנית אומרת או מוכרת, אבל הגישה שלי שונה. אין מספר ברזל, זה משתנה מאדם לאדם. ונכון שאפשר לרדת במשקך בלי ספורט, אבל קשה מאוד לשמור על הירידה . בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר